– Kan ikke se hvordan de skal slå Chelsea

NRKs fotballkommentator Arne Scheie er ikke i tvil om at en begredelig Manchester United-sesong fort blir enda verre når Chelsea venter i søndagens storkamp.

United

Manchester United er akterutseilt i tittelkampen og trenger trolig poeng mot Chelsea for å holde liv i håpet om en topp fire-plassering i Premier League.

Foto: Jon Super / Ap

– Det er sjelden jeg bruker ordet katastrofe... Men om United skulle feile i å nå mesterligaen, er jeg nær ved å gjøre det, sier Scheie til NRK.no.

Rooney van Persie

Robin van Persie og Wayne Rooney er begge ute med skade når Manchester United gjester Chelsea.

Foto: Jon Super / Ap

Før Manchester United gjester Chelsea i Vest-London søndag ettermiddag skiller det seks poeng opp til Liverpool på den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong.

– Nettopp derfor er United nesten nødt til å slå Chelsea for å holde følge i kampen om en topp fire-plassering. Men jeg klarer ikke å se hvordan de skal klare det, sier Scheie.

Fotballkommentatoren mener det er to hovedgrunner som taler for at det er José Mourinhos menn - og ikke David Moyes' - som vil gå seirende av Stamford Bridge søndag kveld.

– For det første har Chelsea vært svært solide hittil i sesongen, mens United har vært overraskende svake.

– For det andre: Det at verken Robin van Persie eller Wayne Rooney er tilgjengelige, gjør det enda vanskeligere for United, mener Scheie.

Bekymret for favorittklubben

I Manchester Uniteds første sesong uten Sir Alex Ferguson i managerstolen på 27 år, har det gått trått for den regjerende seriemesteren.

Fattige elleve seire på 21 ligakamper holder kun til en skuffende sjuendeplass, og laget fra Old Trafford har kniven på strupen før møtet med Chelsea.

Arne Scheie

Arne Scheie mener David Moyes' lag har levert langt svakere enn hva man burde kunne forventet.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Scheie, som tidligere ikke har lagt skjul på sine følelser for de røde fra Manchester, er bekymret for fortsettelsen.

– Det er klart jeg er bekymret! Alle visste det ville komme vanskelige tider etter Ferguson. Men nå har det faktisk gått langt dårligere enn forventet.

– Siden 1992/1993-sesongen har United alltid vært i toppen. Under Ferguson tok de 13 seriegull, det er enormt. Det ville jo vært merkelig om de skulle klart å være helt der oppe bestandig, men det er egentlig enda merkeligere at de har gjort det såpass svakt hittil denne sesongen, sier Scheie.

– Ikke i trøbbel

Den svake sesongen kan bli ytterligere forverret når United gjester Stamford Bridge. Chelsea har nemlig aldri tapt en seriekamp på brua under Jose Mourinhos ledelse.

Portugiseren, som går under tilnavnet «The Special One», er imidlertid ikke i tvil om at Moyes er den rette til å få United-skuta på rett kjøl.

– Akkurat nå går han gjennom en periode med frustrasjon fordi resultatene ikke går deres vei. Men David Moyes er ikke i trøbbel, sier Mourinho.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

David Moyes

David Moyes har ledet United til elleve seire på 21 kamper. Det er langt dårligere enn forventet, mener Scheie.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Vil bli værende

Tidligere i uken ble det kjent at Chelseas manager har planer om å bli i London-klubben lenge.

– Jeg blir inntil klubben vil at jeg skal dra, sa Mourinho til BBC.

Jose Mourinho

Jose Mourinhos lag er favoritter foran kampen mot Manchester United.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Mourinho forlot Chelsea i 2007, men vendte tilbake til Vest-London denne sesongen etter å ha vært i Inter og Real Madrid.

Å forlate Chelsea på ny virker utenkelig for Mourinho. Da han forlot Chelsea i 2007 beholdt han huset sitt i London i håp om å kunne komme tilbake.

– Her er jeg elsket

I sommer signerte han en 4-årskontrakt med klubben. Skulle han bli tilbudt en ny kontrakt i 2016, vet han allerede hva han svarer.

– Ingen klubb vil kunne få meg til å reise fra Chelsea fordi jeg vil være der hvor jeg er elsket, sier portugiseren.

I løpet av sine tre første år i Chelsea vant han Premier League to ganger, i tillegg til en seier i FA-cupen og to triumfer i ligacupen. Nå er målet å stable opp flere pokaler i troféskapet på Stamford Bridge.

En god begynnelse vil være å slå Manchester United søndag. Da vil Chelsea ligge kun to poeng bak serieleder Arsenal på Premier League-tabellen.

Sjansen for det er meget stor, mener Scheie.

– Jeg holder Chelsea som stor favoritt mot United. Det blir hjemmeseier eller kanskje uavgjort, avslutter NRKs fotballkommentator.

Fotballnyheter