NRK Meny
Normal

Scheie: – Solskjær kan ikke få skylden alene

Arne Scheie mener Ole Gunnar Solskjær har fått et klart minus på CVen sin med nedrykket til Cardiff, men tviler på at det var mye mer manageren kunne ha gjort for å redde klubben.

Cardiff City's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer leaves the field at the end of the English Premier League football match between Newcastle United and Cardiff City at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, northeast England on May 3, 2014. Cardiff were relgated back down to the Championship following a 3-0 loss at Newcastle United and Sunderland's unexpected 1-0 victory at Old Trafford. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABYRESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Ole Gunnar Solskjær klarte bare å lede Cardiff til 12 poeng på 17 kamper i Premier League. Lørdag ble det klart at laget rykker ned.

– Solskjær kan ikke få skylden for nedrykket alene, sier Arne Scheie, NRKs mangeårige fotballkommentator.

Tre seiere på 17 ligakamper er fasiten for Ole Gunnar Solskjærs tid som manager i Cardiff. Lørdag ble det klart - laget rykker ned i Championship etter sesongen.

– Det er fryktelig synd. Men man har sett trenden lenge. Man overlever ikke sånn som de har holdt på. De holder ikke nivået, sier Scheie.

– Ikke gode nok spillere

Nedrykket aktualiserer spørsmålet om hva som vil skje med Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen har gitt utrykk for at han ønsker å bli med videre, dersom han får lov til det.

Klubben har også gitt signaler om at de vil beholde ham som manager, men samtidig er Cardiff-eieren Vincent Tan kjent som en helt uberegnelig sjef.

Arne Scheie

Arne Scheie er ikke spesielt imponert over spillerstallen til Cardiff.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Scheie sier nedrykket kan få konsekvenser for Solskjærs videre karriere som manager på toppnivå, men håper fremtidige arbeidsgivere evner å se hva som ligger bak resultatene.

– Det er jo sånn at man kun ser på treneres CVer at han oppnådde det og det. Dette er ikke akkurat noe pluss på Solskjærs CV, akkurat. Men når man ser på spillerne i Cardiff synes jeg ikke det er noe som tyder på at laget skal være gode nok til å etablere seg i Premier League, sier han.

– Kunne Solskjær ha gjort mer for å redde klubben fra nedrykk?

– Jeg tror ikke det. Jeg kjenner ikke til hva han har hatt av midler, så det blir bare spekulasjoner, men det er klart at om han hadde hatt råd til noen bedre spillere hadde situasjonen vært annerledes. Han kjøpte tre nordmenn og det viste seg å ikke være bra nok. Han har noen veldig gode spillere, men ikke 11 som utgjør et godt lag sammen, sier Scheie.

– Vant til å kjempe om opprykk

På pressekonferansen etter kampen mot Newcastle begynte Solskjær å le da han fikk spørsmål om hva han tror nedrykket betyr for managerkarrieren. Etter noen sekunder svarte han:

– Det er aldri hyggelig å oppleve et nedrykk. Men man må bare vise at man kan rykke opp igjen. Før denne sesongen var vi fire sesonger i toppen av Championship, så det er en klubb som er vant til å kjempe om opprykk. Den erfaringen må vi ta med oss.

Scheie håper Solskjær får sjansen til å vise hva han er god for videre i Cardiff.

– Han har minus på CVen nå, men om han blir med Cardiff ned og jobber dem opp igjen blir det et stort pluss. Det blir fryktelig tøft, men han må bare prøve, sier han.

– Synd for landslaget

Tre andre nordmenn følger i utgangspunktet også Cardiff ned i Championship. Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem ble alle hentet til klubben av den tidligere Molde-manageren.

Fotballekspert Lars Tjærnås sier det er synd spesielt for det norske landslaget at disse nå ikke får sjansen til å spille på det høyeste nivået.

– Skal landslaget lykkes, er formelen enkel. Man må ha flest mulig på øverste nivå i hverdagen. Dessuten er det en ekstra dimensjon med en norsk manager i en av klubbene, sier Tjærnås.

– Vi mister impluser og referanser hele den norske fotballen profitterer på, legger han til.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.