Hopp til innhold

Scheie: – Solskjær kan ikke få skylden alene

Arne Scheie mener Ole Gunnar Solskjær har fått et klart minus på CVen sin med nedrykket til Cardiff, men tviler på at det var mye mer manageren kunne ha gjort for å redde klubben.

Cardiff City's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer leaves the field at the end of the English Premier League football match between Newcastle United and Cardiff City at St James' Park in Newcastle-upon-Tyne, northeast England on May 3, 2014. Cardiff were relgated back down to the Championship following a 3-0 loss at Newcastle United and Sunderland's unexpected 1-0 victory at Old Trafford. AFP PHOTO / LINDSEY PARNABYRESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Ole Gunnar Solskjær klarte bare å lede Cardiff til 12 poeng på 17 kamper i Premier League. Lørdag ble det klart at laget rykker ned.

– Solskjær kan ikke få skylden for nedrykket alene, sier Arne Scheie, NRKs mangeårige fotballkommentator.

Tre seiere på 17 ligakamper er fasiten for Ole Gunnar Solskjærs tid som manager i Cardiff. Lørdag ble det klart - laget rykker ned i Championship etter sesongen.

– Det er fryktelig synd. Men man har sett trenden lenge. Man overlever ikke sånn som de har holdt på. De holder ikke nivået, sier Scheie.

– Ikke gode nok spillere

Nedrykket aktualiserer spørsmålet om hva som vil skje med Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen har gitt utrykk for at han ønsker å bli med videre, dersom han får lov til det.

Klubben har også gitt signaler om at de vil beholde ham som manager, men samtidig er Cardiff-eieren Vincent Tan kjent som en helt uberegnelig sjef.

Arne Scheie

Arne Scheie er ikke spesielt imponert over spillerstallen til Cardiff.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Scheie sier nedrykket kan få konsekvenser for Solskjærs videre karriere som manager på toppnivå, men håper fremtidige arbeidsgivere evner å se hva som ligger bak resultatene.

– Det er jo sånn at man kun ser på treneres CVer at han oppnådde det og det. Dette er ikke akkurat noe pluss på Solskjærs CV, akkurat. Men når man ser på spillerne i Cardiff synes jeg ikke det er noe som tyder på at laget skal være gode nok til å etablere seg i Premier League, sier han.

– Kunne Solskjær ha gjort mer for å redde klubben fra nedrykk?

– Jeg tror ikke det. Jeg kjenner ikke til hva han har hatt av midler, så det blir bare spekulasjoner, men det er klart at om han hadde hatt råd til noen bedre spillere hadde situasjonen vært annerledes. Han kjøpte tre nordmenn og det viste seg å ikke være bra nok. Han har noen veldig gode spillere, men ikke 11 som utgjør et godt lag sammen, sier Scheie.

– Vant til å kjempe om opprykk

På pressekonferansen etter kampen mot Newcastle begynte Solskjær å le da han fikk spørsmål om hva han tror nedrykket betyr for managerkarrieren. Etter noen sekunder svarte han:

– Det er aldri hyggelig å oppleve et nedrykk. Men man må bare vise at man kan rykke opp igjen. Før denne sesongen var vi fire sesonger i toppen av Championship, så det er en klubb som er vant til å kjempe om opprykk. Den erfaringen må vi ta med oss.

Scheie håper Solskjær får sjansen til å vise hva han er god for videre i Cardiff.

– Han har minus på CVen nå, men om han blir med Cardiff ned og jobber dem opp igjen blir det et stort pluss. Det blir fryktelig tøft, men han må bare prøve, sier han.

– Synd for landslaget

Tre andre nordmenn følger i utgangspunktet også Cardiff ned i Championship. Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem ble alle hentet til klubben av den tidligere Molde-manageren.

Fotballekspert Lars Tjærnås sier det er synd spesielt for det norske landslaget at disse nå ikke får sjansen til å spille på det høyeste nivået.

– Skal landslaget lykkes, er formelen enkel. Man må ha flest mulig på øverste nivå i hverdagen. Dessuten er det en ekstra dimensjon med en norsk manager i en av klubbene, sier Tjærnås.

– Vi mister impluser og referanser hele den norske fotballen profitterer på, legger han til.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten