Schanke varsler oppvask

- Jeg har gjort den jobben NFFs styre burde ha gjort, sier Tom A. Schanke, og varsler oppvask på forbundstinget etter Lyn-saken.

Tom A. Schanke
Foto: Gaute Zakariassen / NRK

Selv om eliteserie-sesongen nå er reddet, er ikke den profilerte fotballvennen nårdig mot styret og ledelsen av Norges Fotballforbund. Han mener de har forsømt ansvaret sitt.

- NFF har ansvaret

Se video:

Video nsps_upload_2009_10_1_9_5_4_2924.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Han bidro sterkt i redningsaksjonen som onsdag reddet Lyn fra umiddelbar konkurs, og var dermed med på å sørge for at årets eliteserie kan fullføres etter planen.

Men han mener at dette var en jobb han aldri skulle ha behøvd å gjøre.

- Det er NFF som har ansvaret for gjennomføringen av Tippeligaen - et produkt de har solgt for 274 millioner kroner til Norsk Tipping og for milliardbeløp i medieavtalen.

Produktet omfatter et visst antall kamper og serierunder. Det hadde det ikke blitt om Lyn var blitt borte, og da har man ikke levert produktet, sier Schanke til NRK.

Avviser kritikken

Den kritikken aksepteres ikke av forbundet, som mener de ikke har noe ansvar i saken.

- Dette er et prinsipielt spørsmål. Vi er en medlemsorganisasjon, og i det øyeblikk vi forfordeler ett av medlemmene, har vi problemer, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.

- Nei, er Schankes klare svar til fotballpresidenten.

Varsler oppvask

- Dette er ikke å hjelpe Lyn, men å hjelpe Tippeligaen. Det er et produkt de eier, og som de har solgt, sier Schanke, og varsler en fortsettelse:

- Dette må nødvendigvis bli en stor sak på forbundstinget i mars.

Fotballnyheter