Sarpsborg tok en sterk borteseier mot Ranheim og klatret med det opp i ryggen på erkerival Fredrikstad.

Sarpsborg tok en sterk seier borte mot Ranheim

Tabell og resultater 1. divisjon

Overbevisende seier av Sarpsborg

Ranheim - Sarpborg 0-3

De fleste hadde nok ventet at oppgjøret mellom nummer tre og fire på tabellen skulle bli en jevnspilt affære, men slik skulle det ikke bli. Allerede til pause var kampen i realiteten avgjort og Sarpsborg kunne enkelt kontrollere inn seieren.

Joackim Jørgensen sendte bortelaget i ledelsen etter et kvarters spill da han satte returen fra Michael Røns stangskudd i mål. Sarpsborg fortsatte å trykke på og bare minutter senere doblet Morten Giæver ledelsen for bortelgaet.

Kampen roet seg litt utover i første omgang, men drøye ti minutter før pause serverte Øyvind Hoås spissmakker Martin Wiig som enkelt kunne sette inn 3-0.

Årsverste av Ranheim

Ranheim har vært gode på hjemmebane i år, men i dag fikk trønderne ingenting til å stemme. De hadde lite å stille opp med og fikk regelrett bank av Sarpsborg i første omgang. Bortelaget vartet opp med fin angrepsfotball og var konstant bevegelige, noe som skapte store problemer for Ranheims forsvarere.

Kampen jevnet seg riktignok litt etter hvilen, men dette skyldtes i hovedsak at bortelaget gikk ut med en litt mer defensiv innstilling. Likevel var Saprborg også det førende laget i andre omgang og hadde full kontroll

Klatret til tredjeplass

Med dagens seier klatret Sarpsborg forbi Ranheim og overtok tredjeplassen fra Per Joar Hansens menn. Østfoldingene, som er ubeseiret i de siste fire kampene, ligger nå bare ett poeng bak erkerival Fredrikstad på andreplass, og fremstår som en seriøs opprykkskandidat.

Selv om dagens prestasjon var begredelig er fortsatt Ranheim også med i kampen om opprykk. Laget ligger bare poenget bak Sarpsborg, men med en nedadgående formkurve må laget heve seg flere hakk hvis de skal opp i det gjeveste selskapet til neste sesong.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Sogndal fester grepet

Sogndal - Mjøndalen 3-0

Sogndal tok en enkel seier hjemme mot Mjøndalen og leder nå førstedivisjon med seks poeng ned til Fredrikstad på andreplass.

Ulrik Flo sendte hjemmelaget i ledelsen etter 12 minutter og like etter pause doblet Henrik Furebotn ledelsen. Mjøndalen var farlig frempå ved et par anledninger, men da Espen Olsen satte inn 3-0 drøye ti minutter før slutt var kampen avgjort.

Mjøndalen på sin side sliter i bunnen av tabellen og ligger nest sist med tre poeng opp til Bryne på sikker plass.

Video Sogndal økte ledelsen i tabelltoppen

Se høydepunktene fra Sogndal - Mjøndalen

Rotet bort verdifulle poeng

Fredrikstad - Nybergsund-Trysil 2-2

Nysigneringene Gunnar Heidar Thorvaldsson og Roger Risholt markerte seg begge to med hver sin scoring foran hjemmefansen, men FFK måtte likevel nøye seg med ett poeng hjemme mot NIL-Trysil.

Thorvaldson sendte FFK i ledelsen tidlig i første omgang, men etter en drøy times spill reduserte Christoffer Solbakken for bortelaget. Hjemmefansen fikk riktignok noe å juble for bare minutter senere da Risholt sendte Fredrikstad tilbake i ledelsen.

Hjemmelaget så ut til å kontrollere seieren i land, men like før slutt fikk NIL-Trysil straffespark som Kim Ojo satte sikkert i mål. Dermed mistet FFK to viktige poeng i opprykkskampen.

Video FFK - Nybergsund Trysil 2-2

Se høydepunktene fra Fredrikstad - Nybergsund-Trysil

Viktig seier for Tromsdalen

Bryne - Tromsdalen 0-1

Tromsdalen tok tre livsviktige poeng i nedrykksstriden med dagens seier mot Bryne og klatret med det opp på sikker plass. Avgjørelsen kom ti minutter etter hvilen da Jo Nymo Matland satte et frispark fra ca 18 meter i mål.

Bryne var det førende laget i store deler av kampen og vil nok uten tvil være skuffet over resultatet. Laget fra Jæren ligger nå på plassen over nedryksstreken, men Moss på plassen under har like mange poeng som rødtrøyene.

Video Bryne - TUIL 0-1

Se høydepunktene fra Bryne - Tromsdalen

Alta fikk sin revansje

Alta - Strømmen 3-1

Da disse lagene møttes på Stømmen vår, vant hjemmelaget hele 6-1. I dag var Alta sugne på revansje. Det fikk de takket være El-Hadj Sega Ngom.

Kampen hadde såvidt begynt før Finnmarkshallen eksploderte i jubel. El-Hadj Sega Ngom fra Senegal sendte laget sitt i ledelsen før klokka hadde nådd to-tallet. Alta kunne ikke fått en bedre start på en kamp som alle ga alt i.

Og det ble fort mer. Snaue ti miuntter senere eksploderte Finnmarkshallen på ny da samme mann stanget inn 2-0 målet på et vakkert innlegg av Magnus Andersen. Resten av omgangen kontrollerte Alta mot et tamt lag fra Strømmen.

Andreas Moen viste målteft og reduserte for gjestene midtveis i andre omgang ,før Jan Egil Brekke punkterte kampen få minutter senere med en suser i krysset og dermed var revansjen et faktum.

Video Alta -Strømmen 3-1

Se høydepunktene fra Alta - Strømmen

Glimt i siget

Løv-Ham-Bodø/Glimt 0-1

Bodø/Glimt tok sin andre seier på fremmed gress hittil i år i aftens oppgjør mot formlaget Løv-Ham. 20 minutter ut i den første omgangen satte Michael Haukås inn 1-0 til gjestene, etter svakt forsvarspill av løvene. De 1069 ttilmøtte fikk se en ekstremt sjansefattig førsteomgang på Varden Amfi. Hvis man ser bort i fra målet, så matet ingen av lagene å skape en eneste sor målsjanse.

I andre omgang startet vertene best, og fem minutter etter hvilen burde Arve Walde satt inn utligningen, da han headet rett på keeper fra få meter. Men utover i andre omgang fikk gjestene mer og mer kontroll, på kampen og tok med seg alle poengene hjem til Bodø.

Dermed klatrer Glimt forbi Løv-Ham, opp på en femte plass med 32 poeng, mens løvene faller ned på en syvende plass, med like mange poeng som NIL-Trysil med like mange poeng.

Video Løvham - Bodø/Glimt 0-1

Se høydepunktene fra Løv-Ham-Bodø/Glimt.

Sandnes sterkest i bunnoppgjør

Sandnes Ulf - Follo 3-2

Hjemmelaget tok alle tre poengene hjemme på Sandnes i kveldens bunnoppgjør mot Follo. Det var vertene som startet best, og ledet 1-0 til pause etter mål av Morten Eriksen. Den første omgangen var preget av mye kriging, og det var tydelig at det var en kamp ingen av lagene tålte å tape.

Fram mot det siste kvarteret i kampen hadde vertene god kontroll, og scoret to ganger til, først ved Jason St Juste, så ved Morten Eriksen igjen. Det så dermed ut til at hjemmelaget skulle stikke av med alle tre poengene, med 3-0 ledelse. Men så våknet Follo, og i det 76 minutt satte Erik Markegård inn reduseringen på straffe. Syv minutter senere reduserte gjestene igjen, denne gangen ved Alexander Ruud Tveter, og det var kamp igjen. Det var noen nervepirrende siste ti minutter i Sandnes, Sandnes maktet å holde unna og tok dermed alle tre poengene.

Dermed er Sandes helt oppe på 10.plass, mens Follo ligger helt sist på tabellen.

Video Sandnes Ulf - Follo 3-2

Se høydepunktene fra Sandnes Ulf - Follo

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.