NRK Meny
Normal

Sarpsborg felt av soleklart offsidemål

Lillestrøm hentet inn Sarpsborgs 2–0 ledelse på to fantastiske minutter. Men Sarpsborg-treneren mener dommertrioen gjorde feil i forkant av begge målene.

Torstein Helstad

Det tok helt av på Åråsen da Thorstein Helstad satte inn 2-2- scoringen for Lillestrøm.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

  • Artikkelen oppdateres!

– Det er skuffende å se sånt. Men det er ikke så mye vi får gjort med det nå, sier Sarpsborg-trener Brian Deane til C More når han ser Lillestrøms siste scoring i reprise.

Det så lenge ut som nyopprykkede Sarpsborg skulle ta en imponerende seier mot Lillestrøm. Men så våknet to gulkledde veteraner.

– Ikke straffespark

På to utrolig minutter scoret Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad ett hver og sikret dermed ett poeng i serieåpningen.

Men TV-bildene viser at Thorstein Helstad var i klar offside da han satte inn 2-2-målet. Brian Deane mener heller ikke det burde vært straffespark i forkant av Vaagan Moens scoring.

– Brian Deane tar dette virkelig som en mann, sier C More-ekspert Amund Skiri.

– Burde ha vunnet

Kun en kjempegod Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet gjorde at hjemmelaget ikke klarte å ta med seg alle tre poengene.

– Før kampen hadde vi vært fornøyde med ett poeng, men det er skuffende at vi ikke klarer å ta seieren når vi leder 2-0. Vi blir litt ufokuserte utover i kampen, sier Sarpsborgs Tom Erik Breive til NRK.no.

Også Lillestrøm-leiren var skuffet med resultatet etter kampen.

– Vi burde ha vunnet. Vi hadde vel syv kvalifiserte målsjanser, så jeg er skuffet over at vi ikke vant, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til C More.

(Artikkel fortsetter under bildet ...)

Sarpsborg 08

Mohamed Elyounoussi storspilte for Sarpsborg 0. Han scoret begge målene for bortelaget.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Kjempekamp av Elyounoussi

Bortelaget sjokkerte Lillestrøm allerede etter syv minutter av kampen. Mohamed Elyounoussi mottok ballen feilvendt, vendte om og sendte ballen elegant i mål.

Blåtrøyene fra Sarpsborg fortsatte med finspillet utover i omgangen, men det ble bare med det ene målet før pause.

Elyounoussi fortsatte å storspille etter hvilen. I det 60. minutt sendte Breive en nydelig stikker til Elyounoussi som kippet kaldt over Udjus i Lillestrøm-målet.

Helstad reddet Lillestrøm

Men så våknet virkelig de gule fra Lillestrøm. Først scoret Petter Vaagan Moen på straffespark.

To minutter etter – i det 65. minutt – eksploderte det på Åråsen da Thorstein Helstad prikket inn ballen i mål fra kort hold.

Fotballnyheter