Normal

Innkaller til oppvaskmøte om VM

Frankrikes president Nicolas Sarkozy skal avholde et regjeringsmøte om den franske VM-exiten onsdag.

RUSSIA-FORUM/

Frankrikes president Nicolas Sarkozy skal møte Thierry Henry for å høre om VM-fadesen.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

På onsdag skal presidenten avholde et regjeringsmøte om Frankrikes skandaløse VM-innsats. Det melder nyhetsbyrået AFP.

På torsdag skal Sarkozy møte veteranspissen Thierry Henry. Henry spilte ikke den avgjørende kampen mot Sør-Afrika. Møtet med Henry skal vare i én time.

Henry skal ha forlatt Sør-Afrika i privatfly på onsdag.

Katastrofesluttspill

Sportsminister Roselyne Bachelot skjelte i går kveld ut landslagsspillerne, og etter tapet mot Sør-Afrika sa hun «Vi har vondt i hjertet. Det er virkelig en katastrofe».

Franskmennene røk ut av VM etter tapet. Totalt står "Les Bleus" igjen med fattige ett poeng og én scoring etter mesterskapet.

Nrksport.no fulgte Frankrike-Sør-Afrika

Les: Raser mot det franske landslaget

Les: Anelka har fått munnkurv

Slaktet i pressen

Også i pressen får det franske laget slakt. Både trener Raymond Domenech, spillerne og det franske fotballforbundet får gjennomgå. Her er utdrag fra noen av avisene:

L'Equipe:

"En utrolig overkjøring av Raymond Domenech... Å ta folk for imbesiler er kanskje et morsomt spill, men du må vite når du skal stoppe. Provokasjon er en subtil kunst, og uten tvil en type intelligens, m men bare hvis den ikke er merket av hovmod og arroganse."

France Soir:

"Les Bleues' framtoning både på og av banen har vært katastrofal. På 11 dager har Raymond Domenechs gjeng lyktes i å gjøre seg til latter for hele verden."

Liberation:

"Denne tragi-komedien har endelig kommet til en avslutning. Det sier seg selv at de som er ansvarlige må møte konsekvensene av denne historiske fiaskoen for fransk fotball."

Le Parisien:

"Det franske lagets akopolyptiske VM avsluttes på en måte som er både desperat og marerittaktig - en logisk konklusjon på en tilnærming og en kamp som var uverdig, skammelig og opprørende. Takk, gutter, dere har ødelagt en begynnende sommer for de franskmennene som stolte på at dere kunne hjelpe dem med å glemme de daglige problemene sine."

Fotballnyheter