Innkaller til oppvaskmøte om VM

Frankrikes president Nicolas Sarkozy skal avholde et regjeringsmøte om den franske VM-exiten onsdag.

RUSSIA-FORUM/

Frankrikes president Nicolas Sarkozy skal møte Thierry Henry for å høre om VM-fadesen.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

På onsdag skal presidenten avholde et regjeringsmøte om Frankrikes skandaløse VM-innsats. Det melder nyhetsbyrået AFP.

På torsdag skal Sarkozy møte veteranspissen Thierry Henry. Henry spilte ikke den avgjørende kampen mot Sør-Afrika. Møtet med Henry skal vare i én time.

Henry skal ha forlatt Sør-Afrika i privatfly på onsdag.

Katastrofesluttspill

Sportsminister Roselyne Bachelot skjelte i går kveld ut landslagsspillerne, og etter tapet mot Sør-Afrika sa hun «Vi har vondt i hjertet. Det er virkelig en katastrofe».

Franskmennene røk ut av VM etter tapet. Totalt står "Les Bleus" igjen med fattige ett poeng og én scoring etter mesterskapet.

Nrksport.no fulgte Frankrike-Sør-Afrika

Les: Raser mot det franske landslaget

Les: Anelka har fått munnkurv

Slaktet i pressen

Også i pressen får det franske laget slakt. Både trener Raymond Domenech, spillerne og det franske fotballforbundet får gjennomgå. Her er utdrag fra noen av avisene:

L'Equipe:

"En utrolig overkjøring av Raymond Domenech... Å ta folk for imbesiler er kanskje et morsomt spill, men du må vite når du skal stoppe. Provokasjon er en subtil kunst, og uten tvil en type intelligens, m men bare hvis den ikke er merket av hovmod og arroganse."

France Soir:

"Les Bleues' framtoning både på og av banen har vært katastrofal. På 11 dager har Raymond Domenechs gjeng lyktes i å gjøre seg til latter for hele verden."

Liberation:

"Denne tragi-komedien har endelig kommet til en avslutning. Det sier seg selv at de som er ansvarlige må møte konsekvensene av denne historiske fiaskoen for fransk fotball."

Le Parisien:

"Det franske lagets akopolyptiske VM avsluttes på en måte som er både desperat og marerittaktig - en logisk konklusjon på en tilnærming og en kamp som var uverdig, skammelig og opprørende. Takk, gutter, dere har ødelagt en begynnende sommer for de franskmennene som stolte på at dere kunne hjelpe dem med å glemme de daglige problemene sine."

Fotball

 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi.

  Midtbanespilleren viste høy klasse da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney