NRK Meny
Normal

Ledet Flamengo til triumf

Sør-Afrikas nye landslagssjef i fotball, brasilianeren Joel Santana, går mot en fin avslutning på trenergjerningen i Flamengo.

Joel Santana
Foto: Ricardo Moraes / AP

Søndag ledet Santana Flamengo til seier i Rio de Janeiro-mesterskapet. Flamengo vant den regionale turneringen for 30. gang.

Klubben vant det første møtet med Botafogo, en klubb Santana har trent to ganger tidligere, 1-0 i forrige uke. Uavgjort i returen ville være nok for å sikre tittelen.

Men det så stygt ut da Lucio Flavio skjøt Botafogo foran med et frispark midtveis i første omgang. Santana (59) skulle i pausen vise seg fram som en slu taktiker. Han la om formasjonen og spilte en periode med fire spisser.

- Jeg scorer

Det ga uttelling. Innbytterspissen Obina utlignet med et hodestøt etter 48 minutter. En annen innbytterspiss, Diego Tardelli, ordnet 2-1 med venstrefoten ni minutter før slutt, og på overtid kunne Obina score sitt andre for kampen.

Han scoret også målet i den første kampen.

- Ekspertene sier at jeg ikke har hell eller talent. Men jeg scorer mål, og viser at jeg har litt talent også, snerret Obina.

Vunnet en rekke titler

Dermed vant Flamengo 4-1 sammenlagt i Santanas nest siste kamp. Han skal også sitte på laglederbenken i kvartfinalen mot America i Copa Libertadores denne uken.

Santana har vunnet en rekke titler med brasilianske lag. Torsdag reiser han til Sør-Afrika. Han erstatter landsmannen Carlos Alberto Parreira som landslagssjef for VMs vertsnasjon.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.