NRK Meny
Normal

Ledet Flamengo til triumf

Sør-Afrikas nye landslagssjef i fotball, brasilianeren Joel Santana, går mot en fin avslutning på trenergjerningen i Flamengo.

Joel Santana
Foto: Ricardo Moraes / AP

Søndag ledet Santana Flamengo til seier i Rio de Janeiro-mesterskapet. Flamengo vant den regionale turneringen for 30. gang.

Klubben vant det første møtet med Botafogo, en klubb Santana har trent to ganger tidligere, 1-0 i forrige uke. Uavgjort i returen ville være nok for å sikre tittelen.

Men det så stygt ut da Lucio Flavio skjøt Botafogo foran med et frispark midtveis i første omgang. Santana (59) skulle i pausen vise seg fram som en slu taktiker. Han la om formasjonen og spilte en periode med fire spisser.

- Jeg scorer

Det ga uttelling. Innbytterspissen Obina utlignet med et hodestøt etter 48 minutter. En annen innbytterspiss, Diego Tardelli, ordnet 2-1 med venstrefoten ni minutter før slutt, og på overtid kunne Obina score sitt andre for kampen.

Han scoret også målet i den første kampen.

- Ekspertene sier at jeg ikke har hell eller talent. Men jeg scorer mål, og viser at jeg har litt talent også, snerret Obina.

Vunnet en rekke titler

Dermed vant Flamengo 4-1 sammenlagt i Santanas nest siste kamp. Han skal også sitte på laglederbenken i kvartfinalen mot America i Copa Libertadores denne uken.

Santana har vunnet en rekke titler med brasilianske lag. Torsdag reiser han til Sør-Afrika. Han erstatter landsmannen Carlos Alberto Parreira som landslagssjef for VMs vertsnasjon.

Fotballnyheter