Normal

Sandstø ferdig i Start

Uoverensstemmelser har ført til at Arne Sandstø slutter i jobben som Start-trener.

Arne Sandstø
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Uenighet om hvordan man skulle satse videre mot eliteserien skal være grunnen til at bergenseren nå er ferdig i Kristiansand-klubben.

Etter et møte med klubbledelsen i ettermiddag ble det klart at partene ikke klarte å bli enige om hvordan Start skulle drives videre.

- Hovedgrunnen er at vi er veldig, veldig uenige om veien videre og den sportslige satsingen, sier Arne Sandstø til NRK.

- Dette tar vi til etterretning. Men vi har ikke mistet noen motivasjon, vi skal jobbe beinhardt videre, sier klubbens sportsdirektør Svein Mathisen til NRK.

Jakter ny trener

Mathisen er takknemlig for jobben Sandstø har gjort. Mathisen forteller til NRK at klubbledelsen snarest skal starte arbeidet med å erstatte bergenseren.

- Vi skal diskutere mulige trenere i kveld. Det er mange ledige trenere på markedet. Disse kommer vi til å vurdere nøye, slik at vi tar den rette avgjørelsen, sier Mathisen til NRK.

Frode Fredriksen, trener for Starts 2.-lag, vil i tiden framover lede A-lagets treninger.

- Frode er en aktuell kandidat, bekrefter Mathisen.

Sportsdirektøren bekrefter at den nye treneren vil være på plass innen 1. januar 2009.

Sandstø mener Tom Nordlie bør overta laget.

- Det er viktig å ha en prestasjonskultur i klubben, sier han.

Fire trenere på to år

Sandstø overtok som trener etter at klubben rykket ned til 1.divisjon i fjor, men han klarte å føre klubben tilbake til eliteserien på første forsøk.

Sandstø er den fjerde treneren i Start siden sommeren 2006.

Fotballnyheter