RBK-ledelsen måtte stoppe Nielsens Twitter-krig

Rosenborg tolererte ikke Twitter-krangelen mellom Nicki Bille Nielsen og Sandnes Ulfs Tommy Høiland.

Nielsen

Her har Nicki Bille Nielsen nettopp revet opp drakten sin i sinne etter å ha blitt utvist mot Sandnes Ulf. Senere kom han i ordkrig med motstander Tommy Høiland på Twitter (innfelt).

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen på vei i garderoben med den ødelagte drakta i hånden.

Foto: Alley, Ned
Sandnes Ulf

Sandes Ulf-spillerne jublet voldsomt etter borteseieren på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Rødt til Reginiussen

Her får Tore Reginiussen rødt kort på Lerkendal. På overtid fikk også Nicki Bille Nielsen marsjordre.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nielsen rev opp drakten sin i frustrasjon etter å ha fått sitt andre gule kort på overtid mot Sandnes Ulf.

Like etter kampslutt serverte Tommy Høiland følgende Twitter-melding mot den utviste dansken:

«DEILIG!!!!! Så ut som lille Bille ville ha Sandnes drakt på slutten:)»

Et par timer senere smalt det tilbake fra Nielsen:

«Say it to my face instead of being superman on twitter! #pussy»

Ordkrigen ble imidlertid ikke godt mottatt av RBK-ledelsen. Ifølge Adresseavisen sørget organisasjonsleder Trond Alstad for at det ble satt en stopper for Twitter-meldingene.

– Selvfølgelig fulgte vi opp det der. Jeg vet ikke konkret hva Bille Nielsen fikk beskjed om, men det ble ikke noe mer tvitring etter svaret til Tommy Høiland i alle fall, sier Alstad til adressa.no.

Han vet foreløpig ikke om Twitter-krangelen får noen konsekvenser for dansken.

– Det er noe sportslig leder Erik Hoftun, sammen med trenerne må svare på.

La saken død

Mandag formiddag var det en tilsynelatende god tone mellom Høiland og Nielsen på mikrobloggtjenesten.

«Mye oppstyr rundt min og @NickiBille14 tweeter i går. Mld min var ment med glimt i øyet og litt humor. Litt unødvendig, men gjort er gjort», skrev Høiland, før Nielsen svarte:

«@hoeiland10 No problem! Jeg liker "skæve" personligheter som meg sjøl og er aldrig for stor til at ta imod en undskyldning! Lykke til»

Helsvart kveld for Rosenborg

Nicki Bille Nielsen ble sendt i dusjen etter en krangel på overtid mot Sandnes Ulf, og på vei av banen rev han opp sin egen drakt i sinne.

– Jeg skal ta en prat med ham om akkurat det. Man skal ha respekt for drakta, sier Per Joar Hansen til NRK.

Dansken unnskylder seg med at han måtte få utløp for frustrasjonen sin. Spissen mente han burde hatt straffe i situasjonen før krangelen, hvor keeper Sean McDermott istedet fikk frispark.

– Jeg synes ikke det var nødvendig å gi gult kort der, helt på slutten av kampen. Isteden for å krangle med dommeren og kanskje si noe dumt, rev jeg opp drakta, sier Nielsen.

Etter kampen fikk Rosenborg-spilleren kritikk for drakthendelsen på mikrobloggtjenesten Twitter.

– Ikke våg å stille spørsmål om min lojalitet til drakta. Jeg er en person med følelser, og så lenge jeg spiller her, vil jeg dø for denne drakta! svarer dansken på sin Twitter-profil.

Oppsiktsvekkende tap

Episoden avsluttet en dyster affære for hjemmefansen på Lerkendal. Rosenborg klarte aldri å presse Sandnes Ulf på tampen, og måtte gå av poengløse av banen etter å ha tapt 1-0.

– Dette blir trolig stående som et av sesongens mest oppsiktsvekkende resultater, utbrøt C More-kommentator Kenneth Fredheim.

Gullkandidat Rosenborg var nemlig store favoritter før hjemmemøtet med Sandnes Ulf, og varslet også seierlyst i intervjuene før kampstart.

Thorsteinsson briljerte

Etter to kamper uten seier var nemlig Nicki Bille Nielsen og co. svært lystne på tre poeng, men det var lite som luktet gull på Lerkendal-gresset.

– Rosenborg var altfor dårlige til å fortjene noen seier i dag, sa tidligere RBK-spiss Steffen Iversen i C More-studioet.

Da hadde han sett kampens beste spiller, Steinthór Thorsteinsson, herje med hjemmelaget og score det som skulle bli stående som kampens eneste mål.

Det var halvveis ut i førsteomgangen at Thorsteinsson ble spilt fri i bakrom, og alene med Alexander Lund Hansen satte han ballen sikkert i mål.

– Det var årsverste for oss. Jeg er fryktelig skuffet, innsatsen var forferdelig, sier RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.

To RBK-spillere utvist

Vi måtte likevel over i andre omgang før den største dramatikken utspant seg på Lerkendal.

En fin kontring av bortelaget endte hos Torstein Bø, som alene igjennom ble revet ned bakfra av RBK-kaptein Tore Reginiussen.

Dommeren viste ingen nåde, og ga Reginiussen direkte rødt kort for taklingen. Sandnes Ulf fikk også straffespark, men Alexander Lund Hansen reddet Aksel Berget Skjølsvik forsøk.

Helt på tampen av kampen ble vondt altså til verre for Rosenborg, da Nicki Bille Nielsen kranglet på seg sitt andre gule kort.

Alt om Rosenborg

– Vi vant fortjent

RBKs visekaptein Mikael Dorsin var åpenbart skuffet etter kampslutt.

– Det er ingenting som stemmer i dag. Det blir ekstra vanskelig når vi mister en mann, da blir det bare kriging, sier han til C More.

Mens de aller fleste snakket om hvor skuffende Rosenborg var, er Sandnes Ulf-trener Asle Andersen mest opptatt av sine egne spillere.

– Vi vant fortjent. Jeg er stolt av guttene, de sto skikkelig på og viste offervilje. De framsto akkurat slik vi ønsker i Sandnes Ulf, sier han.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB