Slo Brann og sikret seg mot direkte nedrykk

Med hat trick på eget gress kan Marius Helle egenhendig ha fornyet Sandnes Ulfs kontrakt i eliteserien.

Sandnes Ulf jubler etter Marius Helles første mål

Her jubler Sandnes Ulf-spillerne etter Marius Helles første mål. Det fikk de gjøre to ganger til.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sandnes Ulf håpet å sikre plassen i eliten i dag og trengte tre poeng for å gjøre det, men de var også avhengig av at lagene bak dem ga fra seg poeng. Det gjorde kun et av dem. Dermed dro ikke de lyseblå fra slik de hadde ønsket.

Nå er både Tromsø og Hønefoss fire poeng bak Sandnesgaukene, og direkte nedrykk er avverget, men Sarpsborg 08 kan fortsatt gå fordi og dytte Sandnes Ulf ned på kvalikplass.

Med hattrick på eget gress kan Marius Helle egenhendig ha fornyet Sandnes Ulfs kontrakt i eliteserien.

VIDEO: Asle Andersen og Marius Helle etter kampen. Foto: Erik Waage/NRK.

Tok ledelsen tidlig

Allerede etter 10 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Vegard Aanestad satte i gang et angrep på høyresiden, og spilte inn mot midten. Anel Raskai spilte tilbake til Aanestad, som headet ballen inn i feltet. Der var Marius Helle som fikk pirket inn ballen via stolperota.

To minutter før pause utlignet Kristoffer Barmen for gjestene fra Bergen. Birkir Sævarsson kjempet seg til dødlinja og la et perfekt innlegg på bakerste stolpe, som Barmen fikk plassert i mål.

3 x Marius Helle

Lagene gikk til pause som likemenn, men allerede to minutter ut i andre omgang tok vertene ledelsen igjen. Marius Helle fikk ballen høyt på Branns banehalvdel, og fintet lett vekk en ryggende Wangberg i forsvaret. Han bredsidet ballen i mål og scoret sitt andre mål i kampen.

Etter en times spill slo Ulf-forsvarer Edier Frejd en 40-meters pasning til Helle i angrep. Dagens superspiss rundet forsvaret og vippet ballen elegant over Brann-keeper Jørgen Mohus.

Litt av børen på Sandnes Ulfs skuldre er løftet, men de bør fortsatt ta poeng mot Vålerenga på Ullevål i siste serierunde.

Brann tapte 3-1 mot Sandnes Ulf søndag.

VIDEO: Brann-trener Rune Skarsfjord etter Sandnes Ulf–Brann.

Brann tapte 3-1 mot Sandnes Ulf søndag kveld.

Brann-keeper Jørgen Mohus etter kampen.

Fotballnyheter