NRK Meny
Normal

Lillestrøm-treneren støtter pipekonserten fra fansen

Lillestrøm har bare to seire på tretten seriekamper. Lørdag ble laget buet av banen - til trenerens fulle forståelse.

Haglund

Lillestrøm-trener Magnus Haglund forstår skuffelsen fra fansen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Nyopprykkede Sandnes Ulf valset over Lillestrøm på Åråsen og vant 3-1 lørdag kveld.

Etter første omgang, på stillingen 2-0 til «Ulf», ble LSK-spillerne pepet av banen av sine egne og veldig skuffede fans.

– Jeg forstår at de piper. De kommer hit og betaler for å se på. Vi må respektere skuffelsen deres, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til NRK.

Tommy Høiland

Sandnes Ulf-spilleren Tommy Høiland likte ikke oppførselen til Lillestrøm-spillerne. Bildet er fra en tidligere eliteseriekamp, mot Lillestrøm satt han på benken.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Drittlag

Det var flere enn «Kanarifansen» som var irritert etter kampen på Åråsen lørdag.

– Fy faen for et drittlag Lillestrøm er, skriver Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland på Twitter.

Høiland så kampen fra benken og reagerer på det han mener er stygt spill av Lillestrøm.

– De begynte å dytte folk over gjerder, og tråkket på foten til spillerne våre med vilje flere ganger. Jeg ble skikkelig irritert da de holdt på sånn, sier Høiland til Dagbladet.

En av episodene han reagerer på er da LSKs Petter Vaagan Moen i en løpsduell i andre omgang tilsynelatende dyttet Sandnes Ulfs Edjer Freijd over sidelinjen slik at «Ulf-spilleren» falt over reklameskiltene.

Føler presset

Lillestrøm ligger nå på nest sisteplass på tabellen, det er direkte nedrykk. LSK-trener Haglund innrømmer at han føler presset.

– Både jeg og spillerne føler presset. Det gjør man når man ligger på nedrykksplass.

– Kommer du til å fullføre sesongen som trener for Lillestrøm?

– Det er ikke min jobb å vurdere det. Min jobb er å stå opp tidlig i morgen å jobbe hardt for Lillestrøm.

Kamal Saaliti

Kamal Saaliti ga Sandnes Ulf en tidlig ledelse da Lillestrøm ble slått 3-1 borte lørdag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Ni minutter

Kampen lørdag kveld vil han nok glemme fortest mulig.

Allerede etter ni minutter var de lyseblå fra Sandnes i ledelsen. Et skudd fra Kamal Saaliti gikk via en forsvarer, og fikk en perfekt bue som satte LSK-keeper Sead Ramovic ut av spill.

Så var det islandske Steinthor Freyr Thorsteinsson sin tur fra nesten eksakt samme hold. Kaptein Aksel Berget Skjølsvik la ballen til rette for kantspilleren etter et hjørnespark, og skuddet snek seg forbi en skog av spillere, og i nettet bak Ramovic, som kanskje kunne gjort bedre akkurat der.

Håp etter pause

Palmi Rafn Palmason fikk hjemmelagets beste mulighet til å redusere før pause, men klarte ikke å treffe mål fra kort hold etter drøye halvtimen.

Men ni minutter etter pause fikk LSK reduseringen som ga håp om poeng. Hurtige Erling Knudtzon kom først på en gjennombruddspasning, med en enkel berøring ga han seg selv åpent mål ettersom keeper Bo Andersen forgjeves hadde gått ut fra mål i håp om å nå ballen først.

Midtstopper i angrep

Men håpet fikk ikke leve mer enn i tolv minutter. Innbytter Gilles Ondo jagde en lang ball, fintet vekk venstreback Stian Ringstad og skrudde ballen enkelt forbi Ramovic og i mål.

Lillestrøm forsøkte å flytte opp stopper Frode Kippe på slutten, uten at det ga uttelling. Dermed blir LSK liggende under nedrykksstreken, etter at Fredrikstad vant fredag. Sandnes Ulf klatret på sin side opp på 7.-plass, seks poeng over dagens motstander.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.