NRK Meny
Normal

Sandefjord vant og reddet plassen

Slo Molde 3-2 på bortebane.

Sandefjords Andreas Munoz
Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

Sandefjord hadde selv muligheten til å avgjøre sin egen skjebne i siste serierunde

Med seier mot allerede nedrykksklare og hjemmesvake Molde ville Tippeligadebutanten fra Vestfold klare seg.

Bortelaget begynte bra og presset Molde bakover på banen, men etter 11 minutter meldte alvoret seg.

 

Tor Thodesen
Foto: Gilbert, Jeff / SCANPIX

Stian Ohr la en presis corner som Marcus Andreasson headet fint i mål. Dermed måtte Sandefjord skåre mål.

Pasningsleggeren Tegstrøm

Det tok ikke lang tid før det var balanse i regnskapet. En av Sandefjords beste menn denne sesongen Andreas Tegstrøm viste sin styrke som pasningslegger og fant Mikael Andersson som fra skrått hold skjøt hardt, lavt og via foten til keeper Lillebakk i mål.

Tegstrøm hadde mer på lager og etter 28 minutter fant han Tom Kristoffersen med en utsøkt stikker som på sin side sendte ballen videre til Fredrik Thorsen som enkelt satt inn 2-1 til bortelaget.

Etter dette bølget spillet litt frem og tilbake, men ingen av lagene klarte å overliste motstanderens keeper. Dermed gikk lagene til pause med bortelaget i ledelsen.

Molde yppet seg

Det var Molde som åpnet 2. omgang best og presset på for å rykke ned med en viss form for ære i behold, men som resten av sesongen så vil det seg ikke for Romsdalslaget.

Det ble bare nesten og når Marel Baldvinsson ble sendt i en tidlig dusj etter en grisetakling av Kristoffersen midt på Sandefjords banehalvdel så ting veldig mørk ut.

Toni Kallio ga kampen et snev av spenning etter 78 minutter, men det var bare tilsynelatende for tre minutter senere satt Adriano Munoz spikeren i kista og sendte Molde ned med tap og sikret Sandefjord fortsatt Tippeligaspill.

Fotballnyheter