NRK Meny
Normal

Sandefjord tok tilbake serieledelsen

Lars Bohinens Sandefjord fortsetter å imponere i 1. divisjon. Trøstesløse Ham-Kam ble sendt hjem til Hamar med sitt tiende tap for sesongen.

Lars Bohinen

Lars Bohinen fortsetter å imponere med Sandefjord i 1. divisjon. Her avbildet som trener for Asker i 2. divisjon i fjor.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

To mål av Pål Kirkevold og ett av Johan Gulliksen gav Sandefjord tre fortjente poeng hjemme mot laget fra Hamar. Dermed tok blåtrøyene tilbake serieledelsen fra Tromsø i 1. divisjon.

– Vi spiller en god defensivt kamp, men har mer å gå på offensivt, oppsummerer Sandefjord-trener Lars Bohinen til NRK.no etter kampen.

Laget fra hvalfangerbyen er nå to poeng foran Tromsø. I går slo laget fra ishavsbyen Hødd 2-0 i Ulsteinvik. Men serieledelsen varte bare i en dag. Fra Sandefjord ned til Ranheim på tredjeplass er det nå seks poeng.

– Det er klart det er et bra utgangspunkt, men det er atten kamper igjen av sesongen, så det er ingen som tar av her enda, sier Bohinen.

Trenerskifte ingen suksess

Ham-Kam holdt stand til pause. Men etter hvilen raknet det for de hvite og grønne. Hamars stolthet virker fortapt i bunnen av divisjonen og styrer mot nedrykk til 2. divisjon.

Den nådeløse statistikken etter 12 kamper er ti tap, en uavgjort og fattige en seier. Det gir fire poeng og en ydmykende plassering i bunnen av 1. divisjonstabellen.

Skifte av trener har så langt heller ikke gitt effekt. Danske Peter Sørensen har ikke fått skikk og orden på laget etter at Vegard Skogheim trakk seg på grunn av motivasjonsproblemer tidligere i vår.

Bohinen imponerer

For Sandefjord-trener Lars Bohinen er situasjonen en annen. Etter suksess med Asker i 2. divisjon i fjor, fortsetter den tidligere landslagsspilleren å vise lovende takter som trener.

Fortsetter Bohinen å vinne med sin offensive fotball er han fort sjef for et eliteserielag neste sesong. I neste runde venter derimot tøffere motstand.

Da reiser Sandefjord nordover til Alfheim stadion og toppoppgjør mot Tromsø mandag 9. juni.

– Det blir vår tøffeste oppgave så langt, og etter min mening er Tromsø fortsatt favoritter, sier Bohinen.

Fotballnyheter