Hopp til innhold

Sandefjord kan slippe langtur

Sandefjord får medhold i sitt krav om å slippe tog og buss til eliteseriekampen i Tromsø søndag.

Tromsøs Joel Lindpere (t.v) i duell med Martin Jensen (Sandefjord)
Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

- Vi venter i det lengste med å ta den endelige avgjørelsen, sier Fotballforbundets arrangementsansvalige Dag Vestlund til NRK.

I en redgjørelse tidligere i ettermiddag slo han fast at lag som skal fra Sør-Norge og lenger nord enn Bodø kan slippe å ta buss og tog.

- Jeg tror ikke vi vil tvinge dem til en så lang tur, sier Vestlund.

Video: NFF tvinger ikke Sandefjord i buss til Tromsø

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video NFF vil ikke presse fram de lengste reisene

Sandefjord forstår ikke hvordan de skal komme seg til Tromsø for å spille eliteseriekamp dersom flyene fortsatt blir stående på bakken.

Nekter 30 timers reise

- For meg ligger det i kortene at enten så flyr vi lørdag ettermiddag, eller så blir kampen utsatt, sier sportslig leder Arne Dokken i Sandefjord Fotball til NRK.

Kampen mellom Sandefjord og Tromsø skal etter planen spilles på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Torsdag har en askesky fra vulkanutbruddet på Island gjort det umulig å fly over hele Norge.

Det er uklart når luftrommet over Norge vil åpne igjen, og derfor har fotballforbundet i dag bedt klubbene se etter alternative reisemåter før helgens eliteseriekamper.

Vil ikke flytte kampen

Arne Dokken

Sportslig leder i Sandefjord Fotball, Arne Dokken, sier laget kan bli nødt å ta tog og buss til Tromsø.

Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK

Den lengste reiseveien har Sandefjord som altså skal til Tromsø. Tidligere i dag opplyste Dokken til NRK at klubben har startet arbeidet med å finne alternative reisemåter for å komme til Tromsø.

Nå sier han imidlertid at planen om å kjøre tog til Bodø og buss videre derfra, en tur som trolig tar rundt 30 timer, ikke er realistisk.

Vulkanasken har allerede ført til problemer for flere av eliteserielagene, som ikke har kommet seg hjem etter gårsdagens fotballrunde.

Dokken opplyser at det er fotballforbundet som sitter med nøkkelen til hva som skjer med helgens kamp. Å flytte søndagens kamp fra Tromsø til Sandefjord, er ifølge arrangementsjef Dag Vestlund i Norges Fotballforbund uaktuelt, på tross av at Tromsø har brukt torsdagen på å komme seg fra Stavanger til Oslo.

- Det er for kort varsel, og det blir for komplisert. Det er vel flere som allerede har kjøpt billett til kampen også, sier han til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Til Nordnytt sier Vestlund at de ikke vil tvinge noen til å reise en såpass lang tur med buss.

- Ikke ideelt

Dokken mener det er en for tøff påkjenning for spillerne å tilbringe 30 timer på tog og buss i forkant av eventuell ankomst i Tromsø lørdag kveld.

- Vi avventer hva Fotballforbundet sier her. Hvis de ikke tar en beslutning før i morgen formiddag, så vil det være umulig å kjøre buss, sier Dokken.

Tromsøs Joel Lindpere (t.v) i duell med Martin Jensen (Sandefjord)

Fra forrige møte: Tromsøs Joel Lindpere (t.v) i duell med Martin Jensen på Sandefjord.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Må eventuelt reise i morgen

Også Aalesund-spillerne får en lang vei hjem med buss etter at laget onsdag kveld gikk på sesongens første tap mot Haugesund.

Brann-spillerne måtte også finne seg alternativ transport hjem fra Trondheim.

Kveldens kamp mellom Strømsgodset og Molde går som planlagt.

- Vi tar en beslutning i morgen, for hvis vi må ta buss og tog må vi reise allerede i morgen, forteller Dokken.

Ifølge Meteorologisk institutt gjør vindretningen fra Island at aske fra vulkanutbruddet vil ligge i luftrommet over Norge både torsdag og fredag.

Les mer på yr.no

VIDEO: Utbruddet på Island sett fra lufta :

Video Utbruddet på Island sett fra lufta
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Klubbeigarar går etter overgrepsskandalen i USA

  Merritt Paulson og Arnim Whisler trer til side frå Portland Thorns og Chicago Red Stars etter rapporten om systematisk misbruk i kvinnefotballen i USA.

  – Eg kan ikkje be om orsaking nok for vår rolle i grov systemisk svikt i å beskytte spelarane sin tryggleik, og feiltrinna vi gjorde i 2015. Eg beklagar verkeleg, sa Paulson i ei utsegn der han annonserte sin avgang som beslutningstakar i Thorns.

  Toppleiarane Gavin Wilkinson og Mike Golub vil også tre til side, fortalde han.

  Kort tid etter kunngjeringa sa Arnim Whisler, eigaren av Chicago Red Stars, at han trekkjer seg frå styret og overlèt den operative kontrollen av klubben til deira leiarteam i Chicago.

  Både Paulson og Whisler blei namngitte i rapporten om systematisk misbruk.

  – Eg er djupt lei meg for det spelarane våre opplevde under tida dei budde i Chicago, sa Whisler.

  Merritt Paulson
  Foto: Bruce Ely / AP
 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Thorsby vant BBC-pris

  Morten Thorsby (26) ble tildelt prisen for «Young Athlete of the year», på BBCs Green Sports Awards tirsdag.

  – Thorsby er første mottaker for prisen som anerkjenner en ung utøver, som enten er profesjonell eller på vei til profesjonell idrett, og som har aktivt demonstrert støtte for miljø og klimaendringer, står det i teksten.

  Thorsby har balansert fotballkarrieren med arbeid for å få flere til å bry seg om klimaendringer. I 2020 opprettet han organisasjonen «We Play Green».

  Football, Nations League, Slovenia - Norway
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer