Samuelsen etter debuten: – Jeg var nervøs i starten

Da West Ham trengte scoring i Europaliga-kvalifiseringskampen mot Birkirkara, ble Martin Samuelsen (18) byttet inn til sin offisielle debut for klubben.

Martin Samuelsen debuterte i en offisiell kamp for West Ham.

VIDEO: Se hva Martin Samuelsen hadde å si etter sin offisielle debut for West Ham.

West Ham slet med å skape sjanser hjemme mot Birkirkara fra Malta og etter 58 minutters spill valgte manager Slaven Bilic å sette inn Samuelsen på venstrekanten.

– Bilic (treneren, red anm.) sa til meg før jeg kom inn at jeg bare skulle ha det gøy og gjøre det jeg var god på. Jeg var nervøs i starten, men etterhvert klarte jeg å skape litt, sier Samuelsen til NRK etter kampen.

En drøy halvtime etter at Samuelsen ble byttet inn – i kampens siste ordinære spilleminutt – kom endelig uttellingen for London-klubben, riktignok uten at nordmannen var involvert i vinnermålet.

– Samuelsen har sett lovende ut og er ikke redd for å utfordre mannen sin. Han gjør det igjen og vinner en corner, skrev klubben på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Gleder meg til fortsettelsen

Den norske ungguttens offisielle debut kommer kun fem dager etter at Samuelsen spilte sin første kamp for klubben – en treningskamp mot Peterborough lørdag.

Da imponerte Haugesund-gutten stort med scoring og stolpeskudd. I torsdagens kamp mot Birkara kom han innpå igjen.

– Jeg syns det gikk helt greit. Ikke fullt så bra som første kampen da jeg scoret, men jeg kom mer og mer inn i det. Jeg hadde noen gode involveringer på slutten, sier Samuelsen.

Manager Slaven Bilic har også likt det han har sett av 18-åringen på treningsfeltet i sommer, og tildelte Samuelsen draktnummer 42 og en plass på benken før møtet med Birkirkara.

– Det er utrolig gøy å spille under Bilic. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Han kan mye og er flink til å lære bort og snakke for seg, sa Samuelsen til NRK i forkant av kveldens kamp.

Vekker oppsikt

Den offensive midtbanespilleren, som er så teknisk god og sterk i luften at klubbens trenere ser ham som en fremtidig spiss, har vekket oppsikt i England den siste tiden.

Samuelsen kom gratis fra Manchester City i juni. Det får nettstedet HITC Sport om å spørre seg hvorvidt London-klubben kan ha gjort én av sine smarteste signeringer på mange år. Samuelsen selv ser lyst på fremtiden.

– Jeg håper å være med i neste kamp også. Jeg skal trene hardt fremover og fortsette som jeg har gjort, sier Rogalendingen.

18-åringen drømmer om spilletid i Premier League kommende sesong og mener selv han er god nok.

– Jeg har nivået inne. Det er ikke det står på. Hvis du hadde puttet meg innpå i en Premier League-kamp så tror jeg at jeg hadde gjort det ganske godt, sier Samuelsen til NRK.

Fotballnyheter