NRK Meny
Normal

Samuelsen etter debuten: – Jeg var nervøs i starten

Da West Ham trengte scoring i Europaliga-kvalifiseringskampen mot Birkirkara, ble Martin Samuelsen (18) byttet inn til sin offisielle debut for klubben.

Martin Samuelsen debuterte i en offisiell kamp for West Ham.

VIDEO: Se hva Martin Samuelsen hadde å si etter sin offisielle debut for West Ham.

West Ham slet med å skape sjanser hjemme mot Birkirkara fra Malta og etter 58 minutters spill valgte manager Slaven Bilic å sette inn Samuelsen på venstrekanten.

– Bilic (treneren, red anm.) sa til meg før jeg kom inn at jeg bare skulle ha det gøy og gjøre det jeg var god på. Jeg var nervøs i starten, men etterhvert klarte jeg å skape litt, sier Samuelsen til NRK etter kampen.

En drøy halvtime etter at Samuelsen ble byttet inn – i kampens siste ordinære spilleminutt – kom endelig uttellingen for London-klubben, riktignok uten at nordmannen var involvert i vinnermålet.

– Samuelsen har sett lovende ut og er ikke redd for å utfordre mannen sin. Han gjør det igjen og vinner en corner, skrev klubben på Twitter:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Gleder meg til fortsettelsen

Den norske ungguttens offisielle debut kommer kun fem dager etter at Samuelsen spilte sin første kamp for klubben – en treningskamp mot Peterborough lørdag.

Da imponerte Haugesund-gutten stort med scoring og stolpeskudd. I torsdagens kamp mot Birkara kom han innpå igjen.

– Jeg syns det gikk helt greit. Ikke fullt så bra som første kampen da jeg scoret, men jeg kom mer og mer inn i det. Jeg hadde noen gode involveringer på slutten, sier Samuelsen.

Manager Slaven Bilic har også likt det han har sett av 18-åringen på treningsfeltet i sommer, og tildelte Samuelsen draktnummer 42 og en plass på benken før møtet med Birkirkara.

– Det er utrolig gøy å spille under Bilic. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Han kan mye og er flink til å lære bort og snakke for seg, sa Samuelsen til NRK i forkant av kveldens kamp.

Vekker oppsikt

Den offensive midtbanespilleren, som er så teknisk god og sterk i luften at klubbens trenere ser ham som en fremtidig spiss, har vekket oppsikt i England den siste tiden.

Samuelsen kom gratis fra Manchester City i juni. Det får nettstedet HITC Sport om å spørre seg hvorvidt London-klubben kan ha gjort én av sine smarteste signeringer på mange år. Samuelsen selv ser lyst på fremtiden.

– Jeg håper å være med i neste kamp også. Jeg skal trene hardt fremover og fortsette som jeg har gjort, sier Rogalendingen.

18-åringen drømmer om spilletid i Premier League kommende sesong og mener selv han er god nok.

– Jeg har nivået inne. Det er ikke det står på. Hvis du hadde puttet meg innpå i en Premier League-kamp så tror jeg at jeg hadde gjort det ganske godt, sier Samuelsen til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.