NRK Meny
Normal

Samuelsen drømmer stort: – Vil bli blant verdens beste

LONDON/OSLO (NRK): Martin Samuelsen (18) er bare så vidt i gang med sin West Ham-karriere, men stortalentet er ikke redd for å skape høye forventninger.

Martin Samuelsen

HØYE AMBISJONER: Martin Samuelsen drømmer stort - og nøler ikke med å fortelle om sine høye ambisjoner. Her er 18-åringen på plass på sin nye hjemmebane Boleyn Ground.

– Jeg skal vekk fra den stolen der. Jeg skal ut på banen, jeg, sier Martin Samuelsen og peker bort på West Ham-benken inne på Boleyn Ground.

NRK møter det 18-årige stortalentet på hans nye hjemmebane kun 15 timer etter at han ble byttet inn i Europaliga-kvalifiseringskampen mot Birkirkara og med det fikk sin offisielle debut for den London-baserte Premier League-klubben West Ham.

33.000 tilskuere jublet og klappet da Samuelsen ble byttet inn med en halvtime igjen av kampen.

Martin Samuelsen

DRØMMER STORT: Martin Samuelsen titter utover sin nye hjemmebane. På sikt har unggutten som mål å etablere seg i Premier League.

Foto: NRK

Da unggutten gikk av banen etter kampslutt hadde Slaven Bilics menn sikret seieren med en scoring i siste ordinære spilleminutt.

– Syk opplevelse

En stor opplevelse for Haugesund-gutten, som erkjenner at han var nervøs på forhånd.

– Jeg følte nervøsitet blandet med glede og stolthet. Det var en syk opplevelse. Jeg har aldri spilt for så mange før og stemningen var utrolig. At jeg i tillegg spilte en god kamp, var veldig deilig, sier Samuelsen.

Lørdag spilte han sin første treningskamp for klubben i 3-3-oppgjøret mot Peterborough. Etter scoring og stolpeskudd ventet det skryt fra trener Bilic og styreformann David Gold.

Laster Twitter-innhold

Foran skjema

Selv er Samuelsen klar på at han er god nok for Premier League. Allerede for to år siden uttalte den offensive midtbanespilleren, som er så teknisk og sterk i luften at trenerne ser ham som en fremtidig spiss, at han skal spille i Premier League før han fyller 20.

Nå ligger 18-åringen foran skjema. Og ambisjonene er det ingenting å si på.

– Jeg vil etablere meg i Premier League og jeg vil bli blant de beste i verden. Da må jeg jobbe hardt, og det gjør jeg, sier Samuelsen.

  • I videoen under kan du se Martin Samuelsen briljere som guttunge:

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.