NRK Meny
Normal

Samlet 150.000 underskrifter mot voldtektsdømt spiller

Den voldtektsdømte Sheffield United-spilleren Ched Evans vil tilbake til fotballen, men møter massiv motstand blant supporterne.

Ched Evans

Sheffield United betalte 30 millioner for Ched Evans. Nå ønsker de ham tilbake.

Foto: Nick Potts / Ap

Den tidligere Sheffield United-spilleren Ched Evans ble i april 2012 dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en 19 år gammel kvinne på et hotellrom i 2011.

Evans, som også var fast inventar på landslaget til Wales, ble nylig løslatt etter å ha sonet kun halve straffen.

Spilleren har hele tiden hevdet at han er uskyldig, og i en video på Evans' hjemmeside stiller han nå opp sammen med kjæresten og ber supporterne om en ny sjanse.

– Det har vært en dyrkjøpt lekse, sier han blant annet.

Kan få ny kontrakt

Sheffield United løste spilleren fra kontrakten da han ble dømt, men Evans legger ikke skjul på at han ønsker å vende tilbake til fotballbanen.

– Jeg vil ha en ny sjanse, selv om kanskje ikke alle er enige i at jeg fortjener det. Jeg har ingen gitt rett til å spille fotball igjen, men om en klubb vil hente meg, vil jeg bevise at jeg kan ha en positiv innflytelse, sier han i vidoen.

Sheffield United betalte mer enn 30 millioner kroner for Evans da de kjøpte ham i 2009, og det har versert rykter om at klubbledelsen skal være villig til å tilby ham en ny kontrakt.

Sterke reaksjoner

Det har fått supporterne til å reagere.

150.000 personer har så langt skrevet under på en underskriftskampanje mot at Ched Evans skal bli Sheffield United-spiller igjen.

– Bare å vurdere å la han spille for samme klubb igjen er en grov fornærmelse mot kvinnen som ble voldtatt, uttaler kvinnen som står bak nettoppropet.

Evans har i tillegg til å være Sheffield United-spiller, også vært innom Manchester City og Norwich. Han var regnet som en av League Ones mest talentfulle spillere da han i 2012 ble dømt for voldtekt.

Han har aldri innrømmet voldtekten, men har forklart at han hadde sex med kvinnen.


Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia