NRK Meny
Normal

– Det er Cardiff vi møter, ikke Manchester United

Hardtpressede West Ham-manager, Sam Allardyce, «må» vinne lørdagens kamp mot Cardiff og Ole Gunnar Solskjær. På dagens pressekonferanse var han likevel selvsikker nok til komme med et lite stikk mot det walisiske laget.

West Ham United's manager Allardyce

West Ham-manager Sam Allardyce gleder seg til å følge Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager.–Han er en uprøvd, ung manager som har fått en stor mulighet til å fortsette suksessen som manager, sa han på dagens pressekonferanse.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær debuterer som Premier League-manager lørdag. Her er han avbildet under ligacupkampen mot Newcastle.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er Cardiff vi møter, ikke Manchester United, sa Sam Allardyce og lo godt da han startet fredagens pressekonferanse.

Det har vært mye fokus på Ole Gunnar Solskjær og Cardiff også i de britiske mediene de siste dagene, og Allardyce fikk selvfølgelig spørsmål om nordmannen på pressekonferansen.

Lørdag debuterer den tidligere United-stjernen som Premier League-manager når Allardyce og West Ham gjester Cardiff City Stadium.

Men «Big Sam» virker ikke engstelig dagen før oppgjøret: Han hadde nemlig en trang til å poengtere at Ole Gunnar Solskjær er Cardiff-manager og ikke lenger United-spiller da han møtte britisk og norsk presse i London.

– Tiden vil vise

Den rutinerte manageren synes det blir interessant å følge Solskjær i tiden som kommer.

– Han er en uprøvd, ung manager som har fått en stor mulighet til å fortsette suksessen som manager. Det blir spennende å se hvordan han håndterer Premier League-jobben – som jeg for øvrig føler han er fullt kapabel til å klare, sa Allardyce og la til:

– Tiden vil vise om Solskjær blir vellykket eller ikke. Dette er en stor mulighet for ham.

I elendig form

Allardyce var i et –overraskende – godt humør på pressekonferansen. Manageren er nemlig hardt presset etter at mannskapet hans har levert flere svake resultater de siste ukene.

Tidligere uken ble London-laget ydmyket mot Manchester City da de tapte hele 6–0 i ligacupen.

West Ham bør derfor vinne lørdagens kamp. Hvis ikke henger managerjobben til Allardyce i en tynn, tynn tråd.

– Vi fikk ikke noe med oss mot Crystal Palace og vi fikk ikke noe med oss mot Norwich. Vi har mislyktes for mange ganger, så vi må vinne denne kampen.

Solskjær møtte også pressen fredag. Da bekreftet han at Magnus Wolff Eikrem (23) blir involvert mot West Ham.

– Han har hatt en pause. Han har gode ben, men det er mer sannsynlig at han starter etter hvert. Men jeg bestemmer meg i kveld om han skal begynne, sa Solskjær.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.