Hopp til innhold

Norsk 14-årings superscoring går verden rundt

Sakarias «Saka» Opsahls (14) drømmemål for Stabæks guttelag har blitt vist frem på Sky Sports. Så oppsiktsvekkende er scoringen at svenske Aftonbladet sammenlikner unggutten med Zlatan.

Sjekk ut Sakarias' fantastiske scoring!

Denne scoringen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier og i utenlandsk presse. 14 år gamle 'Saka' trikser ballen over en motspiller før han banker ballen i mål på hel volley. (Skjermdump: Skysports.)

– Det var jo et fint mål, men jeg tenkte ikke så veldig mye på det. Jeg ante ikke at jeg skulle få så mye oppmerksomhet, sier den beskjedne oslogutten til NRK.no.

Det var i en kamp mellom Stabæk og Ski i 14-årsklassen at Sakarias Opsahl vartet opp med en utrolig prestasjon.

Unggutten mottok en pasning på hjørnet av 16-meteren, trikset opp ballen med en frekk variant og vippet ballen over en forsvarer med hælen.

Deretter - til publikums store begeistring - banket «Saka» ballen inn i det lengste hjørnet på hel volley.

– Jeg bare vippet opp ballen ved å bruke sålen på høyrefoten og tuppen av venstrefoten, også flikket jeg den over ham med hælen, forklarer 14-åringen.

– Jeg rakk ikke å tenke så mye - lagkameratene mine kom og jublet med meg nesten med en gang, sier han.

Én av Sakarias' lagkamerater, som ikke spilte kampen, filmet det hele fra sidelinjen. Dermed ble kunstscoringen dokumentert - og deretter spredt rundt på sosiale medier.

– For en goal!!!! Saka blir bedre enn Saha!, skriver Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen på Facebook.

– Jeg har fått veldig mye positiv respons, sier målscoreren.

 • Se praktmålet i videovinduet over!

Intervjuet av Skysports

Og det er ikke bare «Mr. Stabæk» som har latt seg imponere av Sakarias.

Den britiske TV-kanalen Sky Sports viste lørdag frem scoringen for sine seere, samtidig som de intervjuet den norske 14-åringen over telefon.

– Det var utrolig rart, men veldig gøy. Jeg måtte snakke engelsk, sier han.

Også pappa Trond synes det er stas med all oppmerksomheten sønnen opplever etter drømmescoringen.

– Det er kjempemorsomt. Rett og slett overveldende, sier Trond Opsahl til NRK.no.

– Konteksten er helt vill. Sky Sports hadde en tre minutter lang sending med Premier-League-stoff. Likevel var det siste minuttet satt av til Sakarias og scoringen hans, sier Trond videre.

Ikke nok med det. «Saka» har fått spalteplass på nettsiden 101 Great Goals, og svenske Aftonbladet sammenlikner Opsahl med verdensstjernen Zlatan Ibrahimovic.

– Sakarias har brukbar teknikk. Men han er liten og lett, og veier ikke mer enn 40 kilo. Zlatan er en kraftkar, så den sammenlikningen ser jeg vel ikke helt, smiler pappa Trond.

– Litt brydd

Han var selv til stede på Nadderud da sønnen scoret praktmålet.

– Jeg så kampen med min far, Sakarias bestefar. Han omfavnet meg da ballen havnet i nettet.

– Det spesielle med målet er den «wow»-faktoren. Først ved selve finta, så ved at det hele faktisk ender i scoring, sier pappa Trond.

Sakaris forteller at han lærte seg den innledende finta - der han trikser ballen opp før han hælsparker den over motstanderen - ved å studere en youTube-film.

– Jeg så et klipp på youTube, også prøvde jeg litt på det. Jeg lærte det ganske raskt, sier Sakarias.

Han kan fortelle at Sakarias nesten har fått for mye oppmerksomhet i etterkant av scoringen.

– Han er er sjenert type. Han er blitt litt brydd av oppmerksomheten. Men i det store og det hele er dette bare morsomt, sier Trond Opsahl.

– Jeg drømmer om å leve av fotballen. Drømmen er å spille for Manchester United, sier Stabæk-spilleren.

Fotball

 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund