NRK Meny
Normal

Sæternes avgjorde i Bergen

Det gikk mot poengdeling mellom Brann og Vålerenga da Bengt Sæternes dukket opp på bakerste stolpe.

Luton Shelton og Bengt Sæternes
Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Vålerenga kom tilbake i kampen mot Brann og vant 2-1.

Tabell eliteserien

Nrksport.no fulgte Brann - Vålerenga spark for spark

Bengt Sæternes ødela medaljesjansene til sine gamle lagkamerater i Brann med sin 2-1-scoring like før slutt. Morten Berre stusset ballen inn i feltet etter et innlegg fra høyre, Sæternes rev seg løs på bakerste stolpe og headet ballen i motsatt hjørne av det Brann-keeper Kenneth Udjus var på vei til.

- Jeg hadde ingen god dag på jobben. Da var det spesielt gøy at jeg klarte å avgjøre like før slutt. Det viser at jeg har noe på gang, sa matchvinner Bengt Sæternes som med sin 11. seriescoring for året ordnet Vålerengas fjerde strake serieseier.

Oslo-klubben er dermed bare tre poeng bak bergenserne to serierunder før slutt, og de har på papiret et enklere kampprogram igjen. Dette var også manager Martin Andresens første seier mot Brann siden han forlot Bergen i 2007.

- En jevn kamp. Vi spilte en god forsvarskamp, men skapte for få sjanser. Sæternes spilte nok en av sine dårligste kamper i VIF-trøya, men han avgjorde og dokumenterte at han har hatt en god sesong, mente Martin Andresen.

- Vi har en midtbane i strålende form. Da er det ikke vanskelig å stå på sidelinjen, sa Andresen.

God Singh

Det var Brann som åpnet best, og toppscorer Erik Huseklepp viste seg tidlig fram. I tillegg var forsvarsspiller Kristjan Örn Sigurdsson var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen etter 18 minutter, men målvakt Troy Perkins var først på ballen.

Anført av Harmeet Singh kom Vålerenga sterkt tilbake utover i 1. omgang. 18-åringen Singh var også regissøren bak gjestenes ledermål etter drøye halvtimen.
Ungguttens innlegg fra venstresiden ble stupheadet i mål av Luton Shelton som gikk seirende ut av duellen med Kristian Flittie Onstad.

Morten Berre var nær ved å doble ledelsen minutter senere, men Brann-keeper Udjus fikk en hånd på skuddet fra 14 meter.

Brann hadde store sjanser både like før og like etter pause. Først ved Erik Huseklepp som ikke klarte å stokke beina etter glimrende forarbeid av Diego Guastavino, og så ved Eirik Bakke, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål på innlegget fra Petter Vaagan Moen. Bedre gikk det imidlertid kvarteret senere.

Utligning

Vaagan Moen var sentral da vertene bygget opp et angrep på venstresiden. Den tidligere HamKam-spilleren fant Huseklepp med et gjennomspill og fortsatte løpet inn i boksen. Branns sentrale angrepsvåpen valgte å legge ballen 45 grader tilbake, og Vaagan Moen fikk en enkel oppgave med å bredside ballen i mål.

Petter Vaagan Moen var hjemmelagets beste spiller og kunne blitt den store helten kvarteret før slutt da han sendte av gårde et kjempeskudd fra omtrent 20 meter, men dessverre for Brann smalt skuddet i tverrliggeren bak Troy Perkins.

Begge lag jaget den avgjørende scoringen mot slutten av kampen, og det var den tidligere Brann-spilleren Sæternes som avgjorde til fordel for Vålerenga.

Dermed kan bergenserne sannsynligvis vinke farvel til bronsemedaljene og må konsentrere seg om å holde Odd Grenland og Vålerenga bak seg i kampen om den siste aktuelle europacupplassen. Forutsetningen for at fjerdeplass skal gi
spill i Europa, er at Molde slår Aalesund i NM-finalen.

Fotballnyheter