Skremt av 108 baklengsmål - takket nei til videre spill

Av hensyn til spillerne ønsket ikke fotballaget Fart å ta en ny sesong i Toppserien.

Fart Fotball

Her prøver Røas Guro Knutsen Mienna (t.v.) å overliste Fart-keeper Lisabet Johansen. Nå har Fart takket nei til spill i Toppserien.

– Det ville vært uansvarlig å slippe dem ut i Toppserien i år. Vi har en smal stall med veldig mange unge jenter. Avgjørelsen er tatt ut i fra sportslige forhold, sier daglig leder i Fart, Frode Dalseng, til NRK.no.

Da Kattem i januar trakk seg fra Toppserien før 2013-sesongen, fikk nedrykkslaget Fart tilbudet om å beholde plassen.

Spillernes ønske

Fart takket imidlertid nei etter å ha rådført seg med spillerne og støtteapparatet.

– Vi har tatt hensyn til spillernes ønsker. Vi har mistet enda flere rutinerte spillere, og har flest jenter i tenårene nå, sier Dalseng.

Fart rykket ned etter å ha sluppet inn 108 mål på 22 tapte kamper - historiens klareste nedrykkssiffer i Toppserie-historien.

Sist gang Fart var i Toppserien i 2008, endte det også med nedrykk og ett poeng.

– Forskjellen fra 1. divisjon til Toppserien er veldig stor. Nå har vi en egen strategigruppe som har formet et langsiktig mål. I 2018 skal vi ha etablert oss som et 1. divisjonslag, sier Dalseng.

Medkila klar for Toppserien

Siden Fart takket nei, gikk tilbudet til Medkila som ble nummer to i 1. divisjon.

De har nå takket ja til toppseriespill, og dermed får Nord-Norge en representant i den øverste divisjonen i 2013.

Fotball

 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB