Sjekk stjernelisten som Ryan Giggs topper

Onsdag ble Ryan Giggs (37) tidenes eldste målscorer i mesterligaen. – Han vil ende opp som den største United-spilleren gjennom tidene, sier redaktøren for Manchester Uniteds supporterblad.

Bergkamp, Giggs, Maldini

Spillere som Dennis Bergkamp (t.v.) og Paolo Maldini (t.h.) er blant de eldste målscorerne i mesterligaen, men de er begge passert av Ryan Giggs.

Foto: Afp

Rekorden er bare en av mange som Manchester United-spilleren innehar.

Se på listene til høyre og nederst i saken. De vitner om en imponerende karriere. 37 år gamle Ryan Giggs kan vise til meritter og rekorder som ingen annen engelsk fotballspiller er i nærheten av.

Han har vært i den engelske toppklubben i 21 år og det kan virke som han setter rekorder omtrent i hver kamp han spiller.

Her er et lite utvalg av hans mest imponerende statistikk:

  • Eldste målscorer i mesterligaen.
  • Scoret i flest sesonger i mesterligaen (16 sesonger).
  • Flest seriemesterskap i England (12 stk, det første i 1993, det siste i 2011).
  • Han er engelsk fotballs mestvinnende spiller med 32 vinnermedaljer.
  • Spilleren med flest kamper for Manchester United gjennom tidene (880 kamper og 160 mål).

Større enn Sir Bobby Charlton

– Når han en dag gir seg, og vi får summet oss og reflektert over hvor lenge han var med, hva han fikk til og vant. Da tror jeg han ender opp som den største, sier Lars Morgen Olsen til NRK.no.

Han er redaktør for Manchester Uniteds supporterblad i Norge og har fulgt klubben tett i mange år. Han har snakket med flere i United-miljøet som mener det samme. Selv om Manchester United har huset mange store fotballspillere, blant andre Sir Bobby Charlton, George Best og Eric Cantona, er han ikke i tvil: Giggs vil bli størst.

– Ingen kommer noen sinne til å slå hans kamprekord. Kanskje han bikker 900 i løpet av karrieren. Hans 12 ligaull (hittil) kommer også til å stå til evig tid.

Ryan Giggs-statue

Da Giggs onsdag ble tidenes eldste målscorer i verdens mest prestisjetunge turnering for klubblag, tok han steget forbi fotballstorheter som Filippo Inzaghi, Paolo Maldini og Dennis Bergkamp. Måten han scoret utligningsmålet mot Benfica på viste at det ikke er merittene og navnet som holder han i laget til Sir Alex Ferguson.

Selv United-legenden tar frem superlativene når de omtaler 37-åringen fra Wales.

– Jeg var til stede under avdukingen av Bobby Charlton-statuen utenfor Old Trafford for to år siden. I sin tale sa Charlton at det bare var et tidsspørsmål før det også kommer en statue av Ryan Giggs, sier Lars Morten Olsen.

For ordens skyld: Bobby Charlton er spilleren med nest fleste kamper for United. Han stoppet på 758.

Hyllest

Etter onsdagens prestasjon ble veteranen Giggs hyllet på mikrobloggtjenesten Twitter.

– For et mål...målscorer for Manchester United i 20 sesonger på rad...wow!, skrev United-kollega Rio Ferdinand (skadet) og påpekte at det er 20 år siden Giggs scoret i debuten for United (hjemme mot Everton).

Tidligere landslagsspiller og England-proff Jan Åge Fjørtoft skrev følgende:

– Mine topp fem Manchester United-legender: 1 Ryan Giggs 2 Sir Bobby Charlton 3 George Best 4 Eric Cantona 5 Paul Scholes

Fotballnyheter