Rushfeldt straffet Vålerenga

Et tvilsomt idømt straffespark og et langskudd var det som skilte Tromsø og Vålerenga på Alfheim.

TILs Sigurd Rushfeldt ( til venstre) i duell med Kjetil Wæhler
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Det var en sjansefattig førsteomgang der ingen av lagene klarte å spille seg til store sjanser. Nærmest var Daniel Fredheim Holm da han forsøkte å lobbe ballen i mål etter en mislykket klarering fra Tromsø-keeper Sead Ramovic.

Tromsø hadde presset store deler av omgangen, men klarte ikke å skape de store sjansene.

Omdiskutert straffe

Andre omgang startet også rolig, men halvveis ut i omgangen slo Tromsø et frispark inn i VIF-feltet og etter en duell pekte dommer Svein-Erik Edvarsen på straffemerket. Ingen så helt ut til å skjønne hvorfor det ble dømt straffe, men Sigurd Rushfeldt satte straffen sikkert i mål.

Martin Andresen sa til TV2 etter kampen at han ikke var enig i dommerens avgjørelse og mente at det aldri burde vært straffe. Det samme mente spillere som Freddy dos Santos og Dan Thomassen som begge var tett oppe i situasjonen.

Flott skudd av Knarvik

Etter straffesparket våknet begge lagene, men kampen ble avgjort i det 89. minutt da Tommy Knarvik doblet vertenes ledelse. Knarvik snappet opp en dårlig klarering av Fredheim Holm og sendte av gårde et skudd fra ca 20 meter som Perkins ikke klarte å stoppe.

Steinar Nilsen var ikke overraskende godt fornøyd etter kampen og etter fem kamper av den andre Tippeliga-runden troner Tromsø på toppen.

Fotballnyheter