NRK Meny
Normal

Rushfeldt om skrekktallene: – Betyr ingenting

SANDVIKA (NRK): 11 landslagsmål fordelt på 20 utespillere. Det er statusen før «kan-ikke-tape-kampen» mot Bulgaria i EM-kvaliken.

Rushfeldt

SPISSTRENER: Sigurd Rushfeldt hjelper Per-Mathias Høgmo og assistent Jarl Torske (t.h.) under landslagssamlingene. Her fra en fagseminar i juni.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Søderlund

KLAR: Alexander Søderlund.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er synd med alle forfall, men vi får inn gode erstattere. Det kommer inn andre typer, men vi stiller med 11 på banen likevel, smiler landslagets spisstrener Sigurd Rushfeldt til NRK.

Mannen med 38 landskamper (og sju mål) skal fininnstille siktet til Norges angripere. Mandag ble det imidlertid klart at både Joshua King og Adama Diomande mister Bulgaria-kampen i tillegg til Rosenborg-spillerne Pål André Helland og Ole Selnæs.

– Betyr ikke noe som helst

Her er det kun Kings fire landslagsmål som ryker i målstatistikken, men ekspertene mener likevel Norge er kraftig svekket offensivt.

Det er imidertid ikke den tidligere storscoreren enig i.

– Jeg tror ikke det betyr noe som helst. Vi får inn andre typer spisser, som spiller jevnlig. Det trenger ikke bety noe, sier Rushfeldt.

– Så du vil ikke høre snakk om noen «spisskrise»?

Nordtveit

FLEST MÅL: Håvard Nordtveit har sammen med Tom Høgli og Håvard Nielsen flest landslagsmål (to) i troppen mot Bulgaria.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Nei, nei, nei, nei. Det er det ikke, sier 42-åringen.

Heller ikke landslagssjef Per-Mathias Høgmo lar seg stresse av målmangelen i den norske troppen.

– Vi er et stolpeskudd fra å være likt på poeng med Italia. De siste kampene har vi slitt med uttellingen, men det er ting på gang, sa Høgmo blant annet da NRK påpekte tallene.

Offensiv Søderlund

Med King og «Dio» ute, ligger mye av scoringspresset på Alexander Søderlund, som står uten landslagsmål etter 19 kamper. 28-åringen, som har scoret 20 mål så langt i eliteserien, er imidlertid sterk i troen på at det vil løsne.

– Jeg føler meg mye bedre enn hva jeg har gjort de to siste årene. Og jeg har scoret mye i det siste, så jeg er ikke så bekymret. Jeg mister ikke nattesøvnen, smiler Søderlund, som vil prøve å angripe Bulgaria-kampen som en hvilken som helst kamp.

– Jeg tror ikke du skal gjøre så mye annerledes. Vi har flinke folk vi kan snakke med hvis det er behov for det. Men samtidig må vi ta det som en vanlig kamp, sier RBK-spissen.

Rushfeldt påpeker at spillerne får få timer til å terpe avslutninger før torsdag.

– Jeg tror det viktigste er å sørge for at han (Søderlund) er der han skal være foran mål, hvis han spiller. Det er det man kan gjøre på kort sikt, sier Rushfeldt.

Stefan Johansen er også usikker før torsdagens kamp på grunn av en trøblete hamstring, og Celtic-spilleren gjennomgår mandag en MR-undersøkelse. Konklusjonen blir klar tirsdag, opplyser Norges Fotballforbund til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.