RR-Bjarte om van Persie: – Jeg ønsker ham alt vondt på reisen

Arsenal-frelste Bjarte Tjøstheim er lei av å få sommerferien ødelagt av de mange stjernene som forsvinner fra klubben i hans hjerte. Nå lar han misnøyen over van Persie-salget gå utover NRK-kollega Asbjørn Slettemark.

Arsenal-fan Bjarte Tjøstheim og Robin van Persie. Foto: Privat/AFP

Robin van Persie er bare formaliteter unna en overgang til Manchester United. Arsenal-supporter og Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim er ikke fornøyd.

– Det er først og fremst en enorm skuffelse at han valgte å gå til United. Jeg hadde håpet han skulle forsvinne utenlands – alt annet enn United hadde vært greit. Det er en skandale, tordner radioprofilen til NRK.no.

– For meg er Manchester United hatlag nummer én, sier han.

Toppscoreren skifter beite

Onsdag kveld kom meldingen alle med en forkjærlighet for Arsenal har fryktet: Robin van Persie, deres målmaskin og kaptein, er klar for erkerival Manchester United.

De to lagene har kjempet en innbitt kamp om ligatittelen gjennom store deler av Premier League-historien - så bitter at de to klubbene sjelden har byttet spillere.

Van Persie er faktisk den aller først Arsenal-spilleren som går direkte fra London-klubben til United i Premier Leagues historie.

Det eneste som gjenstår før overgangen er komplett, er at nederlenderen består den medisinske testen i Manchester og underskriver kontrakten.

(artikkelen fortsetter under avstemningen)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Arsenal-kapteinene forsvinner

Arsenal-frelste Tjøstheim er særdeles lite begeistret for nederlenderens nye arbeidsgiver. Da NRK.no snakket med ham i januar, var han også da forberedt på at nederlenderen snart ville forsvinne.

– Jeg ønsker ham alt vondt på reisen. Det gjelder for øvrig også for hans barn og familie. Jeg er ikke mer storsinnet enn som så, sier Tjøstheim.

Måljegeren er den femte Arsenal-kapteinen som har forsvunnet fra Emirates de siste sju årene. I fjor forsvant lagets store playmaker Cesc Fabregas til Barcelona, og de senere årene har også Thierry Henry (Barcelona), William Gallas (Tottenham) og Patrick Vieira (Juventus) tatt farvel med Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Hva er det Wenger driver med?

– For å være helt ærlig - jeg vet ikke. Han har ødelagt sommerferiene mine år etter år med disse salgene. Men jeg regner med Wenger vet hva han gjør, jeg håper i hvert fall det, sier Tjøstheim, og legger til:

– For alt vi vet gjør van Persie en dårlig sesong for United, og da er det jo en genistrek.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Arsenal-supporter Bjarte Tjøstheim

Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim tar ofte turen til Emirates Stadium for å se favorittlaget i aksjon.

Foto: Privat

Slettemark: – Veldig bra tilskudd

En som er alt annet enn skuffet over van Persie-overgangen, er NRK-profil og Manchester United-supporter Asbjørn Slettemark.

– Det var veldig hyggelig å få et sånt storkjøp rett før sesongen starter. Han er jo beviselig en spiss som scorer masse mål, han kan bli et veldig bra tilskudd til laget, sier Slettemark til NRK.no.

Asbjørn Slettemark

Lydverket-programleder Asbjørn Slettemark er optimistisk foran sesongstarten i England.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Programlederen har også fått med seg nederlenderens lange skadehistorikk. Foruten den sterke fjorårssesongen har van Persie nemlig hatt for vane å pådra seg skader som holder ham utenfor fotballbanen i lang tid.

– Dette med skader er jo det store ankepunket ved van Persie. Men det er som en kamerat av meg sa det i går: Dersom han holder 20 kamper, så scorer han gjerne 20 mål også. Blir han skadet, har vi jo gode erstattere i Danny Welbeck og Javier «Chicarito» Hernández. De må gripe sjansen, sier han.

Tjøstheim slenger med leppa

Arsenal-supporter Bjarte Tjøstheim har som tidligere nevnt lite til overs for Manchester United. På NRK.nos oppfordring fikk Tjøstheim muligheten til å sende et velrettet stikk til sin kollega Slettemark.

– Han kan bare glemme å låne flere DVDer av meg, sier Tjøstheim.

Slettemark lo godt av denne meldingen, og svarte:

– Da sier jeg bare: 8-2 i fjorårssesongen. Den kampen kan jeg se om og om igjen, og da trenger ikke Bjartes DVDer.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp