Rosenborg viste form før seriestart

Rosenborg ser ut til å fortsette i samme stil som da de avsluttet gullsesongen i fjor. Søndag vant de 3-1 over Aalesund i Superfinalen.

Rade Prica og Steffen Iversen
Foto: Scanpix

I premieskapet på Lerkendal blir de nå nødt til å rydde plass til enda en pokal, etter at trønderne tok seieren i årets Superfinale mot Aalesund.

- Jeg synes det er sterkt å vinne i Ålesund. Det er alltid vanskelig å spille her, sa RBK-trener Erik Hamren til TV 2.

Brukte kort tid

Fjoårets seriemestere brukte kun sju minutter på å gå opp i ledelsen på stadion i Ålesund. Kris Stadsgaard puttet inn 1-0 for RBK fra langt hold.

2-0 kom etter 26 minutter ved fjorårets toppscorer Rade Prica, før innbytter Trond Olsen scorer Rosenborgs tredje mål i kampen.

Les: NRK.no fulgte kampen AaFK - Rosenborg

Trønderne var best

I generalprøven før årets sesong fremstod ikke RBK som mindre suverene enn de var i fjorårssesongen. Trønderne var best fra start og kontrollerte kampen tidlig. Aalesund avsluttet første omgang sterkere og presset uten hell for en redusering før pause.

Roar Strand

Roar Strand med pokalen.

Foto: Scanpix

Andre omgang startet best for bortelaget og etter 3-0 scoringen hadde RBK to hender på pokalen. Rekdal reagerte med å bytte hele tre spillere, noe som hadde en positiv effekt på hjemmelaget.

- Jeg synes Rosenborg var flinke til å utnytte tabbene våre, og det skal de ha ros for. Det er bra det er en uke til seriestart for mange av de involverte, både linjemenn, dommer og mine spillere, sa han til TV2 etter kampen.

Les: NRK-eksperter tipper eliteserien

Sløste med sjansene

Etter trippelbyttet var det Aalesund som styrte kampen, og skapte de fleste sjansene. Peter Orry Larsen reduserte til 1-3 etter 59 minutter. Etter det fortsatte Aalesund å pynte på sjansestatistikken, uten at det fikk noen konsekvens for resultatet.

Tor Hogne Aarøy hadde flere muligheter til å redusere til 2-3 for de blå og oransje og dermed blåse litt spenning i kampen, men han hadde verken flaksen eller dyktigheten på sin side.

Jobbet hardt

Aalesund jobbet hardt kampen gjennom, men uttellingen på sjansene uteble, noe som er et svakhetstegn før seriestart. Rosenborg på den andre siden, var meget effektive.

Dermed kunne veteran Roar Strand og Rosenborg løfte Superfinalepokalen og gi trønderne en positiv start på sesongen.

Fotballnyheter