Rosenborg vant uten å overbevise

Rosenborg fikk slite mer enn forventet, men klarte likevel å ta deg videre fra 2. mesterligakvalifiseringsrunde.

Rade Prica
Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampfakta: Rosenborg - Linfield 2-0

Mot lille Linfield fra Nord-Irland vant Rosenborg til slutt 2-0 på Lerkendal. Det ble også sammenlagtresultatet etter to kamper.

- Vi er veldig fornøyd med å gå videre. Det er ikke så lett som folk tror, sier RBK-trener Nils Arne Eggen til Viasat 4.

I neste runde venter de regjerende svenske mesterne AIK.

For Rosenborgs svenske målvakt Daniel Örlund betyr det at han får et møte med sine gamle lagkamerater.

Prica fikk hull på byllen

Rosenborg hadde et klart spillemessig overtak, men klarte aldri å spille seg til de helt store sjansene.

Det måtte til slutt er keepertabbe fra Linfields målvakt til for å få scoring.

Morten Moldskred la inn fra høyre. Alan Bayley kastet seg etter ballen, men bommet grovt. Bak ham kom Rade Prica som hadde en enkel jobb med å heade Rosenborg i ledelsen.

RBKs Per Ciljan Skjelbred og Linfield-spiller

Linfield kjempet tappert, men måtte til slutt gi tapt for Per Ciljan Skjelbred og Rosenborg.

Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Ikke så lett

Gjestene fra Nord-Irland kunne med litt hell fått 1-1 og tatt seg videre. Semiproffene hadde sine muligheter, men ble for tannløse foran mål.

Det var ikke Markus Henriksen da han satte inn 2-0 på tampen av oppgjøret.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi vant, det er ikke så lett som andre tror. Men fremdeles er de viktigste avslutterne litt rustne, sa Eggen, som var mer enn godt fornøyd med Henriksens 2-0-mål.

At Rosenborg tok seg videre var til slutt ikke ufortjent, men sterkere motstand venter. I neste kvalikrunde blir det nordisk duell.

Markus Henriksen

Markus Henriksen satte inn kampens siste mål.

Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Svak sesong

AIK vant Allsvenskan i Sverige sist sesong, men Stockholm-laget har slitt tungt med å følge opp suksessen. Til tross for seier i de to siste kampene, har poengfangsten vært mager.

Først i sjuende serierunde kom den første trepoengeren. Siden den gang er det bare blitt ytterligere tre seire, og laget ligger for tiden på kvalifiseringsplass. Bare målforskjellen skiller AIK fra Trelleborg på direkte nedrykksplass.

Laget trenes av skotten Alex Miller som tidligere har vært sjef for St. Mirren, Hibernian og Aberdeen. Han har også vært en del av trenerstaben i Liverpool under Gerard Houllier og Rafael Benitez.

AIK har deltatt i mesterligaen en gang, i 1999/2000. Den gang ble det ett poeng i gruppespillet etter 0-0 hjemme mot Fiorentina. I samme turnering vant RBK sin gruppe etter blant annet å ha slått Borussia Dortmund 3-0 borte.

Fotballnyheter