NRK Meny
Normal

Rosenborg utspilte Valencia

Rosenborg slo sensasjonelt storlaget Valencia 2-0 i mesterligakampen på Lerkendal.

Lars Hirschfeld redder foran Valencias Fernando Morientes
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Trener Knut Tørum kunne notere en stor triumf i det som mange på forhånd spådde var hans siste kamp som Rosenborg-trener.

Yssuf Koné scoret via en forsvarsspiller og keeper sju minutt etter pause. Like etter headet Vidar Riseth inn etter ett av Rosenborgs mange hjørnespark.

Rosenborg vant cornerstatistikken hele 9-2.

Nettradio: Hør RBK - Valencia fra kl 20.40

Kampfakta: Kampfakta

Det var helt fortjent. Det var Rosenborg som hadde det meste av spillet i første omgang, og som også hadde alle de få sjansene. Valencia hadde ikke ett eneste skudd på mål før hvilen.

RBK holdt seg på Valencias banehalvdel i lange perioder av første omgang, og ved én anledning var Traore nær et straffespark. Han fikk imidlertid gult kort for filming.

Som i glansdagene

Etter pause var trønderne enda bedre. Da ble det også mål. Og i tillegg hadde de atskillig flere sjanser til både tre og fire enn det spanske storlaget hadde til å redusere.

Valencia kom nesten ikke til sjanser i hele kampen, og ble for det meste presset bakover mot eget mål. Det hele minte mye om Rosenborg på sine glansdager mot slutten av 90-tallet.

Seks år siden sist

Helt mot slutten av kampen klarte Valencia å skape noen sjanser, men da var det for seint. Det spanske storlaget var tafatte i hele kampen, og var nesten aldri noen trussel for Rosenborg, som tok sin første hjemmeseier i mesterligaen på seks år.

Seieren førte også Rosenborg opp på andreplass i gruppa, bak Chelsea, men foran Valencia og Schalke. Halvparten av kampene er spilt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.