NRK Meny
Normal

Rosenborg utlignet med ti mann

Rosenborg fikk med seg poeng fra bortekampen mot Vålerenga.

Dommer Svein Oddvar Moen viser det røde kortet til RBKs Yssouf Koné.

Dommer Svein Oddvar Moen viser det røde kortet til RBKs Yssouf Koné.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Rosenborg kjempet som ulver og klarte å komme tilbake etter å ha ligget under med ett mål og nok engang fått en mann utvist.

Som mot Fredrikstad sist helg måtte trønderne klare seg i store deler av kampen med en mann mindre. Denne gangen var utvisningen i tillegg av det svært tvilsomme slaget.

Dommer Svein Oddvar Moen trakk opp det røde kortet direkte da Yssouf Kone`felte Vålerengas midtstopper Kjetil Wæhler etter 35 minutter. Den avgjørelsen vil nok virke litt for streng i ettertid.

NRKSport.no fulgte kampen

Sint Henriksen

Rosenborg-trener Trond Henriksen var ikke i tvil da TV2 viste han bildene av Kone`s takling etter kampen.

- Det synes jeg ikke er noe rødt kort, sa han.

Mohammed Abdellaoue gir Vålerenga ledelsen 1-0.

Mohammed Abdellaoue gir Vålerenga ledelsen 1-0.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Ny ”Moa” – scoring

Etter utvisningen så det hele svært mørkt ut for gjestene. En svært opplagt Mohammed Abdellaoue fortsatte den strålende trenden ifra kampen mot Lillestrøm i forrige runde.

Ikke bare ble han kåret til banens beste, men han brakte også Vålerenga i ledelsen på utsøkt vis etter 26 minutter. Martin Andresen lurte hele Rosenborg-forsvaret med et flott hælspark og plutselig var ”Moa” alene med keeper Rune Jarstein. Ifra spiss vinkel skrudde den tidligere Skeid-spilleren ballen rundt keeperen og i mål.

Les: Resultatservice eliteserien

De trønderske løver

Det så altså rett og slett mørkt ut for Rosenborg da de kom på banen i andre omgang, men det var trønderne som tok tak i kampen. Ledet an av en opplagt Per Ciljan Skjelbred kjempet de svarte og hvite Vålerenga ut av stilen og bakerst klarte en god Kristian Stadsgaard og en noe rufsete Alejandro Lago å holde stand mot VIFs kjappe og tekniske unggutter.

Skuffet Ullevaal-publikummet

Vålerenga-trener Tor Skullerud var en svært skuffet mann etter kampen. Til TV2 sa han at laget leverte en skrøpelig forestilling til et fullsatt Ullevaal. Rosenborg-trener Henriksen på sin side var utrolig stolt av sine spillere og ville heller fokusere på det enn det røde kortet i første omgang.

Magi fra Elfenbenskysten

Ti minutter før slutt kom nemlig den fullt fortjente utlikningen. Didier Konan Ya hadde så langt hatt en fryktelig dårlig kamp, men da det gjaldt som mest viste han klasse. I duell med Wæhler kom den lille ivorenaeren seg foran og vippet ballen over og til siden for VIF-keeper Troy Perkins.

Roper på Iversen og Sappara

Rosenborg savner helt tydelig sine to store stjerner Steffen Iversen og Marek Sappara. Vadim Demidov var en gigant som defensiv midtbaneanker og Ciljan Skjelbred løp og løp i sin offensive rolle. Allikevel klarer ikke laget å skape de helt store mulighetene foran motstandermålet.

Og i Vålerenga-maskinen knirker det fortsatt over hele banen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.