Rosenborg utklasset Vålerenga

To av tre mål var av den lekre sorten og Rosenborg var totalt overlegne på Lerkendal. Nrksport.no fulgte kampen spark for spark.

Trond Olsen jubler etter å ha scoret mot Vålerenga.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Rosenborg - Vålerenga 3-0

Slutt.

90 min - Det er lagt til tre minutter på Lerkendal.

87 min - Zajic spiller vegg og smeller til fra langt hold. Jarstein redder enkelt.

84 min - Bytte for Rosenborg. Ut går Trond Olsen. Inn kommer Abdou Razack Traore.

82 min - Det har roet seg veldig på Lerkendal nå. Rosenborg ser ut til å være fornøyd, og Vålerenga klarer ikke å skape noe som helst foran motstanderens mål.

81 min - Zajic legger inn og Lustig blokkerer til hjørnespark for Vålerenga. Dos Santos er kommer høyest på innlegget fra Andresen, men headingen går langt over mål.

80 min - Berre river Dorsin over ende og Rosenborg får frispark langt nede på egen banehalvdel.

78 min - Bytte for Vålerenga. Ut går Mostafa Abdellaoue. Inn kommer Bojan Zajic.

78 min - Tettey smeller til fra langt hold, men det blir enkelt for Perkins.

74 min - Bytte for Rosenborg. Ut går Marek Sapara. Inn kommer Roar Strand.

71 min - Mål for Rosenborg av Alexander Tettey. Skjelbred og Lustig samarbeider vakkert på høyresiden. Lustig kommer seg ned til linja med en fin touch og innlegget til Tettey er perfekt. Midtbanekrigeren stuper frem og header inn 3-0 for Rosenborg.

70 min - Prica blir spilt fri i bakrom av Olsen. Svensken brenner til fra skrått hold en meter utenfor.

67 min - Bytter for Vålerenga. Ut går Harmeet Singh og Dawda Leigh. Inn kommer Martin Andresen og Daniel Fredheim Holm.

66 min - Prica skyter rett på Perkins fra 20 meter.

60 min - Mål for Rosenborg ved Trond Olsen. Til venstre for 16 meteren og fra meget langt hold brenner Olsen til. Skuddet er knallhardt og lurer Perkins som er sjanseløs. Fantastisk av Olsen som scorer i sin debut på Lerkendal.

59 min - Bytte for Rosenborg. Ut går Steffen Iversen. Inn kommer Rade Prica.

59 min - Moa spiller fint til Mos, men linjemannen er oppe med flagget.

56 min - Mos utfordrer Dorsin og Vålerenga får corner. Corneren skusler Leigh bort med et forferdelig innlegg.

56 min - Rosenborg har et bra trykk på Vålerenga for øyeblikket. Hjemmelaget er nærmere 2-0, enn gjestene er utligning.

54 min - Iversen stusser til Olsen som drar til på første-touch. Skuddet går rett i fanget på Perkins.

51 min - Sapara skyter langs bakken fra 20 meter. Ballen har god retning ned mot stolperoten, men Perkins får en hånd på ballen. Nytt hjørnespark for Rosenborg.

50 min - Dorsin slår langt mot Iversen som vinner i lufta og header inn foran mål. Vålerenga må beine ballen over dørlinjen og det blir corner for Rosenborg.

47 min - Farlig foran Rosenborgs mål. Dorsin stusser ballen inn i eget felt, og det er ikke mye før Vålerenga kan utnytte den situasjonen.

46 min - Iversen og Olsen sparker i gang 2.omgang. Ingen bytter av noen av lagene.

Pause.

45 min - Mål for Rosenborg ved Steffen Iversen. Sapara skyter fra langt hold. Perkins gjør en dårlig jobb og gir en retur rett i beina på Steffen Iversen som scorer enkelt.

40 min - Hjørnespark for Rosenborg. Olsen legger inn. Perkins bokser ut i feltet til Sapara som på halvvolley skyter like utenfor. Ikke helt patent av Vålerengas amerikanske målvakt.

38 min - Olsen drar seg inn i banen fra venstre. Den tidligere Bodø/Glimt-vingen skyter med venstre via forsvaret og Perkins får en tøff jobb med å bokse ballen over tverrliggeren.

38 min - Leigh legger inn på hodet til Muri, som header håpløst langt utenfor i god posisjon.

37 min - Moa dribler seg fri på 20 meter med flotte finter, men Annan kommer til å hindrer Moa i å få skutt.

36 min - Sapara og Skjelbred kombinerer på høyre. Sapara sikter mot Iversen, men Perkins plukker enkelt ned ballen.

31 min - Steffen Iversen sender Perkins til feil hjørne, men sender ballen utenfor mål. Fortsatt målløst på Lerkendal.

31 min - Dos Santos dytter Lago i feltet etter en Rosenborg-corner. Straffe til Rosenborg.

29 min - Hjørnespark for Rosenborg. Sapara slår inn til Iversen som header i tverrliggeren. Stor mulighet for hjemmelaget.

25 min - Sapara tar fart og skyter rett i muren.

25 min - Hæstad legger Tettey i bakken når han er på vei igjennom. Klart gult kort til Hæstad. Rosenborg får frispark 25 meter fra mål.

24 min - Tettey smeller til på volley med venstrefoten, men skuddet går en meter til side for mål. Perkins så uansett ut til å ha god kontroll.

23 min - Leigh legger to gode innlegg for Vålerenga, men Rosenborg får etterhvert klarert.

15 min - Mos blir spilt fri av Singh. Bare en kjempetakling av Demidov hindrer en enorm mulighet for VIF.

14 min - Sapara ser at Perkins står langt ute og forsøker seg fra egen banehalvdel. Ballen daler mot mål, men en halvmeter over tverrliggeren.

12 min - Sapara ser etter Iversen i feltet, men innlegget er for langt, slik at Iversen ikke klarer å holde ballen i spill.

9 min - Dos Santos kaster langt inn. Jarstein får bokset unna.

7 min - Olsen tar corneren. Skummelt for Perkins som såvidt klarer å slå ballen ut fra streken.

7 min - Tettey er løs på venstresiden. Han ser etter Iversen, men Hagen kommer først på ballen og header til corner for Rosenborg.

5 min - Hagen river Olsen over ende og får tilsnakk av Schjerven.

4 min - Olsen og Sapara kombinerer. Sapara legger inn til Iversen som når ballen, men han får ikke klem på headingen.

3 min - Berre kaster seg inn i duell med Jarstein og får gult kort. Det virket å være et strengt idømt kort.

2 min - Hagen går tøft i ryggen på Iversen og Rosenborg får frispark på egen banehalvdel.

1 min - Brødrene Abdellaoue sparker i gang kampen.

Kampen er i gang.

Lagoppstillinger:

Rosenborg: (4-2-3-1) Rume Almenning Jarstein - Michael Lustig, Vadim Demidov, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Alexander Tettey - Marek Sapara, Per Ciljan Skjelbred, Tromd Olsen - Steffen Iversen

Vålerenga: (4-4-2) Troy Perkins - Jarl Andre Storbæk, Andre Muri, Erik Hagen, Freddy Dos Santos - Morten Berre, Kristofer Hæstad, Harmeet Singh, Dawda Leigh - Mostafa Abdellaoue, Mohammed Abdellaoue

Rosenborg er revansjesugne etter en litt skuffende sesong i fjor. Erik Hamren har fått en hel vinter til å sette sitt preg på laget og det blir spennende hva svensken kan utrette med Trondheims stolthet.

Vålerenga hadde også en mildt sagt skuffende sesong i fjor. Spillende trener Martin Andresen fikk mye kritikk, men sesongen ble reddet med cup-gull på Ullevaal.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United