NRK Meny
Normal

– Har hatt mange fine stunder her, men dette er ikke en av dem

Rosenborg klarte aldri å kontrollere tsjekkiske Viktoria Plzen i kvalifiseringskampen til mesterligaen onsdag, og tapte 1-0. Dermed har de gjort det svært vanskelig for seg selv før bortemøtet.

Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred tok seg tid til en avskjedsrunde etter hjemmetapet for de tsjekkiske mesterne.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampfakta: Rosenborg - Viktoria Plzen 0-1

Det ble ingen hyggelig Lerkendal-avskjed for den ferske Hamburg-proffen Per Ciljan Skjelbred.

Rosenborg gikk nemlig på et forsmedelig hjemmetap mot den regjerende ligamesteren i Tsjekkia, Viktoria Plzen. Kampen var den første av to kamper i den andre kvalifiseringsrunden til årets mesterliga.

- Det er jævlig surt at vi taper 1-0. Jeg har hatt mange fine stunder her, men denne kampen er ikke en av dem, sier Skjelbred til Viasat.

Sviktet defensivt

Tsjekkerne fikk flere gode muligheter den første halvdelen av første omgang, men et Rosenborg-lag som ikke hang sammen defensivt slapp med skrekken.

Det varte imidlertid ikke lenge. Kampens eneste mål kom etter 33 minutter, da Rosenborg sviktet fullstendig i de defensive markeringene.

Et innlegg fra Viktoria Plzens venstreside ble headet tilbake i feltet. Der sto Vaclav Pilar mutters alene og fikk nok tid til å sette ballen sikkert bak Daniel Örlund i RBK-målet.

- De er et bra lag med raske føtter, og vi hang ikke alltid helt med, kommenterer Skjelbred.

Minnestund på Lerkendal

Ofrene for terroren i Oslo og på Utøya ble hedret med ett minutts stillhet før avspark.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

- Ikke livsfarlige

Ikke før de gjensto fem minutter av oppgjøret begynte trønderne å skape virkelige målsjanser. Mikael Lustig fikk en gyllen mulighet fra skrått hold da ballen datt ned foran beina hans, men svensken dundret ballen over.

Etter 88 minutter spill ble det igjen farlig på en dødball, men Simen Wangberg rakk ikke å stikke fram foten på ballen som dermed forsvant utenfor.

- Jeg er relativt fornøyd med andreomgangen, da trykker vi bra på. Men vi skulle gjerne hatt litt mer flaks, det hadde vi ikke mye av i dag, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Tredje strake tap

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred debuterte i eliteserien i 2004. Her fra året etter, hvor han blant annet ble tidenes yngste til å bli utvist.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Den slovenske dommeren Matej Jug hadde en del merkelige avgjørelser og holdt listen for å gi gule kort svært lavt. Kanskje snøt han også RBK for straffespark rundt 20 minutter før slutt.

- Jeg hadde tenkt til å holde meg ekstra rolig i dag, men måtte bite meg selv i tunga noen ganger, sier Jönsson.

Til tross for tre strake tap ser han gode muligheter fram mot returmøtet neste onsdag.

- Ja. Men det blir viktig å spille på oss litt selvtillit mot Sogndal i helgen, sier han.

Takker Skjelbred

Returkampen blir Per Ciljan Skjelbreds aller siste i Rosenborg-trøya, i alle fall for denne gang. Rune Bratseth tror han blir vanskelig å erstatte.

- Sportslig sett er ingen uerstattelig. Men Per har betydd veldig mye utenom også, og har gjort en fantastisk jobb markedsmessig. Han har vært en flott representant, skryter Bratseth.

Han ønsker 24-åringen alt godt i hans videre karriere.

- Vi er veldig takknemlige for alt han har gjort i Rosenborg, og ønsker ham lykke til videre. Han har vært her lenge og alle unner ham alt mulig godt, sier han.

PS: Tore Reginussen var først involvert i baklengsmålet, før han reddet 1-1 for Odense på overtid hjemme mot Panathinakos i kveldens mesterligakvalifisering.

Fotballnyheter