NRK Meny
Normal

Rosenborg lurte Aalesund med frekk cornervariant

Aalesund hang ikke med på Rosenborgs innøvde corner, og havnet under i målprotokollen. Rade Prica og Stefan Strandberg trygget ledelsen og sikret 3-0-seier til Rosenborg.

RBK-Aalesund

Sten Grytebust og Aalesund ble fullstendig tatt på senga av Rosenborgs innøvde hjørnespark. Borek Dockals skudd gikk via Daniel Arnefjord og i mål.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rade Prica

Rade Prica doblet ledelsen for Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Grytebust og Henriksen

Rosenborg-supporterne ropte på straffespark etter denne duellen mellom Sten Grytebust og Markus Henriksen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Morrison, Svensson

Jonas Svensson fikk albuen til Jason Morrison i ansiktet. Deretter ble det knuffing mellom Morrison og flere Rosenborg-spillere.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Sånne feil blir du straffet for på dette nivået. Det er surt, sier Sten Grytebust til TV2 om Rosenborgs hjørnespark.

Fri bane for Dockal

Det var Borek Dockal som sendte Rosenborg i ledelsen etter et innøvd hjørnespark for vertene.

Daniel Fredheim Holm dyttet ballen vekk fra hjørneflagget. Aalesund-spillerne fikk ikke med seg at Holm hadde satt i gang spillet, og trodde Dockal skulle ta hjørnesparket.

Istedenfor kunne Dockal sette full fart mot feltet. Han hamret til fra skrå vinkel før Aalesund-spillerne rakk å reagere skikkelig. Ballen gikk via Daniel Arnefjord og videre i mål bak en utspilt Grytebust.

Prica doblet

Bare to minutter senere doblet Rade Prica ledelsen for hjemmelaget.

Mikael Dorsin sendte ballen til sin landsmann, og Prica dempet ballen og vendte opp. Arnefjord var ikke sterk nok i presset, og Prica kunne dundre ballen i mål til 2-0.

– I dag er vi ikke med fra start. Mot et lag som Rosenborg straffer det seg. Når vi kommer under med to mål blir det vanskelig, sier Grytebust.

– Ett lag på banen

Rosenborg hadde god kontroll på kampen etter hvilen.

– Det kjentes ut som det var et lag på banen. Vi har full kontroll i dag. Det er fint når det kjennes så bra, sier Rosenborgs Mikael Dorsin til TV2 etter kampen.

Kapteinen mener Roseborg spilte bra i 75 minutter av kampen. Det ser han som et steg fremover, samtidig som laget ikke skal suge på karamellen for lenge.

– Det er mange kamper som kommer tett, og vi må være flinke til å restituere, omstille oss og ta med oss det gode til neste kamp, sier han.

Stefan Strandberg fikk æren av å sette punktum med 3-0, etter et hardt og lavt innlegg inn i Aalesunds felt. Strandberg kunne styre ballen i nettmaskene til stor glede for hjemmesupporterne.

Morrison, Fredheim Holm

Dommer Kjetil Sælen hadde sitt fulle hyre med å roe ned spillerne etter Morrisons opptreden. Daniel Fredheim Holm var av Rosenborg-spillerne som var forbannet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.