NRK Meny
Normal

– Følte meg som verdens største festbrems

LERKENDAL (NRK.no): Da Alexander Lund Hansen ville synke i jorden, ba han lagkameratene om hjelp. Nicki Bille Nilsen og Tarik Elyounoussi reddet festen for tabbekeeperen.

Rosenborg mot Sarpsborg 08

Redning på streken: Rosenborg scorer ikke her, men slo likevel Sarpsborg 4–2 på Lerkendal.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

RBK-trener Per Joar Hansen mener Sarpsborg ikke skapte en eneste sjanse i 16. maikampen på Lerkendal.

Likevel sto det plutselig 2-2 midtveis i andre omgang, etter at Rosenborg ledet 2-0 til pause og tilsynelatende hadde full kontroll.

For etter at Alexander Lund Hansen har brukt de ni første serierundene til å spille seg inn i landslagsdiskusjonen, glapp det fullstendig for RBK-keeperen foran 19.000 tilskuere dagen før nasjonaldagen.

– Kjempeflaut

– Det er kjempeflaut, man har bare lyst til å grave seg ned, sier Lund Hansen til NRK.no om det som skjedde etter 52 minutters spill.

Det så komisk ut. Men for Lund Hansen var det bare tragisk.

– Jeg får rett og slett ballen i panna, og så går den i mål. Det var en dårlig dag for min del, og jeg følte meg som tidenes festbrems en halvtimes tid, erkjenner han.

For heller ikke da Gudmundur Thorarinsson utliknet til 2-2 etter 65 minutter var han patent. Frisparket var riktig nok godt, men det gikk i keeperhjørnet.

Alexander Lund Hansen

Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen var misfornøyd med egen innsats etter kampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er ikke patent, det heller. Heldigvis har jeg lagkamerater som reddet meg. Nå er jeg veldig glad, sier Lund Hansen.

Ba om hjelp

For det skulle altså bli seier. Og de som reddet dagen for «Lunna», var Nickie Bille Nielsen og Tarik Elyounoussi.

Bille Nielsen scoret de to første og det siste målet for Rosenborg. Tarik Elyounoussi satte inn det viktige 3-2-målet med et strøkent frispark og skaffet straffen som ga Bille Nielsen danskens femte eliteseriemål.

Bille Nielsen forteller at Alexander Lund Hansen rett og slett ba om hjelp.

– På 2-2 sa han til meg at vi må hjelpe hverandre. Jeg sa at han bare skulle ta det rolig. Han er en fantastisk målvakt som har hjulpet oss mye denne sesongen. Jeg har selv brent straffespark. Alle kan være uheldige. Vi er et lag og folk støtter hverandre, fastslår Bille Nielsen – som faktisk ville gi bort straffesparket til høyreback Christian Gamboa, som starter dagen med å bli pappa.

– Men han ville ikke. Han var nok redd for å misse, gliser Nielsen.

Prøvde å kopiere Messi

Gliste gjorde altså også Tarik Elyounoussi til slutt. For han ble en nøkkelmann. Men han må likevel tåle følgende dom fra trener Hansen:

– Tarik var veldig opp og ned i dag. Det må han tåle å høre.

Og det tåler Elyounoussi – som spesielt irriterer seg over den enorme sjansen han misbrukte i det 80. minutt på stillingen 2-2.

– Jeg trodde jeg skulle gjøre som Messi gjorde mot Arsenal i mesterligaen, og kippe den over keeperen på halvspretten.

– Hva tenkte du da du skjønte at det ikke ble mål?

– Jeg tenkte at det kunne være den kampen igjen, der vi styrer og har full kontroll, og så slipper vi inn unødvendige mål og roter bort poengene. Men heldigvis klarer vi å vinne, konstaterer han.

– Trøndersk «bonfæst»

Både trener Hansen og tremålsscorer Bille Nielsen deler Elyounoussis misnøye med det som skjedde etter pause. Rosenborg skulle drepe kampen. Det motsatte skjedde.

– De skaper ingenting, men mål preger kamper, og man blir lit «shaky» av det. Laget er ikke helt ferdig ennå, vi skulle klart å takle det litt bedre, fastslår Hansen, som beskriver oppgjøret slik.

– Det var en ellevill kamp, det var som en trøndersk «bonfæst» på sitt verste.
Heldigvis for Hansen og RBK, slipper de å våkne til en tung sportslig bakrus 17. mai. I stedet kan Rosenborg-spillerne gå i tog med hevet hodet og en andreplass på tabellen.

Så venter et av årets høydepunkt når Molde kommer på Lerkendal-besøk mandag. At det tilfeldigvis også er tabelljumboen som kommer, betyr ikke at noen i Trondheim tar lett på oppgaven.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.