- Blir sigar i kveld

Rosenborg overkjørte tidvis Vålerenga, og Martin Andresens gutter fikk sin sjette kamp uten seier.

Erik Hamrén
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nrk.no fulgte kampen

RBK produserte flere gode sjanser og burde vunnet med større sifre enn 2-1.

Likevel ble det spenning på slutten da Vålerenga kjempet inn en redusering.

Massivt press fra RBK.

Rosenborg leverte en førsteomgang av ypperste klasse og forsatte der de slapp mot Djurgården tidligere i uken.

Laget produserte sjanse etter sjanse og skapte problemer for Vålerenga omtrent hver gang de kom i angrep.

Det var stor forskjell på lagene og det spesielt midtbanen til Vålerenga hadde store problemer.

Lystig Lustig etter mål

Lustig feirer målet.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Landslagsduoen Martin Andresen og Kristoffer Hæstad ble løpende mellom og klarte aldri å ta tak i kampen.

Rosenborg hadde et helt annet tempo over spillet sitt og løp Vålerenga i senk.

Dorsin tilbake

Tidligere denne uka ble det klart at Rosenborg hadde kjøpt tilbake backen Mikael Dorsin fra rumenske Cluj.

Det var usikkert om han skulle spille dagens kamp, men trener Erik Hamren valgte å bruke svensken fra start selv om han ikke hadde spilt kamp på lang tid.

Det viste seg å være et meget godt trekk av Hamren. Dorsin leverte en praktkamp på venstrebacken og fikk en meget god re-debut for trønderne.

Etter nesten 20 minutter dukket Dorsin opp og stanget et innlegg fra Marek Sapara i mål. Han lå helt på offsidegrensa, men målet ble godkjent og Dorsin fikk et drømmegjensyn med Lerkendal-publikummet.

Dorsin fortsatte å terrorisere høyresiden til Vålerenga utover kampen og var innvolvert i mye offensivt for RBK.

Lustigs første

En annen svenske som også spilte en god kamp i dag var Mikael Lustig. Han var god på høyrebacken og som sin landsmann var han også god offensivt.

Lustig ville ikke være dårligere enn Dorsin og drøyt 10 minutter før slutt headet han en corner fra Sapara i mål. Hæstad prøvde å klarere på streken, men dommer Terje Hauge dømte korrekt mål til RBK.

Keepertabbe av Jarstein

Like før slutt våknet kampen til liv igjen. Vålerenga hadde knapt skapt noe som helst da de fikk corner i sluttminuttene.

Rune Allmenning Jarstein prøvde å bokse ballen, men feilberegnet grovt. Bengt Sæternes kunne enkelt sette ballen i mål og kampen våknet til liv igjen.

Like etterpå fikk VIF muligheten til å få med seg et meget ufortjent poeng fra Lerkendal. Harmeet Singh fant Mohammed Abdellaoue inne i feltet, men avslutningen fra spissen gikk like til side for mål

Seks kamper uten seier

Det er ingen tvil om at Vålerenga sliter om dagen. Laget står nå uten seier på de seks siste kampene og ligger på en skuffende 10. plass.

Lite ser ut til å stemme for Oslo-laget om dagen.

Trener Martin Andresen var lite fornøyd med lagets innsats.

-Vi er ikke fornøyde med det vi presterer i dag. Det hadde vært ufortjent med poeng og vi taper mot et bedre lag i dag. De var kvikkere, mer dirkete og bedre med ballen så vi taper fortjent, sa Andresen til TV2

Han innrømmer at laget sliter for tiden og at de har mye å jobbe med

-Vi er ikke fornøyd med å ligge der vi ligger. Vi har mye å jobbe med og må rett og slett hjem for å trene.

Rosenborg-trener Erik Hamren var i et litt annet humør.

- Nå blir det sigar igjen, sa en svært fornøyd Erik Hamrèn til TV2 etter kampen.

For nå lukter det igjen medaljer i Trondheim.

Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP