NRK Meny
Normal

Sørloth (17) fikk drømmedebut foran RBK-fansen

Alexander Sørloth (17) klinte til med scoring i debuten i europaligakvalifiseringen - 20 år etter at faren Gøran (50) spilte sin siste kamp for Rosenborg.

Sorloth

Her er Alexander Sørloth (t.h.) og Tobias Mikkelsen vitner til at 17-åringens skudd havner bak Crusaders keeper Sean O'Neill.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

r

Chibuike jubler sittende for en av sine to scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Med 7-2-seieren over laget fra Nord-Irland går Rosenborg videre med 9-3 i målforskjell etter to kamper.

– Ubeskrivelig

Seks forskjellige målscorere ble notert fra trøndernes side, og mest gledelig var nok at Alexander Sørloth scoret i det som var hans første kamp for A-laget til Rosenborg.

– Det er ubeskrivelig. Det er uten tvil den beste fotballuken i mitt liv, sier 17-åringen til RBKs nettsted.

For bare én uke siden spilte Alexander Sørloth for ungdomslaget i Rosenborg. 17-åringen ble værende på benken i det første Crusadors-møtet, og han satt også på benken da RBK møtte Lillestrøm søndag.

Han er sønn av tidligere storscorer Gøran Sørloth, som spilte åtte sesonger i Rosenborg før han dro til Bursaspor i 1993.

Pappa Gøran scoret 120 mål i Rosenborg-drakta. Sønnen har tatt opp kampen om å bli like målfarlig.

– Pappa begynte jo i Rosenborg som 23-åring, så jeg har seks års forsprang. Så det kan jeg kanskje klare, sier unggutten.

Dobbel fra Chibuike

Jon Inge Høiland steg til værs på et innlegg fra Ole Kristian Selnæs et kvarter ut i kampen. Da ble det 1-0. Deretter handlet det kun om trønderne. John Chibuike doblet ledelsen før pause.

Fire minutter ut i annen omgang reduserte Paul Leeman for gjestene, uten at det utgjorde noen stor forskjell på kampbildet. RBK fortsatte å dominere stort.

Chibuike scoret sitt andre for dagen, før Borek Dockal og Tobias Mikkelsen scoret hvert sitt og sørget for 5-1-ledelse. Med det resultatet var spikeren for alvor slått inn i Crusaders-kista.

Artikkelen fortsetter under bildet.

john

John Chibuike scoret to av målene for Rosenborg i returoppgjøret mot Crusaders.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I det 68. minutt reduserte Jordan Owens, før Sørloth økte til 6-2. Innbytter Jonas Svensson ville være med på moroa og fastsatte sluttresultatet til 7-2 på overtid

Tromsø slo tilbake

Tromsø slo hardt tilbake i returoppgjøret mot Celje i europaligaens 1. kvalifiseringsrunde torsdag. De vant 2-0 borte og tok seg videre til neste kvalifiseringssteg med 3-2-seier sammenlagt.

Med 1-2 tap for Celje på hjemmebane i forrige uke så det ikke så veldig lyst ut med tanke på avansement for «Gutan». Men det var tydelig hvilket lag som ville mest da returkampen ble blåst i gang på Arena Petrol.

Magnus Andersen var den første til å føre navnet sitt på scoringslisten. Bare fire minutter hadde gått da midtbanespilleren sendte eliteserieklubben i føringen. Han bredsidet inn et skudd etter et godt angrep regissert av Ruben Kristiansen og Saliou Ciss.

Rødt kort

Etter et kvarter måtte Thomas Kind Bendiksen byttes ut og inn kom en målkåt Morten Moldskred. Den tidligere Rosenborg-spilleren brukte om lag ett minutt på å doble ledelsen, og med det sørge for at resultatet var snudd til 3-2 i favør Tromsø sammenlagt. Etterpå handlet det om å trygge seieren for Tromsø.

Det slovenske hjemmelaget skapte noen store sjanser, men fikk ingen scoring. Etter at Ciss pådro seg sitt andre gule kort, og dermed rødt i det 82. minutt, ble det enda mer nervepirrende.

Tromsø holdt løpet ut og tok seg dermed videre til annen kvalifiseringsrunde.

Fotballnyheter