Rosenborg knuste Sarpsborg på bortebane

Rosenborg viser fryktinngytende høstform i eliteserien. Etter de to siste kampene er fasiten seks poeng og fantastiske 13-0 i målforskjell.

Jim Larsen

Jim Larsen jubler etter å ha satt inn Rosenborgs første mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Rade Prica

Rade Prica var noe heldig, men scoret på straffe.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Forrige runde vartet Rosenborg opp med festspill mot Odd Grenland, og ga seg ikke før Skien-laget var satt ettertrykkelig på plass med sju mål i sekken.

Trønderne brukte seks minutter mot Sarpsborg på å vise at formen i aller høyeste grad er intakt fremdeles.

Da steg Jim Larsen til værs på en corner og stanget inn det som skulle være det første av i alt seks scoringer i Sarpsborg.

Nærmer seg teten

Med seieren klatret Rosenborg til fjerdeplass på tabellen, stadig med færre kamper spilt enn lagene foran. Opp til Brann er det bare tre poeng, men bergenserne har to kamper mer unnagjort.

– Vi kan bare ta en kamp om gangen, som det så fint heter. Men vi er veldig fornøyd med seieren, det er en litt vrien bortekamp, dette. De var farlig frampå noen ganger, sier RBK-sjef Jan Jönsson til TV 2.

– Kan de håpe på gull eller medalje i Trondheim?

– Det de kan håpe er at vi presterer godt. Vi snakket mye om å prestere før Odd-kampen, og da var fokuset veldig bra.

Dette fokuset har altså ført til to seire, 13 mål og ingen baklengs.

Dommer i fokus

Rosenborg spilte imidlertid ikke like overbevisende som resultatet skulle tilsi i første omgang, og måtte ha to straffer for å sette ballen i mål.

 • 37 minutter: Svensson kriger med Sarpsborg-keeper Joacim Heier om ballen, dommeren mener Heier er for tøff. Han er imidlertid svært nære ved å ta straffen fra Rade Prica, men er uheldig. Han redder ballen, men den spretter opp og inn i mål.
 • 42 minutter: Bare fem minutter senere er det Markus Henriksen som blir felt på småklønete vis innenfor sekstenmeteren. Debutant John Chibuike er sikker fra ellevemeteren.

Avgjørelsene så greie ut på reprisene, men Sarpsborg-spillerne så på ingen måte ut til å være enige, noe dommeren nok fikk høre i klartekst på vei mot garderoben.

– Det virker nesten som dommeren dømmer for den store mot den lille. Vi fikk et par frispark på midten mens RBK fikk to straffer. Den første var helt horribel, sier Sarpsborgs Kjetil Berge til NTB.

Les videre under bildet!

Dommerkjeft

Dommer Brage Sandmoen måtte tåle litt kjeft i pausen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Dobbel Bakenga

Riktig eller ikke, lagene gikk til pause på stillingen 0-3.

Et Rosenborg-lag i solid form mister ikke en tremålsledelse, og etterhvert som Sarpsborg satset mer og mer offensivt i andre omgang åpnet det seg store rom framover for trønderne.

Det satte innbytter Mushaga Bakenga pris på. Unggutten kom inn for Rade Prica etter 66 minutter, og noterte seg for to scoringer før dommeren blåste av kampen.

– Vi er litt heldige i første omgang, og får en takknemlig oppgave i andre. Så har vi noen unggutter som vet å utnytte bakrommet bra, sier Jönsson.

Ti minutter før slutt ble Markus Henriksen RBKs femte målscorer for dagen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Reserven tok Liverpool vidare

  Liverpool tok seg komfortabelt vidare til den fjerde runden i ligacupen etter at dei slo Norwich 3-0. Takumi Minamino vart kveldens store spelar for gjestane med to mål. Også Divock Origi kunne setje seg på scoringslista. Når Norwich i tillegg bommar på straffe var dei aldri nær ved å utfordre eit reserveprega Liverpool.

  Manchester City tok seg også lett vidare etter at dei slo Wycombe 6-1.

  Carabao Cup - Third Round - Norwich City v Liverpool
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Ungarn straffast for rasisme

  Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober.

  I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner.

  Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund.

  Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • Messi mister kamp

  Paris Saint-Germain-stjernen Lionel Messi har fått en mindre skade i kneet og spiller ikke seriekampen mot Metz onsdag.

  Det opplyser den franske storklubben på sitt nettsted. Det er ikke oppgitt om Messi fikk smellen i søndagens kamp mot Lyon, der argentineren ble byttet ut etter 75 minutter.

  – Lionel Messi har tatt en MR-undersøkelse i morges, og den bekrefter tegnene på en bloduttredelse i kneet. En ny sjekk gjøres innen 48 timer, skriver klubben.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo