Rosenborg knuste Sarpsborg på bortebane

Rosenborg viser fryktinngytende høstform i eliteserien. Etter de to siste kampene er fasiten seks poeng og fantastiske 13-0 i målforskjell.

Jim Larsen

Jim Larsen jubler etter å ha satt inn Rosenborgs første mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Rade Prica

Rade Prica var noe heldig, men scoret på straffe.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Forrige runde vartet Rosenborg opp med festspill mot Odd Grenland, og ga seg ikke før Skien-laget var satt ettertrykkelig på plass med sju mål i sekken.

Trønderne brukte seks minutter mot Sarpsborg på å vise at formen i aller høyeste grad er intakt fremdeles.

Da steg Jim Larsen til værs på en corner og stanget inn det som skulle være det første av i alt seks scoringer i Sarpsborg.

Nærmer seg teten

Med seieren klatret Rosenborg til fjerdeplass på tabellen, stadig med færre kamper spilt enn lagene foran. Opp til Brann er det bare tre poeng, men bergenserne har to kamper mer unnagjort.

– Vi kan bare ta en kamp om gangen, som det så fint heter. Men vi er veldig fornøyd med seieren, det er en litt vrien bortekamp, dette. De var farlig frampå noen ganger, sier RBK-sjef Jan Jönsson til TV 2.

– Kan de håpe på gull eller medalje i Trondheim?

– Det de kan håpe er at vi presterer godt. Vi snakket mye om å prestere før Odd-kampen, og da var fokuset veldig bra.

Dette fokuset har altså ført til to seire, 13 mål og ingen baklengs.

Dommer i fokus

Rosenborg spilte imidlertid ikke like overbevisende som resultatet skulle tilsi i første omgang, og måtte ha to straffer for å sette ballen i mål.

  • 37 minutter: Svensson kriger med Sarpsborg-keeper Joacim Heier om ballen, dommeren mener Heier er for tøff. Han er imidlertid svært nære ved å ta straffen fra Rade Prica, men er uheldig. Han redder ballen, men den spretter opp og inn i mål.
  • 42 minutter: Bare fem minutter senere er det Markus Henriksen som blir felt på småklønete vis innenfor sekstenmeteren. Debutant John Chibuike er sikker fra ellevemeteren.

Avgjørelsene så greie ut på reprisene, men Sarpsborg-spillerne så på ingen måte ut til å være enige, noe dommeren nok fikk høre i klartekst på vei mot garderoben.

– Det virker nesten som dommeren dømmer for den store mot den lille. Vi fikk et par frispark på midten mens RBK fikk to straffer. Den første var helt horribel, sier Sarpsborgs Kjetil Berge til NTB.

Les videre under bildet!

Dommerkjeft

Dommer Brage Sandmoen måtte tåle litt kjeft i pausen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Dobbel Bakenga

Riktig eller ikke, lagene gikk til pause på stillingen 0-3.

Et Rosenborg-lag i solid form mister ikke en tremålsledelse, og etterhvert som Sarpsborg satset mer og mer offensivt i andre omgang åpnet det seg store rom framover for trønderne.

Det satte innbytter Mushaga Bakenga pris på. Unggutten kom inn for Rade Prica etter 66 minutter, og noterte seg for to scoringer før dommeren blåste av kampen.

– Vi er litt heldige i første omgang, og får en takknemlig oppgave i andre. Så har vi noen unggutter som vet å utnytte bakrommet bra, sier Jönsson.

Ti minutter før slutt ble Markus Henriksen RBKs femte målscorer for dagen.

Fotballnyheter