NRK Meny
Normal

Jönsson: – Blir ikke sint om du bruker ordet krise

Et perlemål fra Tarik Elyounoussi og en blunder fra keeper Daniel Örlund gjorde at situasjonen i Rosenborg gikk fra dårlig til bekmørk.

Jan Jönsson

Jan Jönsson tok over treneransvaret i Rosenborg før årets sesong. Svensken har fått en blytung start.

Foto: Scanpix/Gorm Kallestad

Nå står trønderne med tre tap på fire forsøk så langt i årets eliteserie, og sammen med Sogndal er de bånnpropp i øverste divisjon med ett fattig poeng etter mandagens 2-0-tap i Fredrikstad.

Referat: Slik var Fredrikstad - Rosenborg (2-0)

Det stemmer dårlig med ambisjonene til fjorårets seriemestere.

– Vi er et lag som trenger å finne selvtillit. Da vi ikke fikk scoringen tidlig i 1. omgang mistet vi gradvis både selvtillit og energi. Jeg må prøve å finne positive bilder å vise spillerne, men i dag var det ikke så mye å hente, sier Rosenborgs trener Jan Jönsson ifølge NTB.

– Det er ingen hyggelig situasjon, og jeg blir vel ikke sint om du bruker ordet krise, selv om jeg ikke vil bruke det ordet selv, legger svensken til.

Les også: Ber RBK slutte med bortforklaringer

I det 21. spilleminutt sendte den hjemvendte favoritten Tarik Elyounoussi Fredrikstad foran.

Tarik-kanon

Fredrikstads Cristian Gamboa snappet ballen fra et RBK-lag i angrep, og hjemmelaget slo kontra. Elyounoussi fikk etter hvert ballen, fintet bort en spiller og banket til fra rundt 20 meter. Ballen fór som et prosjektil i lengste hjørne, via stolpen og i nettet. De var det spilt 21 minutter.

– Tarik har levert kjempeinnsats for laget, men han trengte denne scoringen, sa trener Tom Freddy Aune etter kampen.

Les videre under bildet!

FFK - RBK

Tarik Elyounoussi gratuleres med 1-0-scoringen av Khalifa Jabbie. Sistnevnte skulle senere gjøre 2-0 for hjemmelaget.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Slepphendt RBK-keeper

Utover i kampen var det er tidvis sprudlende hjemmelag som fortsatte å skape flest sjanser, og i det 63. minutt var det duket for dobling av ledelsen. Et frispark ble slått inn i feltet, og ballen gikk over alle utespillerne. Det så ut til å overraske Daniel Örlund i RBK-målet, for svensken klarte ikke gripe ballen. Returen klinket Khalifa Jabbie fra Sierra Leone i mål via tverrliggeren.

Dårlig RBK-flyt

Før Fredrikstads to scoringer hadde Rosenborg fete tilbud til å sette ballen i mål. Minutter forut for 1-0 headet Daniel Fredheim Holm i stolpen, før 2-0 skallet Rade Prica ballen over mål.

Men det ville seg altså ikke for Rosenborg, og utover i kampen så de mer og mer resignerte ut. Spillet var tidvis veldig stasjonært, og FFK var både sterke offensivt og bunnsolide bakover.

– Vi leverte en enorm innsats og vinnervilje. Ekstra morsomt for guttene med kjempestemning på tribunene, var trener Aunes kommentar etter kampen.

Et godt bilde på hvor lite flyt Rosenborg har om dagen, kom to minutter før full tid. Den vanligvis meget offensivt sterke backen Mikael Dorsin fosset inn i feltet fra venstre, fintet seg forbi en mann og kunne velge mellom skudd og innlegg. I stedet fomlet han ballen nærmest uprovosert over kortlinjen til utspill for FFK.

FFK likt med serielederne

Det ble lagt til fem minutter på grunn av skader, scoring og mange bytter etter hvilen. Rosenborg forsøkte å mobilisere til en sluttspurt, men det ville seg ikke.

Da var det til slutt lite å si på at FFK vant kampen på et fulsatt stadion i strålende vårvær i Plankebyen. Anført av Elyounoussi leverte de til tider festfotball offensivt.

Østfoldingene er nå på 2. plass i eliteserien, likt på poeng med serieleder Start og treer Strømsgodset med ni poeng.

Eliteserien fotball menn mandag:
Fredrikstad – Rosenborg 2-0 (1-0).
11.872 tilskuere.
Mål: 1- 0 Tarik Elyounoussi (21) 2-0 Khalifa Jabbia (62).
Dommer: Tommy Skjerven,Kaupanger.
Gule kort: Jørgen Horn, Tarik Elyounoussi, Khalifa Jabbie, Fredrikstad, Fredrik Winsnes, Rosenborg.
Lagene:
Fredrikstad (4-4-2): Lasse Staw – Christian Gambo, Jørgen Horn, Raio Piiroja (Vidar Martinsen fra 68.), Joachim Thomassen – Amin Askar (Alexander Ruud Tveter fra 82.)., Hans Erik Ramberg, Khalifa Jabbie, Alex Valencia (Mads Hansen fra 68.) – Tarik Elyounoussi, Celso Borges.
Rosenborg (4-4-2)- Daniel Örlund – Mikael Lustig, Jon Inge Høiland (Alejandro Lago fra 31.), Jim Larsen, Mikael Dorsin – Markus Henriksen, Fredrik WInsnes (Trond Olsen fra 65.), Per Ciljan Skjelbred, Daniel Fredheim Holm (Michael Kleppe Jamtfall fra 59.) – Mushaga Bakenga, Rade Prica.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.