Hopp til innhold

- Godt å ha det unnagjort

Sen scoring av Rade Prica sikret Rosenborgs 22. seriegull. Nils Arne Eggen deler gullet med tidligere trener Erik Hamrén.

Rade Prica

Rade Prica ble matchvinner da Rosenborg sikret seriegullet mot Tromsø.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Rosenborg - Tromsø 1-0

«Ingen banker RBK» runget i sluttminuttene på Lerkendal, og mer riktig kan det ikke sies. Rosenborg har ikke tapt på 31 kamper og søndag vant de sitt 22. seriemesterskap etter seieren over Tromsø.

Ingen lag kan nå ta igjen Rosenborg på tabellen.

– Det er godt å ha det unnagjort, sa Eggen til TV2 om seriegullet etter kampen.

Dette var Eggens 14. seriegull med Rosenborg, men i minuttene etter at gullet var sikret holdt han seg i bakgrunnen.

– Jeg var med på det første gullet også (som spiller i 1967, jorun.anm.), så nå får unggutta feire, sa han.

Gratulér Rosenborg med seriegullet nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Målet som sikret seriegullet kom etter klabb og babb i feltet. Innbytter Michael Jamtfall driblet seg selvsikkert inn i 16-meteren og Tromsø klarte ikke å rydde unna. Rade Prica kjempet til seg ballen, vendte og scoret det avgjørende målet.

– Det var ekstra deilig å avgjøre serien på Lerkendal, sa Prica til NRK etter kampen.

– Det kjennes meget bra, samstemte sportslig leder i RBK Erik Hoftun.

– Nå håper jeg det blir fest, sa en smørblid Per Ciljan Skjelbred.

Roset Hamrén

Nils Arne Eggen tok over Rosenborg etter Erik Hamrén midtveis i sesongen og nettopp det understreket Mr. Rosenborg etter at gullet var sikret.

– Erik (Hamrén) har halve æren for dette gullet, sa Eggen vel vitene om at svensken la grunnlaget i de 13 første seriekampene.

Ifølge Eggen er planen at Hamrén kommer til Lerkendal etter den siste seriekampen og feirer gullet sammen med Rosenborg.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var ikke i tvil om at det i år var det riktige laget som vant serien.

– Dette er et fortjent gull til Rosenborg, sa Høgmo til NRK.

Fart med Jamtfall

Rosenborg slet lenge med å true et kompakt Tromsø-forsvar, men en spillesugen Jamtfall satte fart i laget da han kom inn for en sliten Steffen Iversen etter 66. minutter.

Det viktigste han gjorde var forarbeidet til målet, men han markerte seg også etter bare ett minutt på banen da han løp seg fri fra markeringen.

Hurtigtoget ble så spilt fri av Prica og tok med seg ballen på en berøring, men klarte ikke å overliste Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Etter et tamt åpningskvarter fikk Rosenborg kampens første sjanse da Rade Prica ble felt like utenfor 16-meteren. Morten Moldskred skjøt via muren og rett i klypene til Tromsø-keeper Sahlman.

I kampens 25. minutt ga Rosenborg-keeper Daniel Örlund en skummel retur på et distanseskudd fra Kayke Rodrigues. Remi Johansen jaget returen, men rakk ikke fram før Örlund var over ballen.

Alene med keeper


Minuttet etter fikk Rosenborg en gedigen mulighet da Per Ciljan Skjelbred spilte vegg med Steffen Iversen og kom alene gjennom. Skjelbred kunne skutt selv, men valgte i stedet å sende av gårde en svak pasning uten adresse.

Bare to minutter senere ble Prica spilt igjennom av Mikael Dorsin. Svensken lobbet kaldt over en utrusende Sahlman, men Miika Koppinen kom seg akkurat ned og fikk klarert på streken.

I siste halvdel av annen omgang begynte Rosenborg endelig å vise hvorfor de leder tabellen overlegent med åtte poeng, og hvorfor de er seriemester allerede etter 28 serierunder.

Gratulér Rosenborg med seriegullet her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Benzema matchvinner mot Hauges Eintracht Frankfurt i supercupfinalen

  Karim Benzema (34) fornektet seg ikke og scoret kampens siste mål i 2-0-seieren over Eintracht Frankfurt i Uefas supercupfinale onsdag kveld.

  Fjorårets toppscorer i mesterligaen sørget for at resten av kampen ble spilt med lavere skuldre for Real Madrids del da det gjensto 25 minutter igjen av kampen. Han bredsidet inn 2-0 etter godt forarbeid av Vinícius Júnior, som ble matchvinner for de hvitkledde mot Liverpool i CL-finalen i mai.

  Real Madrid kunne dermed løfte sesongens første trofé.

  Det første målet ble scoret av midtstopper David Alaba i første omgang etter en corner. (NTB)

  Finland Soccer Super Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Bizet Ildhusøy klar for Tottenham

  Tottenham avslører på twitter i kveld at de har signert den norske landslagsspilleren Celin Bizet Ildhusøy. 20-åringen kommer fra PSG etter bare ett år i den franske hovedstaden.

  - Vi er veldig glade for å ønske Celin velkommen til klubben. Hun er et spennende talent med en sterk vinnervilje som passer bra med vår mentalitet og ambisjon, sier hovedtrener Rehanne Skinner i en pressemelding.

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fotball-superliga i Afrika

  Afrika skal frå sesongen 2023–24 gjennomføre ein superliga for dei beste klubbane i verdsdelen. Det vedtok det afrikanske fotballforbundet (CAF) onsdag.

  Planane er støtta av FIFA, som i fjor avviste ein liknande liga for europeiske klubbar.

  I utgangspunktet skal 24 klubbar få plass i ligaen. I fråsegna frå CAF-president Patrice Motsepe er det ikkje nemnt noko om den nye ligaen skal erstatte den eksisterande meisterligaen.

  CAF satsar 100 millionar dollar, eller nesten ein milliard kroner, i den nye ligaen.

  Motsepe seier han håpar den nye ligaen skal gjere fotballen på kontinentet meir attraktiv, og at fleire av spelarane blir i Afrika.

  – Dette er ein av dei mest spennande utviklingane i afrikansk fotballhistorie. Målet ar å gjere afrikansk klubbfotball i stand til å konkurrerer med dei beste i verda, seier Motsepe.

  Men som i Europa er det også motstemmer i Afrika. Presidenten i Cape Town City i Sør-Afrika slaktar ideen.

  – Dette vil ta livet av afrikansk klubbfotball, og «skru av lyset» for dei nasjonale ligaene, seier han.

  Motsambe og Infantino
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Giggs' ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

  Ryan Giggs' ekskjæreste, Kate Greville, ble plassert i vitneboksen i rettssalen i Manchester onsdag. Der sa hun at følte seg som en slave i forholdet.

  Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag er annen dag Greville forklarer seg i retten. Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold.

  Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

  Onsdag ble Greville plassert i vitneboksen og forhørt av Giggs' advokater. Der forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar posisjon, og sa videre at hun følte seg som en slave.

  – Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

  Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs, og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

  – Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

  Giggs' advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks. (NTB)

  Ryan Giggs
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP