Hopp til innhold

- Godt å ha det unnagjort

Sen scoring av Rade Prica sikret Rosenborgs 22. seriegull. Nils Arne Eggen deler gullet med tidligere trener Erik Hamrén.

Rade Prica

Rade Prica ble matchvinner da Rosenborg sikret seriegullet mot Tromsø.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Rosenborg - Tromsø 1-0

«Ingen banker RBK» runget i sluttminuttene på Lerkendal, og mer riktig kan det ikke sies. Rosenborg har ikke tapt på 31 kamper og søndag vant de sitt 22. seriemesterskap etter seieren over Tromsø.

Ingen lag kan nå ta igjen Rosenborg på tabellen.

– Det er godt å ha det unnagjort, sa Eggen til TV2 om seriegullet etter kampen.

Dette var Eggens 14. seriegull med Rosenborg, men i minuttene etter at gullet var sikret holdt han seg i bakgrunnen.

– Jeg var med på det første gullet også (som spiller i 1967, jorun.anm.), så nå får unggutta feire, sa han.

Gratulér Rosenborg med seriegullet nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Målet som sikret seriegullet kom etter klabb og babb i feltet. Innbytter Michael Jamtfall driblet seg selvsikkert inn i 16-meteren og Tromsø klarte ikke å rydde unna. Rade Prica kjempet til seg ballen, vendte og scoret det avgjørende målet.

– Det var ekstra deilig å avgjøre serien på Lerkendal, sa Prica til NRK etter kampen.

– Det kjennes meget bra, samstemte sportslig leder i RBK Erik Hoftun.

– Nå håper jeg det blir fest, sa en smørblid Per Ciljan Skjelbred.

Roset Hamrén

Nils Arne Eggen tok over Rosenborg etter Erik Hamrén midtveis i sesongen og nettopp det understreket Mr. Rosenborg etter at gullet var sikret.

– Erik (Hamrén) har halve æren for dette gullet, sa Eggen vel vitene om at svensken la grunnlaget i de 13 første seriekampene.

Ifølge Eggen er planen at Hamrén kommer til Lerkendal etter den siste seriekampen og feirer gullet sammen med Rosenborg.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var ikke i tvil om at det i år var det riktige laget som vant serien.

– Dette er et fortjent gull til Rosenborg, sa Høgmo til NRK.

Fart med Jamtfall

Rosenborg slet lenge med å true et kompakt Tromsø-forsvar, men en spillesugen Jamtfall satte fart i laget da han kom inn for en sliten Steffen Iversen etter 66. minutter.

Det viktigste han gjorde var forarbeidet til målet, men han markerte seg også etter bare ett minutt på banen da han løp seg fri fra markeringen.

Hurtigtoget ble så spilt fri av Prica og tok med seg ballen på en berøring, men klarte ikke å overliste Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Etter et tamt åpningskvarter fikk Rosenborg kampens første sjanse da Rade Prica ble felt like utenfor 16-meteren. Morten Moldskred skjøt via muren og rett i klypene til Tromsø-keeper Sahlman.

I kampens 25. minutt ga Rosenborg-keeper Daniel Örlund en skummel retur på et distanseskudd fra Kayke Rodrigues. Remi Johansen jaget returen, men rakk ikke fram før Örlund var over ballen.

Alene med keeper


Minuttet etter fikk Rosenborg en gedigen mulighet da Per Ciljan Skjelbred spilte vegg med Steffen Iversen og kom alene gjennom. Skjelbred kunne skutt selv, men valgte i stedet å sende av gårde en svak pasning uten adresse.

Bare to minutter senere ble Prica spilt igjennom av Mikael Dorsin. Svensken lobbet kaldt over en utrusende Sahlman, men Miika Koppinen kom seg akkurat ned og fikk klarert på streken.

I siste halvdel av annen omgang begynte Rosenborg endelig å vise hvorfor de leder tabellen overlegent med åtte poeng, og hvorfor de er seriemester allerede etter 28 serierunder.

Gratulér Rosenborg med seriegullet her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP