- Godt å ha det unnagjort

Sen scoring av Rade Prica sikret Rosenborgs 22. seriegull. Nils Arne Eggen deler gullet med tidligere trener Erik Hamrén.

Rade Prica

Rade Prica ble matchvinner da Rosenborg sikret seriegullet mot Tromsø.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Rosenborg - Tromsø 1-0

«Ingen banker RBK» runget i sluttminuttene på Lerkendal, og mer riktig kan det ikke sies. Rosenborg har ikke tapt på 31 kamper og søndag vant de sitt 22. seriemesterskap etter seieren over Tromsø.

Ingen lag kan nå ta igjen Rosenborg på tabellen.

– Det er godt å ha det unnagjort, sa Eggen til TV2 om seriegullet etter kampen.

Dette var Eggens 14. seriegull med Rosenborg, men i minuttene etter at gullet var sikret holdt han seg i bakgrunnen.

– Jeg var med på det første gullet også (som spiller i 1967, jorun.anm.), så nå får unggutta feire, sa han.

Gratulér Rosenborg med seriegullet nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Målet som sikret seriegullet kom etter klabb og babb i feltet. Innbytter Michael Jamtfall driblet seg selvsikkert inn i 16-meteren og Tromsø klarte ikke å rydde unna. Rade Prica kjempet til seg ballen, vendte og scoret det avgjørende målet.

– Det var ekstra deilig å avgjøre serien på Lerkendal, sa Prica til NRK etter kampen.

– Det kjennes meget bra, samstemte sportslig leder i RBK Erik Hoftun.

– Nå håper jeg det blir fest, sa en smørblid Per Ciljan Skjelbred.

Roset Hamrén

Nils Arne Eggen tok over Rosenborg etter Erik Hamrén midtveis i sesongen og nettopp det understreket Mr. Rosenborg etter at gullet var sikret.

– Erik (Hamrén) har halve æren for dette gullet, sa Eggen vel vitene om at svensken la grunnlaget i de 13 første seriekampene.

Ifølge Eggen er planen at Hamrén kommer til Lerkendal etter den siste seriekampen og feirer gullet sammen med Rosenborg.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var ikke i tvil om at det i år var det riktige laget som vant serien.

– Dette er et fortjent gull til Rosenborg, sa Høgmo til NRK.

Fart med Jamtfall

Rosenborg slet lenge med å true et kompakt Tromsø-forsvar, men en spillesugen Jamtfall satte fart i laget da han kom inn for en sliten Steffen Iversen etter 66. minutter.

Det viktigste han gjorde var forarbeidet til målet, men han markerte seg også etter bare ett minutt på banen da han løp seg fri fra markeringen.

Hurtigtoget ble så spilt fri av Prica og tok med seg ballen på en berøring, men klarte ikke å overliste Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Etter et tamt åpningskvarter fikk Rosenborg kampens første sjanse da Rade Prica ble felt like utenfor 16-meteren. Morten Moldskred skjøt via muren og rett i klypene til Tromsø-keeper Sahlman.

I kampens 25. minutt ga Rosenborg-keeper Daniel Örlund en skummel retur på et distanseskudd fra Kayke Rodrigues. Remi Johansen jaget returen, men rakk ikke fram før Örlund var over ballen.

Alene med keeper


Minuttet etter fikk Rosenborg en gedigen mulighet da Per Ciljan Skjelbred spilte vegg med Steffen Iversen og kom alene gjennom. Skjelbred kunne skutt selv, men valgte i stedet å sende av gårde en svak pasning uten adresse.

Bare to minutter senere ble Prica spilt igjennom av Mikael Dorsin. Svensken lobbet kaldt over en utrusende Sahlman, men Miika Koppinen kom seg akkurat ned og fikk klarert på streken.

I siste halvdel av annen omgang begynte Rosenborg endelig å vise hvorfor de leder tabellen overlegent med åtte poeng, og hvorfor de er seriemester allerede etter 28 serierunder.

Gratulér Rosenborg med seriegullet her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.