- Godt å ha det unnagjort

Sen scoring av Rade Prica sikret Rosenborgs 22. seriegull. Nils Arne Eggen deler gullet med tidligere trener Erik Hamrén.

Rade Prica

Rade Prica ble matchvinner da Rosenborg sikret seriegullet mot Tromsø.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Rosenborg - Tromsø 1-0

«Ingen banker RBK» runget i sluttminuttene på Lerkendal, og mer riktig kan det ikke sies. Rosenborg har ikke tapt på 31 kamper og søndag vant de sitt 22. seriemesterskap etter seieren over Tromsø.

Ingen lag kan nå ta igjen Rosenborg på tabellen.

– Det er godt å ha det unnagjort, sa Eggen til TV2 om seriegullet etter kampen.

Dette var Eggens 14. seriegull med Rosenborg, men i minuttene etter at gullet var sikret holdt han seg i bakgrunnen.

– Jeg var med på det første gullet også (som spiller i 1967, jorun.anm.), så nå får unggutta feire, sa han.

Gratulér Rosenborg med seriegullet nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Målet som sikret seriegullet kom etter klabb og babb i feltet. Innbytter Michael Jamtfall driblet seg selvsikkert inn i 16-meteren og Tromsø klarte ikke å rydde unna. Rade Prica kjempet til seg ballen, vendte og scoret det avgjørende målet.

– Det var ekstra deilig å avgjøre serien på Lerkendal, sa Prica til NRK etter kampen.

– Det kjennes meget bra, samstemte sportslig leder i RBK Erik Hoftun.

– Nå håper jeg det blir fest, sa en smørblid Per Ciljan Skjelbred.

Roset Hamrén

Nils Arne Eggen tok over Rosenborg etter Erik Hamrén midtveis i sesongen og nettopp det understreket Mr. Rosenborg etter at gullet var sikret.

– Erik (Hamrén) har halve æren for dette gullet, sa Eggen vel vitene om at svensken la grunnlaget i de 13 første seriekampene.

Ifølge Eggen er planen at Hamrén kommer til Lerkendal etter den siste seriekampen og feirer gullet sammen med Rosenborg.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo var ikke i tvil om at det i år var det riktige laget som vant serien.

– Dette er et fortjent gull til Rosenborg, sa Høgmo til NRK.

Fart med Jamtfall

Rosenborg slet lenge med å true et kompakt Tromsø-forsvar, men en spillesugen Jamtfall satte fart i laget da han kom inn for en sliten Steffen Iversen etter 66. minutter.

Det viktigste han gjorde var forarbeidet til målet, men han markerte seg også etter bare ett minutt på banen da han løp seg fri fra markeringen.

Hurtigtoget ble så spilt fri av Prica og tok med seg ballen på en berøring, men klarte ikke å overliste Marcus Sahlman i Tromsø-buret.

Etter et tamt åpningskvarter fikk Rosenborg kampens første sjanse da Rade Prica ble felt like utenfor 16-meteren. Morten Moldskred skjøt via muren og rett i klypene til Tromsø-keeper Sahlman.

I kampens 25. minutt ga Rosenborg-keeper Daniel Örlund en skummel retur på et distanseskudd fra Kayke Rodrigues. Remi Johansen jaget returen, men rakk ikke fram før Örlund var over ballen.

Alene med keeper


Minuttet etter fikk Rosenborg en gedigen mulighet da Per Ciljan Skjelbred spilte vegg med Steffen Iversen og kom alene gjennom. Skjelbred kunne skutt selv, men valgte i stedet å sende av gårde en svak pasning uten adresse.

Bare to minutter senere ble Prica spilt igjennom av Mikael Dorsin. Svensken lobbet kaldt over en utrusende Sahlman, men Miika Koppinen kom seg akkurat ned og fikk klarert på streken.

I siste halvdel av annen omgang begynte Rosenborg endelig å vise hvorfor de leder tabellen overlegent med åtte poeng, og hvorfor de er seriemester allerede etter 28 serierunder.

Gratulér Rosenborg med seriegullet her!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP