NRK Meny
Normal

Endelig kunne Jönsson «bjuda på et smil»

Kjetil Rekdal gikk ut før kampen mot Rosenborg og avskrev trønderne i kampen om seriegullet. Rosenborg svarte med å overkjøre Aalesund og spille en av sine bedre kamper i år.

Rosenborg

Rosenborgs Rade Prica (nr. 30, med ryggen til), Morten Moldskred og Mikael Dorsin jubler for Moldskreds 2-0-scoring mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Rosenborg

Rosenborg-spillerne under en pep-talk før kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Jan Jönsson og Kjetil Rekdal

Jan Jönsson og Kjetil Rekdal diskuterer underveis i kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix
Rade Prica

Rade Prica tar et frispark i kampen mellom Rosenborg og Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
Kampreferat:
Aalesund - Rosenborg 1-3

– Rosenborg kommer til å ende høyt på tabellen, men seriegullet tror jeg de må glemme, uttalte Rekdal til Adresseavisen før kampen.

Om kommentaren var et forsøk på å psyke ut motstanderne er uvisst, men i så fall slo det kraftig tilbake mot Rekdal og co.

Rosenborg-spillerne lovet overfor egen hjemmeside at de skulle bruke uttalelsene som motivasjon, og gikk ut i hundre mot Aalesund.

Allerede etter en time stod det 3-0 til trønderne. Aalesund fikk et trøstemål, men greide aldri komme tilbake mot Jan Jönssons menn.

Jönsson likte det han så

Da kunne endelig den sindige svensken koste på seg et smil.

– I dag skal vi kunne by på det, ja, sa Jönsson til TV 2 etter kampen.

– Dette er sikkert kjempeviktig. Det blir en slags restart. Vi har forsøkt å omstille oss, ta med det positive og legge igjen det negative. Jeg ser noen angrepsmønstre som ligner på noe. Nå skal vi bare nullstille oss, og ta med oss dette videre, fortsetter Jönsson.

Les: Oppdatert eliteserietabell

Diskutabelt straffespark til RBK

Rade Prica scoret det første på et noe tvilsomt straffespark. Aalesunds Jonathan Tollås Nation så ut til å få ballen i hånda, men det var definitivt ikke med vilje.

Prica var nådeløs på straffesparket, og sendte keeper Sten Grytebust i feil hjørne.

– Rosenborg har fått de avgjørelsene de siste 20 årene, sa en oppgitt Kjetil Rekdal til TV 2 i pausen.

I kjent stil fyrte han løs i pressesonen både i pausen og etter kampen. Blant annet kritiserte han Norges fotballforbund

Det skulle bli verre for Rekdal før pause. På overtid i den første omgangen forserte Morten Moldskred tre Aalesund-spillere før han banket ballen i mål med venstrefoten.

Moldskred igjen

Etter pause var Moldskred på pletten igjen. Rosenborg-angriperen viste stor ro da han vendte bort Peter Orry Larsen inne i 16-meteren, før han scoret via en motspiller.

– Det var godt med to mål. Det er en stund siden sist nå, sier Moldskred til TV 2.

Aalesunds Michael Barrantes scoret med en elegant avslutning i det 77. minutt, men det holdt ikke for hjemmelaget.

– Jeg er ikke misfornøyd med prestasjonen. Rosenborg er et godt lag, selv om de er mindre gode enn de har vært tidligere år, sier Rekdal.

Fotballnyheter