Dette kan være bildet av et tapt seriegull

LERKENDAL (NRK.no): Christan Gytkjærs Haugesund-utligning seks minutter før slutt, og Rosenborgs massive sjansesløseri, inviterte for alvor Strømsgodset inn i gullkampen.

Rosenborg

Her setter Christan Gytkjær inn 1-1 for Haugesund etter 84 minutters spill på Lerkendal. – Det var nok ikke veldig fortjent at det ble uavgjort, sa målscoreren etter kampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vinner Strømsgodset sin kamp lørdag (mot Brann i Bergen) stjeler de tabelltoppen fra Rosenborg.

– Kampen i morgen bryr jeg meg ikke om fordi det er ikke vi som skal spille. Vi får ikke gjort noe med Strømsgodset sien kamepr, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til NRK.no om det smertefulle faktum.

Fredag kveld måtte han lide seg gjennom den ene brente Rosenborg-sjansen etter den andre.

– Ikke veldig fortjent

Per Joar Hansen

Rosenborg-trener Per Joar Hansen så laget sitt misbruke sjanse etter sjanse hjemme mot Haugesund fredag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det hjalp ikke at John Chibuike sende hjemmelaget i ledelsen etter drøyt 20 minutter når Grykjær utlignet 62 minutter senere - på en sjelden Haugesund-visitt i trøndernes 16-meter.

Etter kampen hadde ikke gjestenes målscorer problemer med å innrømme at de hadde flaks.

– Det var nok ikke veldig fortjent at det ble uavgjort, sa Gytkjær til TV 2.

Skryt tross tap

Rosenborg skapte mer enn nok sjanser til å avgjøre.

– Vi skulle drept denne kampen. I stedet kaster vi bort to poeng, sa en skuffet Tore Reginiussen.

Til slutt sto det 10 - 0 i cornere, 24 - 6 i avslutninger, men 1-1 i målprotokollen.

– Det er jækla' bittert, sier Rosenborg-treneren til TV 2.

Han mener laget spilte sin beste kamp i høst.

– Jeg kan ikke be gutta om mer, derfor er det så bittert, men sånn er fotball.

Nicki Bille Nielsen

Rosenborgs Nicki Bille Nielsen depper etter kampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sjanser

Rosenborg tok ledelsen etter gode kombinasjoner i det 21. minutt. John Chibuike skjøt inn 1-0 på direkten etter en pasning fra Mike Jensen. Nigerianeren avsluttet kontrollert til side for keeper.

Mikkel Diskerud var mannen som satte i gang det lekre samspillet forut for målet da han snappet ballen fra Eirik Mæland. Den amerikanske landslagsspilleren spilte flott videre til Jensen, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og spilte gjennom til Chibuike.

Gytkjær burde ordnet 1-1 for FKH bare fire minutter etterpå. Dansken sto alene på femmeteren, men avsluttet svakt og rett i fanget på Daniel Örlund. Han skulle gjøre opp for seg i sluttminuttene.

I annen omgang hadde både Nicki Bille Nielsen og Chibuike store sjanser til å øke ledelsen for hjemmelaget. Spesielt sistnevnte burde blitt tomålsscorer etter 73 minutter, men nølte for mye da han skulle sette ballen til side for keeper.

– Lov å være effektiv

Haugesund-trener Jostein Grindhaug erkjente etter kampen at laget hans hadde problemer mot serielederen på Lerkendal.

– Vi snakket i pausen om å holde nullen så lenge som mulig i annen omgang slik at vi fortsatt hadde muligheten til poeng. Kamputfallet lå kanskje litt i kortene etter at Chibuikes brente den megasjansen, sa Grindhaug.

– Gutta gjorde en stor innsats i dag. Poenget var kanskje ikke vanvittig fortjent, men det er lov å være effektiv i fotball, la målscorer Gytkjær til.

Rosenborg og Haugesund møtes igjen på Lerkendal 25. september til NM-semifinale.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Glesnes med eventyrlig langskudd

  Jakob Glesnes fikk kjempetreff fra langt hold og scoret et fenomenalt mål da Philadelphia Union spilte 2-2 mot Atlanta United i Major League Soccer søndag.

  Glesnes fikk ballen midt på Atlantas banehalvdel to minutter på overtid. Den tidligere Strømsgodset-spilleren avanserte et par meter og fyrte så løs.

  Ballen føk som et prosjektil opp i krysset – via undersiden av tverrliggeren. Atlanta-keeper Brad Guzan var sjanseløs.

  Scoringen fullførte det som ble en sen snuoperasjon fra Glesnes og lagkameratene i Union. Hjemmelaget tok ledelsen 2-0 etter 83 minutters spill, før gjestene slo tilbake og reduserte minuttet etterpå.

  Jakob Glesnes
  Foto: Chris Szagola / AP
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB