Rørt Götze takket familien etter drømmemål

RIO DE JANEIRO (NRK.no): – De har betydd så mye for meg, sier Mario Götze (22).

Götze

AVGJORDE FINALEN: Her blir den tyske redningsmannen Mario Götze gratulert av kjæresten Ann-Kathrin Brommel.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Mario Götze har nemlig slitt med å sikre seg fast startplass på både klubb- og landslag denne sesongen. Nå gir han familien og kjæresten æren for at han var i stand til å beholde roen og konsentrasjonen i VM-finalen.

– Det var ikke en enkel sesong eller et enkelt VM for meg. Jeg skylder kjæresten min og familien min en takk. De har støttet meg og betydd så mye for meg. Det er en ubeskrivelig følelse, sier en preget Götze på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg visste ikke hva som skjedde

Götze fikk sjansen fra innbytterbenken igjen da han erstattet Miroslav Klose i det 88. minutt. Den skulle han ta usedvanlig godt vare på.

Både Tyskland og Argentina ønsket å avgjøre finalen før en straffesparkkonkurranse, og knappe fem minutter før fløytesignalet kom avgjørelsen:

Mario Götze dempet et innlegg fra André Schürrle elegant på brystet. Så kastet tyskeren seg rundt og banket ballen på spektakuært vis bak Sergio Romero. Det hele gikk så fort at 22-åringen sliter med å huske hva han tenkte før avslutningen.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg visste ikke hva som skjedde. Drømmen ble virkelighet. Det var sensasjonelt, sier 22-åringen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

186591476

SE VIDEO: Mario Götze avgjorde VM-finalen med et drømmetreff.

Det var lenge jevnt på finalearenaen Maracaña, men begge lag brant gigantiske sjanser. Tyskland dominerte spillemessig, men stanget stadig mot kompakte argentinere.

Derfor tok Joachim Löw grep. Landslagssjefen gjorde det som skulle vise seg å bli to gullbytter: Mario Götze og André Schurrle.

Löw forteller at han tok en prat med Bayern München-spilleren i pausen før 2. ekstraomgang.

– Jeg sa til Mario at han måtte vise at han er bedre enn Messi. Jeg hadde en god følelse, sier Löw på spørsmål fra VGs reporter etter kampen.

– Smerten vil alltid være der

Lionel Messi var riktignok farlig frempå flere ganger under finalen, men det ville seg ikke for den lille magikeren eller lagkameratene. Det så heller ikke ut som noen trøst at 27-åringen ble kåret til VMs beste spiller.

– Dessverre vil smerten være der resten av livet, for dette var vår sjanse, sier Javier Mascherano.

– Vi ønsket å ta VM-trofeet med oss hjem til Argentina. Vi ga alt. Nå er vi tomme. Vi synes synd på oss selv, våre landsmenn som kom hit og alle hjemme i Argentina, fortsetter han.

Neuer kommer ut på sekstenmeter og bokser ballen unna

SE VIDEO: Denne taklingen var én av flere kontroversielle situasjoner i finalen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • United-stjerne utsatt for rasisme

  Manchester Uniteds Fred ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter 2-4-tapet for Liverpool. Det er ikke første gang Fred blir hetset denne sesongen.

  Brasilianeren ble også utsatt for rasisme etter FA Cup-exiten mot Leicester i mars.

  – Vi er større og bedre enn det, sa Fred den gang ifølge SkySports.

  Fred ble byttet ut etter 63 minutter i torsdagens tap og fikk rasistiske meldinger på sin Instagram-konto etter kampen.

  Flere av hans lagkamerater har også blitt utsatt for rasisme denne sesongen. Både Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford har alle vært ute og sagt ifra om hets. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Michael Regan / AP
 • Mjelde håper på retur i september

  Maren Mjelde gjennomgikk en kneoperasjon i midten av mars. Hun håper å kunne spille kamper igjen for Chelsea i september.

  Landslagskapteinen håper fortsatt å være tilbake på fotballtrening i sommer.

  – Sommeren er jo lang. Jeg har hatt en ganske stor skade. Jeg har fått beskjed om at jeg har cirka fire måneder igjen før jeg kan spille. Det kan fort bli i september, men det er vanskelig å si akkurat når, sier Mjelde til NTB.

  I mars måtte hun opereres etter smellen hun pådro seg i ligacupfinalen mot Bristol City. (NTB)

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Tung tid for Evjen

  Innhoppet på 19 minutter mot Groningen torsdag var fotballproffen Håkon Evjens første minutter på nesten tre måneder. Han kaller sesongen frustrerende.

  – Det er ikke noe å legge skjul på. Det er veldig kjedelig å ikke få spille. Men jeg får ikke gjort noe med det, og må bare jobbe hardt og ta sjansen når den byr seg, sier AZ Alkmaar-spilleren til NTB.

  Unggutten herjet for Bodø Glimt i 2019-sesongen med 13 mål på 29 kamper. En retur til de gulkledde er ikke noe som er planen med det første.

  bXUlp1PEypo
  Foto: EXPA/ Florian Schroetter / NTB
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United