Var millimetre fra å kutte over hovedpulsåren

Wayne Rooney forteller at hans dype lårkutt bare var millimetre fra å skjære over hovedpulsåren, som kunne påført spilleren dødelige skader.

Rooney med lårskade

Wayne Rooney fikk en flere centimeter lang flenge i låret etter en duell med Fulham-spiller Hugo Rodallega.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Britain Soccer Premier League

Wayne Rooney fikk seg et realt sjokk da han innså skadeomfanget.

Foto: Jon Super / Ap

– Jeg var heldig, for å være helt ærlig. Kuttet var millimetre fra å kutte over arterien i låret mitt. Det kunne gått langt verre enn det gjorde, sier Rooney til Daily Mail.

Den grufulle lårskaden som har satt Rooney ut av spill i opptil én måned, var mer skremmende enn smertefull, forteller spilleren.

Men dersom kuttet hadde vært litt dypere, og hovedpulsåren hadde blitt kuttet, kunne Rooney ha blødd ihjel i løpet av 10 minutter dersom han ikke hadde fått umiddelbar legetilsyn.

Les: Her bæres Rooney ut med stygg flenge i låret

– Gjorde ikke vondt

– Takk gud for at jeg var så heldig. Det gjorde ikke vondt i det hele tatt. Jeg var oppe og hadde lyst til å spille videre, men dommeren sa jeg måtte få tilsyn av en lege, sier United-spissen.

United-spissen ble umiddelbart båret av banen, selv om han helst ønsket å gå av banen selv.

– Jeg spurte legen om jeg kunne gå av banen. Min sønn var på tribunen og jeg ville ikke at han skulle se meg bli tatt av banen på båre, men legen sa at det var for risikabelt, sier Rooney.

Skaden ble forårsaket av knottene til Fulham-spiller Hugo Rodallega, i en kamp som Manchester United til slutt vant 3-2.

Fotballnyheter