Hopp til innhold

Rooney vil ha «Happy Harry» som sjef

Engelske stjerner med Wayne Rooney i spissen vil ha Harry Redknapp inn som sjef så raskt som mulig. – Trivelig fyr med null taktiske egenskaper, mener en tidligere elev om Spurs-manageren.

Rooney England

Wayne Rooney vil ha inn Harry Redknapp som ny England-boss.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Redknapp

TAR OVER ENGLAND? Det er stort sett Harry Redknapps navn som nevnes i forbindelse med den ledige jobben som engelsk landslagssjef.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Michael Owen

Den tidligere landslagskjempen Michael Owen sier han ikke vet om noen som ikke vil ha Harry Redknapp inn som Englands neste sjef.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
Anders Svensson

Den svenske stjernen Anders Svensson er ikke veldig imponert over Harry Redknapp.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp
«Gutted capello has quit. Good guy and top coach. Got to be english to replace him. Harry redknapp for me.»

Dette skrev Wayne Rooney på sin twitterprofil før han gikk og la seg sent onsdag kveld.

En av Englands største stjerner er altså klar på at det nå bør ansettes en engelskmann. Tiden er knapp frem til EM i sommer, der England som alltid nevnes blant lagene som kan vinne.

Skiller seg ut

Selv om nylig avgåtte Fabio Capello i sin tid som fersk landslagssjef forbedret sine engelskkunnskaper fra stotrende til fullt brukende på meget kort tid - er dette tid man knapt har nå.

En ny mann må inn - en som kjenner engelsk fotball godt. Altså en engelskmann, ifølge Rooney. Og da skiller Redknapp seg ut i en liga der mange av de beste klubbene styres av trenere fra Fastland-Europa - eller skotter som neppe er aktuelle.

Redknapp har gjort Tottenham til et topplag, og han er godt likt blant spillerne.

– Har det noen gang vært en så sterk felles mening når det kommer til Englands neste manager? Jeg vet ikke om noen som ikke vil ha Redknapp, skriver tidligere England-spiller Michael Owen på twitter.

Godt likt av mange

Redknapp har ført Tottenham til Mesterligaen, han har vunnet FA-cupen med Portsmouth og ble kåret til årets manager i Premier League i 09/10-sesongen i sin første hele sesong som Tottenham-sjef.

For øyeblikket ligger laget på 3. plass, foran lag som Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Det er med andre ord liten tvil om at mannen med kallenavnet «Happy Harry» har gjort det bunnsolid de siste årene. Og Redknapp er meget godt likt av spillere og den mektige, engelske fotballpressen.

Sky Sports har laget en avstemning på sine nettsider om hvem som bør bli ny landslagssjef. Syv kandidater nevnes, og i skrivende stund har Redknapp 46 prosent av stemmene. José Mourinho ligger på 2. plass med 23.

Mener Redknapp er svak taktisk

Men - ikke alle har gode erfaringer med 64-åringen fra London.

– Harry er en trivelig fyr, men fotballkunnskaper? Jeg oppdaget ingen taktiske kunnskaper, sier svensken Anders Svensson i et intervju med svenske Aftonbladet.

Han spilte under Redknapp i Southampton i 2004/2005-sesongen. Svensson mener Redknapp i Tottenham har vist en god intuisjon når det gjelder hvilke spillere som bør hentes inn, fordi laget fungerer så godt etter til dels store utskiftninger.

– Men taktisk, nei der er det ikke mye, mener han.

Kjøpte nytt - rykket ned

Svensson trekker frem en episode i januar 2005. Da hadde Southampton slått Liverpool 2-0, og vunnet lokalderbyet mot Portsmouth 2-1. I samme periode hentet kjøpeglade Redknapp inn flere nye ansikter til et lag Svensson mener fungerte meget godt - og gjorde en del omrokkeringer.

Svensson var en av spillerne som mer eller mindre mistet plassen i førsteelleveren, og laget rykket ned.

– Jeg hadde ingen problemer med ham som person, men jeg er overrasket over at han er så høyt verdsatt med tanke på hans taktiske egenskaper.

Fotball

 • Kongsvinger raknet mot Bryne

  Søndag ettermiddag i 1. divisjon i fotball tapte Kongsvinger 3–1 mot Bryne, etter å ha ledet 1–0.

  Hjemmelaget gikk tidlig opp i ledelsen mot laget fra Jæren etter scoring fra Martin Vinjor, men Bryne utliknet kun minutter før pause.

  Og ikke lenge etterpå ble Kongsvinger redusert til ti mann, etter at midtstopperen Lars Krogh Gerson ble utvist.

  Stillingen var lenge 1-1, helt fram til Bryne tok ledelsen på slutten av andre omgang.

  I overtiden ble Bryne tildelt et straffespark, etter en forseelse som gjorde at Kongsvinger fikk enda en mann utvist.

  Bryne scoret på straffa og punkterte dermed kampen.

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Manchester United tapte igjen - verste ligastart på 34 år

  Manchester United får det ikke til å stemme i Premier League. Lørdag tapte laget 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

  Det var det andre strake hjemmetapet på Old Trafford. Inntil nylig hadde United gått over ett år uten nederlag i egen storstue.

  Etter syv kamper i Premier League denne sesongen står de dermed med fire tap og bare ni poeng. Det gjør at de er på 10. plass på tabellen i skrivende stund, ni poeng bak byrival Manchester City.

  Det er ifølge BBC den verste sesongstarten til United på 34 år.

  Høsten 1989 sto Manchester United med bare syv poeng etter de syv første ligakampene.

  Gjestene fra London kom foran etter et småvilt volleytreff fra Joachim Andersen. Et frispark havnet hos dansken i det 25. minutt, og på halvspretten sendte han ballen i krysset.

  Det ble mye forsvarsjobb for gjestene resten av kampen, men det mestret Crystal Palace og de kunne dermed juble for sesongens tredje ligaseier og revansje etter at de tapte 0-3 mot nettopp Manchester United tidligere i uka. (NTB/NRK)

  Premier League - Manchester United v Crystal Palace
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Ødegaard herjet i storseier

  Arsenal er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen før neste ukes storkamp mot Manchester City. Lørdag hadde de full kontroll borte mot Bournemouth, i en kamp som London-laget til slutt vant 4-0.

  Sentral i seieren var Arsenals norske kaptein, Martin Ødegaard. Nordmannen slo først innlegget som til slutt endte med 1-0-scoringen til Bukayo Saka etter et kvarter.

  Deretter var det Ødegaard som fikk sjansen fra straffemerket rett før pause da Eddie Nketiah ble felt inne i 16-meteren.

  Der gjorde Ødegaard ingen feil og scoret sitt tredje Premier League-mål for sesongen.

  I den andre omgangen tok det kun fem minutter før Ødegaard selv ble felt inne og Arsenal på ny fikk straffe.

  Den tok Kai Havertz, en sjanse tyskeren tok vare på og dermed scoret sitt første mål for Arsenal etter overgangen fra Chelsea i sommer.

  På overtid fastsatte Ben White sluttresultatet til 4-0 da han headet inn et godt slått frispark fra Ødegaard.

  Arsenal Martin Ødegaard
  Foto: IAN WALTON / Reuters