NRK Meny
Normal

Rooney vil ha «Happy Harry» som sjef

Engelske stjerner med Wayne Rooney i spissen vil ha Harry Redknapp inn som sjef så raskt som mulig. – Trivelig fyr med null taktiske egenskaper, mener en tidligere elev om Spurs-manageren.

Rooney England

Wayne Rooney vil ha inn Harry Redknapp som ny England-boss.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Redknapp

TAR OVER ENGLAND? Det er stort sett Harry Redknapps navn som nevnes i forbindelse med den ledige jobben som engelsk landslagssjef.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Michael Owen

Den tidligere landslagskjempen Michael Owen sier han ikke vet om noen som ikke vil ha Harry Redknapp inn som Englands neste sjef.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
Anders Svensson

Den svenske stjernen Anders Svensson er ikke veldig imponert over Harry Redknapp.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp
«Gutted capello has quit. Good guy and top coach. Got to be english to replace him. Harry redknapp for me.»

Dette skrev Wayne Rooney på sin twitterprofil før han gikk og la seg sent onsdag kveld.

En av Englands største stjerner er altså klar på at det nå bør ansettes en engelskmann. Tiden er knapp frem til EM i sommer, der England som alltid nevnes blant lagene som kan vinne.

Skiller seg ut

Selv om nylig avgåtte Fabio Capello i sin tid som fersk landslagssjef forbedret sine engelskkunnskaper fra stotrende til fullt brukende på meget kort tid - er dette tid man knapt har nå.

En ny mann må inn - en som kjenner engelsk fotball godt. Altså en engelskmann, ifølge Rooney. Og da skiller Redknapp seg ut i en liga der mange av de beste klubbene styres av trenere fra Fastland-Europa - eller skotter som neppe er aktuelle.

Redknapp har gjort Tottenham til et topplag, og han er godt likt blant spillerne.

– Har det noen gang vært en så sterk felles mening når det kommer til Englands neste manager? Jeg vet ikke om noen som ikke vil ha Redknapp, skriver tidligere England-spiller Michael Owen på twitter.

Godt likt av mange

Redknapp har ført Tottenham til Mesterligaen, han har vunnet FA-cupen med Portsmouth og ble kåret til årets manager i Premier League i 09/10-sesongen i sin første hele sesong som Tottenham-sjef.

For øyeblikket ligger laget på 3. plass, foran lag som Arsenal, Chelsea og Liverpool.

Det er med andre ord liten tvil om at mannen med kallenavnet «Happy Harry» har gjort det bunnsolid de siste årene. Og Redknapp er meget godt likt av spillere og den mektige, engelske fotballpressen.

Sky Sports har laget en avstemning på sine nettsider om hvem som bør bli ny landslagssjef. Syv kandidater nevnes, og i skrivende stund har Redknapp 46 prosent av stemmene. José Mourinho ligger på 2. plass med 23.

Mener Redknapp er svak taktisk

Men - ikke alle har gode erfaringer med 64-åringen fra London.

– Harry er en trivelig fyr, men fotballkunnskaper? Jeg oppdaget ingen taktiske kunnskaper, sier svensken Anders Svensson i et intervju med svenske Aftonbladet.

Han spilte under Redknapp i Southampton i 2004/2005-sesongen. Svensson mener Redknapp i Tottenham har vist en god intuisjon når det gjelder hvilke spillere som bør hentes inn, fordi laget fungerer så godt etter til dels store utskiftninger.

– Men taktisk, nei der er det ikke mye, mener han.

Kjøpte nytt - rykket ned

Svensson trekker frem en episode i januar 2005. Da hadde Southampton slått Liverpool 2-0, og vunnet lokalderbyet mot Portsmouth 2-1. I samme periode hentet kjøpeglade Redknapp inn flere nye ansikter til et lag Svensson mener fungerte meget godt - og gjorde en del omrokkeringer.

Svensson var en av spillerne som mer eller mindre mistet plassen i førsteelleveren, og laget rykket ned.

– Jeg hadde ingen problemer med ham som person, men jeg er overrasket over at han er så høyt verdsatt med tanke på hans taktiske egenskaper.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.