NRK Meny
Normal

Eventyrlig Rooney-trippel snudde kampen på 12 minutter

På 0-2 så det helsvart ut for de hvitkledde fra Manchester. 12 minutter med Rooney-magi senere var alt rosenrødt for de røde djevlene.

Wayne Rooney

Wayne Rooney scorer sitt tredje mål mot West Ham. I kampen scoret Rooney sitt 99., 100. og 101. Premier League-mål for Manchester United.

Foto: Björn Myrman / SCANPIX

Wayne Rooney

Wayne Rooney kysser kampballen etter 4-2-seieren.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Mark Noble

Mark Noble feirer sin første straffescoring på lørdag. Det ble to mål på Noble, men det holdt ikke for West Ham.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Kampfakta:

West Ham - Manchester United 2-4

United vaklet den første timen av lørdagens kamp. Mark Noble satte to straffespark sikkert i mål i første omgang, og Nemanja Vidic kunne fort vært utvist.

Så eksploderte Wayne Rooney.

United satte innpå Dimitar Berbatov og Javier Hernández, og det var akkurat den hjelpen Rooney trengte for å trylle fram sitt 100. seriemål for United og et realt fotballshow:

  • 65. minutt: Rooney banker inn redusering for United på frispark med et vakkert frispark. Ballen skrur over muren og i mål bak en hjelpeløs Robert Green.
  • 73. minutt: Rooney mottar ballen på vei inn i West Hams 16-meter. Etter et førstetouch i verdensklasse knaller han ballen i mål langs bakken.
  • 79. minutt: United får en tvilsom straffe etter en hands, og Rooney triller sikkert inn sitt tredje mål.

Hattricket var Rooneys fjerde i Premier League. Han er den tredje spilleren i Manchester Uniteds historie med 100 Premier League-mål, og nærmer seg nå Paul Scholes (102) og Ryan Giggs (105) med stormskritt.

Effektiv meksikaner

De tre scoringene kom med bare 12 minutters mellomrom, men ifølge Infostrada er det ikke engang blant de to raskeste United-hattrickene i Premier League-historien.

Både Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær har nemlig greid det samme på bare ti minutter.

Etter den fantastiske snuoperasjonen falt West Ham sammen som et korthus, og Javier Hernández satte inn 4-2. Målet var den kliniske spissens 11. ligamål på 15 avslutninger denne sesongen.

To straffespark i første omgang

West Ham sjokkåpnet på Upton Park, og skaffet seg to straffespark i første omgang. Først handset Patrice Evra, så felte Nemanja Vidic Carlton Cole helt på kanten av 16-meteren.

Vidic pekte på streken og mente han felte motstanderen utenfor straffefeltet, men dommeren viste ingen nåde.

På reprisen kunne det se ut som forseelsen skjedde rett på streken, og i så fall sier regelboka at det skal tildeles straffespark.

Vidic i trøbbel - men slapp unna

Senere i omgangen slapp Vidic selv billig unna. Han felte Demba Ba på vei gjennom, og kunne fort fått rødt kort i stedet for gult.

I andre omgang kunne han fort fått et nytt gult kort da han nok en gang la Demba Ba i bakken, men serberen slapp unna.

Mot elleve mann greide ikke West Ham hindre Uniteds comeback. I hvert fall ikke da én av de elleve var Wayne Rooney.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.