Normal

Rooney straffet Rangers

Wayne Rooney var tilbake fra start for Manchester United, og scoret også kampens eneste mål da de slo Rangers 1-0 i onsdagens mesterligaoppgjør.

Wayne Rooney jubler

En tydelig glad Wayne Rooney etter at straffen gikk i mål

Foto: CHRIS CLARK / Ap

NRKsport.no fulgte kampen

Se: Kampfakta: Rangers- Manchester United

Det så ut til å gå mot poengdeling i "Battle of Brittain" etter en sjansefylt og spennende kamp på Ibrox, men da dommeren pekte på straffemerket fire minutter før full tid, gjorde Wayne Rooney seg klar. Han satte ballen sikkert i mål og det så ut som en stor byrde ble borte fra skuldrene hans.

- Det kreves mot for å ta den straffen. Dette var ingen enkel kveld, og han misset er par sjanser. Men det er ikke annet å forvente. Jeg er glad på hans vegne, sier manager Sir Alex Ferguson ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

Rooney vil vinne titler

Rooney selv sier han er klar over at ikke alle United-supportere er villige til å synge navnet hans som de har gjort i mange sesonger nå, etter overgangsbråket tidligere i høst.

- Men jeg må bare gå ut der og vise for fansen at det er her jeg vil være, og at jeg vil jobbe hardt for å vinne titler med denne klubben.

Wayne Rooney setter straffen i mål

Wayne Rooney setter straffen i mål

Foto: CHRIS CLARK / Ap

Rooney har slitt med en skade i foten og har ikke startet en kamp for United siden 26. september. Han kom inn som innbytter i helgens 2-0 seier over Wigan, men det var også i kveldens kamp tydelig at han var uten kamptrening. Scoringen var sikkert også bra for å gjenopprette tilliten hos United-fansen etter at han i høst sa at han ønsket å bytte klubb.

Ny null

Skottene kjempet tappert i kampen mot Manchester United, og kunne med litt hell ha vunnet kampen. Et relativt urutinert United-forsvar klarte likevel å sørge for at klubben holdt nullen for femte kamp på rad i mesterligaen denne sesongen. Det skal man tilbake til 2004/2005-sesongen for å finne maken til, da var det Juventus som klarte den bedriften.

Totalt sett var nok resultatet rettferdig sett ut fra sjanser og hvem som styrte kampen. Både Dimitar Berbatov, Rooney og Michael Carrick hadde store sjanser, men det måtte et straffespark til for å få hull på byllen.

Rangers ute

Rangers måtte ha slått United for å gå videre mesterligaen ettersom Valencia slo Bursaspor 6-1 i den andre kampen i gruppe C, mens det nå blir en ren gruppefinale mellom Valencia og Manchester United i den siste kampen.

McGregor storspilte

Rangers-målvakt Allan McGregor

Rangers-målvakt Allan McGregor i aksjon

Foto: RUSSELL CHEYNE / REUTERS

Manchester United har vurdert å kjøpe Rangers-keeper Allan McGregor, og det spørs om de nå heller vil gjøre det enn å kjøpe Aalesunds Anders Lindegaard.

Manchester United-manager Alex Ferguson har tidligere sagt at Anders Lindegaard så godt som var klar for "de røde djevlene", men det kan hende at han ombestemmer seg etter McGregors opptreden onsdag.

Den 28-årige skotten var banens beste spiller, og vartet opp med den ene kjemperedningen etter den andre, men han var sjanseløs på Rooneys straffe.

Fotballnyheter