Rooney ikke med i Uniteds tropp

Wayne Rooney er ikke med i Manchester Uniteds tropp i kampen mot Everton på Goodison Park i ettermiddag.

Wayne Rooney med Sunday Mirror innfelt.

Wayne Rooney har slitt utenfor banen, og er derfor ikke med i Uniteds tropp

Foto: Scanpix/faksimile fra Sunday Mirror

Årsaken er trolig manager Alex Fergusons frykt for at alt styret omkring superspissen den siste uka tar for mye krefter av Rooney.

Kampen i Liverpool var ventet å bli preget av Wayne Rooneys møte med sitt gamle hjemmepublikum. Rooney har hatt en noe trøblete uke utenfor fotballbanen, og selv om det er seks år siden han forlot Everton, ville neppe hjemmesupporterne unnlate å nevne dette i ettermiddag. Men den sjansen får de ikke.

Senker han United igjen?

Et annet poeng i kampen er Jermaine Beckfords gjensyn med sin motstander.

I januar stod han nemlig bak den største cupsensasjonen på mange år. I dag kan Beckford senke United igjen.

Beckford satte inn målet som gav Leeds - som da spilte på liganivå 3 - 1-0 over Manchester United på Old Trafford i FA-cupens 3. runde tidlig i januar.

Siden den tid har han blitt Everton-spiller. Og tidlig i ettermiddag møtes Everton og Manchester United på Goodison Park i Liverpool.

Selv om Everton sliter med skader på sine angrepsspillere, får ikke Beckford sjansen fra start. Sistemann på skadelista er Louis Saha, som ble skadd i Frankrikes EM-kvalifiseringskamp tirsdag.

Ulik sesongåpning

Klubbene har hatt en nokså ulik sesongstart. United ligger på tredjeplass med 7 poeng på 3 kamper, men viste seg sårbare med 2-2 mot Fulham i sin eneste bortekamp hittil.

Everton har slitt med effektiviteten, og står med ett mål og ett poeng etter sine tre første kamper.

Kampen på Goodison Park begynner kl 13.45. Resten av lørdagskampene spilles kl 16.00:

Arsenal - Bolton

Fulham - Wolverhampton

Manchester City - Blackburn

Newcastle - Blackpool

West Bromwich - Tottenham

West Ham - Chelsea

Wigan - Sunderland

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB