NRK Meny
Normal

Scoret for første gang på over to år

17. september 2013. Dét var forrige gang Wayne Rooney (30) scoret i mesterligaen. Men tirsdag slo han tilbake og sørget for en svært viktig Manchester United-seier.

Wayne Rooney

MATCHVINNER: Wayne Rooney scoret i det 78. minuttet mot CSKA Moskva og sørget med det også for Uniteds første scoring på tre kamper uansett liga og cup.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Drøyt ti minutter før slutt steg 30-åringen til værs og headet inn matchvinnerscoringen i 1-0-kampen mot CSKA Moskva.

– Heldigvis fikk vi til slutt målet. Det er vanskelig når lag kommer hit for å forsvare seg. Dette var en stor seier for oss, sa Rooney ifølge klubben etter kampen.

Scoringen sendte United til topps i den svært jevne gruppe B. Med et uavgjort resultat ville United ligget utenfor topp to med bare to gruppespillkamper igjen.

Wayne Rooney

HEADING: Slik så det ut fra motsatt side av banen da Wayne Rooney kontant headet inn seiersmålet mot CSKA Moskva på Old Trafford.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Denis Law-rekord

Tirsdagens scoring var Rooneys 237. mål for Manchester United. Med det tangerer han scoringsrekorden til klubbelgenden Denis Law.

– Det er en stor ære for meg. Denis Law er en legende i klubben, sier Rooney.

Det stopper ikke der - dette var også Rooneys 30. mål i mesterligaen (13. plass blant tidenes toppscorere), men den scoringen har han ventet veldig lenge på.

Ifølge Infostrada hadde ikke United-kapteinen scoret i mesterligaen siden møtet med Bayer Leverkusen 17. september 2013 før han gjorde tirsdag.

– Wayne er uten tvil en glad mann i kveld. Han fortjente dette, sier Uniteds Jesse Lingard til Viasat etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Dramatisk redning

Hele United har slitt med å score den siste tiden. Før de tok i mot CSKA på Old Trafford sto laget med tre strake 0-0-kamper i hjemlig liga og cup.

Manager Louis van Gaal har måttet tåle kritikk.

– I pausen ba manageren oss være tålmodige og spille vårt eget spill og så sa han at scoringen ville komme, sier Lingard.

Det gjorde den til slutt, men bare sekunder tidligere holdt det på å gå fryktelig galt.

I striregnet i Manchester, med gamlemanageren Sir Alex Ferguson på tribunen, snek et skudd fra CSKA-innbytter Seydou Doumbia seg forbi United-målvakten De Gea tross en mesterlig redning. Da Ashley Young fosset frem for å stoppe ballen gled forsvarsspilleren, men da det så ut til å bli scoring dukket så plutselig Chris Smalling opp og sammen med Young skle de bortover banen og fikk dyttet ballen noen cenitmetre utenfor stolpen.

Rett i angrep

– En viktig redning for vi scoret jo like etterpå, sier De Gea til Viasat.

United gikk rett i angrep etter sjokket og det var da Rooney dukket opp foran mål. På et bra innlegg fra Lingard fikk United-kapteinen stå helt umarkert og heade matchvinner-scoringen kontant i mål.

Dermed endte kapteinen både sin egen og Uniteds måltørke.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter