NRK Meny
Normal

United scorer alltid på straffe mot Tottenham

Manchester United scorer "alltid" på straffe mot Tottenham. Søndag gjorde de det igjen, og det gav 2-2 på White Hart lane.

Wayne Rooney

Wayne Rooney sørget for begge målene for United - her banker han inn straffen som ga 2-2

Foto: Michael Regan / Getty Images

Slik var kampen: Tottenham - Manchester United 2-2

Åtte ganger er det dømt straffe i Premier League-kampene mellom de to klubbene, alle gangene har straffene gått til United, og alle gangene har de gitt mål.

Ti minutter ut i andre omgang skjedde det igjen. Tottenhams keeper Hugo Lloris var litt seint ute da han stupte for å ta ballen fra Danny Welbeck, og felte United-spilleren.

Wayne Rooney tok straffen, lurte Lloris til venstre og satte ballen midt i mål. Det gav 2-2 og poengdeling i London.

Det var et resultat som ingen av lagene helt satte pris på. Verken Spurs-manager Andre Villas-Boas og han United-kollega David Moyes strålte da de tok hverandre i hendene og takket for kampen.

To ganger Spurs-ledelse

Tottenham var i ledelsen to ganger, men United hadde Wayne Rooney. Han var hele tiden en trussel mot hjemmelagets forsvar, og hindret Tottenhams første hjemmeseier over United siden 2001.

Med sine to mål er han også inne på topp fem-lista over tidenes målscorere siden Premier League ble opprettet i 1992.

Tottenhams midtstopper Kyle Walker ble også dagens mann på en måte. Han scoret første målet på et vakkert frispark, deretter gav han bort utlikningen.

Kyle Walker

Kyle Walker sendte først hjemmefansen til himmels med sitt frispark, så drev han dem til fortvilelse med sin tabbe som kostet et baklengsmål

Foto: Michael Regan / Getty Images

Walker sendte hjemmelaget i ledelsen etter snaut 20 minutter. Midtstopperen sendte et frispark fra like utenfor 16-meteren under muren. David de Gea i Uniteds mål var dekket og så ikke ballen før det var for seint.

Det satte fart i hjemmelaget, som kunne scoret både en og to ganger til.

Men det gjorde de ikke, og ble brutalt straffet. Målscorer Walker ble syndebukken, han mislyktes totalt med en klarering. Den ble i stedet et perfekt framspill til Wayne Rooney, som fikk fritt leide til å tuppe ballen i nettaket.

Dramatisk minutter

Andre omgang begynte dramatisk. Først smelte Sandro til fra 25 meter og klistret ballen i krysset til 2-1 for Tottenham.

Mindre enn ett minutt seinere kom straffen som skulle sikre United poeng mot Tottenham nok en gang. Det er 12 år siden det har blitt hjemmeseier på White Hart Lane når United har kommet på besøk til kamp om ligapoeng.

Uavgjort var et resultat ingen av lagene var tjent med, ettersom det bare ville tjene topplagene på tabellen. Men tross gode forsøk klarte verken Spurs eller United å få seiersmålet.

Dermed er de fortsatt nummer 8 og 9 på Premier League-tabellen, ni og ti poeng bak ligaleder Arsenal.

– Vi er litt bekymret fordi vi er så langt bak som vi er, men det er en lang sesong som står igjen. Vi har mangen kamper de neste åtte ukene, og etter det håper jeg vi er blant topplagene, sa United-boss David Moyes.

Fotballnyheter