NRK Meny
Normal

- Har bedt Ferguson og spillerne om unnskyldning

- Jeg har akkurat snakket med Fergie. Han sier at Rooney har bedt ham og spillerne om unnskyldning, sier Manchester-journalisten Hugh Ferris.

Alex Ferguson og Wayne Rooney

Wayne Rooney gir æra til Alex Ferguson, som han kaller et geni, for at han nå har gjort helomvending og forlenget med United.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Ferris er journalist som jobber blant annet for radiostasjonen Key 103, og følger Manchester United tett. Han skriver dette på twitter.

Wayne Rooney innser at han fansen kan være skuffet, men akter å rette opp i inntrykket gjennom prestasjoner.

Manchester United-spissen helomvending ble gjort offisiell på klubbens egne hjemmesider fredag.

- Jeg er veldig glad for å ha signert en ny avtale med United. De siste dagene har jeg snakket med manageren og eierne, og de har overbevist meg om at det er her jeg hører hjemme, sier Rooney til Uniteds hjemmesider.

Ifølge The Guardian er avtalen verdt omtrent 180 000 pund i uka, noe som tilsvarer nesten 90 millioner kroner i året. Dette vil i så fall gjøre Rooney til Uniteds best betalte spiller noensinne.

Avtalen er et resultat av intense forhandlinger mellom klubb, spiller og hans agenter.

- Jeg sa på onsdag at Alex Ferguson er et geni, og det er hans tiltro og støtte som har overbevist meg om å bli, sier Rooney.

  • Har Rooney ødelagt sitt gode rykte i Manchester United? Diskutér nederst i saken.

Les supporternes reaksjoner: - Rooney må legge seg veldig flat

- Vanskelig uke

Wayne Rooney

Rooney har sittet mye på benken i det siste.

Foto: JON SUPER / Ap
Sir Alex Ferguson

Det var en følelsesladd Alex Ferguson som bekreftet at Rooney ville vekk tirsdag.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters
Wayne Rooney

Wayne Rooney vil likevel tilbringe de kommende årene i Manchester.

Foto: Jon Super / Ap

Ferguson selv er også fornøyd.

- Det har vært en vanskelig uke, men intensiteten i pressedekningen er noe vi forventer i Manchester United. Jeg sa til gutten at døren alltid ville være åpen, og er veldig glad for at han har valgt å bli, sier skotten.

- Jeg tror Wayne nå skjønner hvilken storklubb Manchester United er.

Han er ikke redd for at Rooney har ødelagt for sitt gode rykte i klubben.

- Jeg er sikker på at alle som er involvert i klubben nå vil stille seg bak Wayne og vise ham, den støtten han trenger for å prestere på det nivået vi vet han besitter.

Spetakkel

Signeringen skjer dagen etter at Rooney måtte tilkalle politiet for å få rasende supportere vekk fra huset sitt. De hadde møtt opp for å vise sin avsky mot spilleren som for bare to dager siden bekreftet at han ville vekk fra klubben.

På et banner sto det også: "Signer for City og du er død". De ropte mot spilleren og prøvde å komme i kontakt med ham via hustelefonen.

Rooney selv sier nå at han må prestere for å vinne tilbake supporternes støtte.

- Supporterne har nok følt seg sviktet av hva de har lest og sett den siste uka. Men jeg var bekymret for framtiden. Supporterne har vært fantastiske med meg siden jeg kom hit, og det er nå opp til meg å prestere for å vinne tilbake støtten, sier han.

Les:

Følelsesladd Ferguson

Byrival Manchester City er bare en av klubbene 24-åringen har blitt linket til etter at det ble bekreftet at han ville vekk fra klubben.

Det var Sir Alex Ferguson selv som først bekreftet det på en pressekonferanse i forbindelse med mesterligamøtet med Bursaspor tirsdag.

Sterkt preget fortalte den meritterte manageren om hvordan Rooney hadde formidlet sitt ønske om å forlate United allerede i august, angivelig på grunn av klubben og eierne, den amerikanske Glazer-familien, manglende vilje til å satse.

Virket bestemt

Da Rooney selv bekreftet at han ville bort, "på grunn av ambisjoner, ikke penger", onsdag, var skandalen komplett.

At spissen, som scoret 34 mål forrige sesong, var en tapt sak for United virket nå helt sikkert.

Manchester City, Real Madrid og Barcelona var noen av de seks klubbene som ble presentert som de mest sannsynlige nye arbeidsgiverene til Rooney.

- Uromoment

Selv lagkameratene hans i Manchester har vært ute i media og kommentert saken.

- Det har skjedd noen ganger at store spillere har forlatt Manchester United, men vi går videre. Det er den største klubben i verden, og vi må konsentrere oss om å fortsette å vinne. Det kan være et uromoment, men vi stoler på manageren, sa midtbanespiller Darren Fletcher torsdag.

Kritikk

Den franske backen Patrice Evra var ikke like diplomatisk.

- Hvis en spiller på laget ikke stoler på de andre, burde han heller ikke spille for laget, sa venstreback Patrice Evra torsdag, og la til at det ikke er noe i veien med klubbens ambisjoner.


- Målet for oss er å vinne tilbake ligatittelen. I United må du vinne hvert år, det er kravet som henger over oss. Dersom en spiller ikke takler det presset, må han gå, sa franskmannen.

Har Rooney ødelagt sitt gode rykte i Manchester United?

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.