NRK Meny
Normal

Rooney bekrefter at han vil vekk

Wayne Rooney bekrefter nå at han vil vekk fra Manchester United.

Wayne Rooney og Alex Ferguson

Forholdet mellom Alex Ferguson og Wayne Rooney er alt annet enn godt, og nå bekrefter Rooney at han vil vekk

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ryktene har ulmet lenge, og i går sprakk nyheten om at Uniteds angrepsstjerne ikke ønsker ny kontrakt og vil vekk fra klubben Manager Alex Ferguson sa dette på en pressekonferanse.

Onsdag kveld bekreftet Rooney selv det samme. - Jeg vil ikke skrive under en ny kontrakt, sier Rooney i en pressemelding.

- United ikke lenger attraktiv for toppspillere

Han begrunner sin holdning med at han ikke mener at United lenger er en attraktiv klubb for toppspillere. Han har ikke fått forsikringer om at klubben vil investere så mye som nødvendig i gode spillere.

- Jeg og min agent har hatt flere møter med Uniteds ledelse om ny kontrakt. Der fikk jeg aldri de forsikringene jeg var ute etter, sier Rooney.

Han uttrykker også forundring over det Ferguson sa på pressekonferansen tirsdag, der det ble offentlig kjent at Rooney vil vekk.

- Har total respekt for United

- Jeg ble overrasket da Sir Alex sa at jeg ikke skal ha vist klubben nok respekt. Jeg har alltid hatt total respekt for Manchester United. Hvorden skal jeg unngå å ha det når vi ser på alt klubben har oppnådd de siste seks årene, og som jeg har fått være med på? spør Rooney.

- Til tross for det som har skjedd nylig, vet jeg at jeg alltid vil skylde Sir Alex mye. Han er en stor manager og mentor som har støttet meg fra første dag siden jeg kom fra Everton da jeg bare var 18 år. For Uniteds del hadde jeg ønsket at han kunne fortsette i jobben sin til evig tid, fordi han er et helt unikt geni, sier Rooney.

NRKsport.no kommer med mer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.